Excelenţa Sa Alfredo Alfonso Torrealba Ambasadorul Venezuelei în România, prezent la Mamaia, la o competiţie de oină pe plajă (galerie foto)

Ambasadorul Venezuelei în România, Excelenţa Sa Alfredo Alfonso Torrealba, a fost prezent la Mamaia, la Campionatul Naţional de oină pe plajă rezervat juniorilor 2.
 
Diplomatul venezuelean a asistat la competiţie, iar la final a participat la festivitatea de premiere. Recent, ambasadorul a avut la Constanţa o întâlnire cu şeful Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre, în vederea prezentării modului în care Ambasada Venezuelei doreşte să se implice în activităţile de promovare a sportului naţional al României. În acest context, Excelenţa Sa Alfredo Alfonso Torrealba a venit şi la Naţionalele de oină pe plajă, întrecere câştigată de Biruinţa Gherăeşti, care a fost urmată pe podiumul Naţional de reprezentanta judeţului Constanţa, Spicu Horia, şi de Izvorul Chiuieşti. În clasament, au urmat Surdila Greci (locul 4), ACS Şoimii Şimand (locul 5) şi Hoina Craiova (locul 6).
 
În finala mare, Biruinţa a dispus de Spicu cu 15-0. Finala mică i-a revenit Izvorului cu 15-10, iar în semifinale s-au înregistrat rezultatele: Biruința Gherăești - Surdila Greci 9-1, Izvorul Chiuiești - Spicu Horia 3-8.
 
Pe parcursul vizitei sale precedente pe litoral, Excelenţa Sa Alfredo Alfonso Torrealba a precizat că apreciază cultura României şi că ar dori să ajute oina, atât în cadrul activităţilor din România, cât şi prin promovarea sa în Venezuela. „Referitor la implicarea în România, vrea să susţină financiar o activitate de promovare a oinei, urmând să decidă dacă una dintre competiţiile federaţiei sau o competiţie proprie. În acelaşi timp, a cerut materiale promoţionale în limba spaniolă, pentru a promova oina în Venezuela, unde se practică un sport asemănător“, a oferit amănunte, la acea dată, Federaţia Române de Oină.
 
La întâlnirea dintre ambasador şi Nicolae Dobre, au fost prezentate diferite sporturi tradiţionale care se practică în cele două ţări, unele dintre acestea fiind foarte asemănătoare. „Şi tot ca un element de legătură, ambele părţi au considerat ca fiind un semn bun pentru o viitoare colaborare existenţa aceloraşi culori pe drapelul naţional. În perioada imediat următoare, va avea loc o noua întâlnire la Bucureşti, pentru a se stabili concret când vor avea loc activităţile. Mulţumim mult Excelenţei Sale pentru vizita făcută şi aşteptăm cu interes să materializăm cele discutate!“, a mai menţionat sursa citată.
 
Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Oină)
 
Citeşte şi:
 
UPDATE Juniorii de la Spicu Horia, medalii la Campionatele Naţionale de oină (galerie foto)

Frontiera Tomis Constanţa, medalie de argint la Campionatul Naţional de oină pe plajă (galerie foto)

Frontiera Tomis Constanţa a cucerit Cupa României la oină. Competiţia s-a desfăşurat la Cumpăna (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premii din partea Ambasadei Venezuelei în România la Naţionalele de oină pe plajă, de la Mamaia (galerie foto)

12 Aug 2019 1920