Fanii FC Farul. „Înainte!“ Grupul Aria Ultra a împlinit 20 de ani. N-a mai avut parte însă de aniversare în zi cu meci


Aria Ultra, unul dintre grupurile organizate de suporteri ale FC Farul Constanța care compus Peluza Marină, a împlinit, ieri, 20 de ani de viață. Dacă nu ar fi fost criza coronavirusului, care a dus la încetarea, pe perioadă nedeterminată, a tuturor competițiilor fotbalistice de pe teritoariul României, cei din Aria Ultra ar fi sărbătorit frumoasa vârstă la meciul de la Constanța cu ASU Politehnica Timișoara, care, inițial, fusese programat tot ieri.

„Astăzi (n.r. ieri) ar fi trebuit să avem parte de o aniversare în zi de meci, însă, după sistarea campionatului, nu putem să ne bucurăm de meciul cu cei de la Timișoara. Cu toate acestea, rămânem în picioare printre ruine! ARIA ULTRA' - 20 ani! 22 martie 2000 - 22 martie 2020, continuăm din ce în ce mai activ! Va urma...“, este mesajul Aria Ultra. „Obligatoriu înainte! La mulți ani, băieți!“, „La mulți ani! Înainteeeee!“, „La mulți ani frumoși!“, „Mulți ani frumoși, Marinarilor!“ sau „La mulți ani în prima linie!“, au fost câteva dintre urările primite de cei din Aria Ultra. „Haideți alături de Peluza Marină meci de meci, să arătăm ce înseamnă FC Farul Constanța pentru noi si pentru acest oraș!“, este îndemnul obișnuit al fanilor. La împlinirea a  17 ani de Aria Ultra, în 2017, suporterii au marcat momentul pe stadionul „Gheorghe Hagi“ din Constanta, seara, făcând spectacol in stilul caracteristic, cu fumigene și cântece.

Carte de identitate cu Farul!

În 2014, la meciul de la Constanța cu Rapid, inventivitatea fără limite a fanilor a dus la crearea unui banner uriaş în formă de carte de identitate, ale cărui date erau cele ale grupului Aria Ultra 2000, cu sigla acesteia pe post de fotografie a CI. La adresa actului de identitate, fanii au trecut „Strada Primăverii numărul 2, peluza Sud”, iar la perioada de valabilitate a apărut de la ziua de sâmbătă până la infinit. Bannerul-carte de identitate a fost completat cu un altul, pe care scria „Cu asta se face dovada identităţii”.

Camera FC Farul la Poiana

Dragostea pentru FC Farul a membrilor Aria Ultra e neţărmurită. Cu câțiva ani în urmă, Adnan, un fan din localitatea constănţeană Poiana, şi-a amenajat acasă un birou în culorile şi cu însemnele grupării „alb-albastre“, iar pe mâna dreaptă are două tatuaje ce ţin de Farul. Biroul „FC Farul“ este pe de-a-ntregul alb-albastru, iar pe un perete a fost pusă, mare şi frumos realizată, sigla clubului. Pereţii camerei, draperiile, canapeaua, biroul, lustra şi celelalte piese de mobilier sunt în culorile clubului. O demonstraţie convingătoare şi extrem de reuşită a devotamentului tânărului pentru clubul de fotbal şi a apartenenţei sale la spiritul farist. Mobilierul a fost făcut la comandă, la Constanţa, iar emblema de pe perete a fost pusă de două zile. Iniţiativa lui Adnan a fost primită pozitiv pe reţelele de socializare.

La majorat, a avut tort cu Farul

De asemenea, un alt component al Aria Ultra, Andrei Alupoae, a ţinut neapărat să se bucure, la majoratul său, de dulceaţa unei echipe cum alta nu-I, tortul având stema FC Farul. Andrei este unul dintre suporterii statornici ai echipei constănţene. Prima dată a fost dus pe stadion pe când avea doi ani, de tatăl său, care l-a luat cu el şi peste cinci ani. Acela a fost momentul în care Andrei a rămas cu sufletul alături de „alb-albaştri”. De atunci e nelipsit din peluza stadionului „Farul”. Crescând în vârstă, a început să însoţească echipa şi în deplasări şi ulterior, după ce a împlinit 18 ani, a devenit membru al grupului „Aria Ultra”. Petrecerea de majorat a fost una cu specific farist. S-a desfăşurat la Casa Arad din Satul de Vacanţă, iar printre invitaţi s-au numărat şi vreo 20 de băieţi din peluză. Toţi au admirat tortul, care avea stema FC Farul. „A fost ideea mea. De mic îmi doream aşa ceva. Iniţial, părinţii mei au intenţionat să pună altceva pe tort, dar, în cele din urmă, au fost de acord cu dorinţa mea. Oricum, în primă fază voiam tortul în formă de stadion Farul, adică Farul 3D, dar nu s-a putut face, astfel că am dat comandă doar pentru emblemă”, declara Andrei Valentin Alupoae, pentru ZIUA de Constanța, în urmă cu șapte ani.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

Grupul Aria Ultra a marcat, pe stadionul Farul, 17 ani de viaţă (video)

Acțiune de ecologizare a stadionului Farul Constanța. Suporterii invitați să participe la acțiune

Aria Ultra către Giani Nedelcu „Cerem imperativ actualului patron să devină un adevărat finanţator, şi nu un banal creditor“

„Constănţean adevărat“ Un suporter înfocat al „marinarilor“ a amenajat la Poiana camera „FC Farul“ (galerie foto)


„Rămânem aceiaşi, alături de Farul!“ Grupul Aria Ultra a împlinit 15 ani

Devotament fără margini Fanii constănţeni şi-au pus Farul pe cartea de identitate (galerie foto)

Cea mai dulce echipă de fotbal Şi-a pus emblema Farului pe tortul de la majorat (galerie foto)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Fani din Grupul Aria Ultra, mesaj la statuia lui Mihai Eminescu. „Ne-am strâns umăr lângă umăr pentru a-l cinsti pe Gânditorul național“

15 Jan 2024 1152

UPDATE Victorie a Farului cu Universitatea Craiova, într-un meci cu cinci goluri și două penalty-uri! Atmosferă de meci mare (GALERIE FOTO + VIDEO)

08 Apr 2023 3592

Mesaj de Ziua Unirii afișat în galeria Farului Constanța la meciul cu CFR Cluj

24 Jan 2023 2059

Mesaj în memoria lui Constantin Gîrjoabă, la stadionul „Gheorghe Hagi“ din Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Dec 2022 2782

Constanța Suporterii FC Farul din Aria Ultra, mesaje de Ziua Armatei Române

25 Oct 2020 3679

20 de ani de viață, marcați printr-o coregrafie spectaculoasă „Farul Constanța și Aria Ultra sunt familia mea!“ (galerie foto + video)

14 Aug 2020 5621

Ce mesaje au afişat suporterii SSC Farul la meciul cu CS Mioveni

05 Nov 2018 2890

UPDATE Mesaj al suporterilor constănţeni din Peluza Sud. Ce i s-a transmis lui Ciprian Marica, deţinătorul brandului FC Farul (galerie foto)

26 Jul 2018 4462

Acțiune de ecologizare a stadionului Farul Constanța. Suporterii invitați să participe la acțiune

22 Mar 2018 2159

Grupul Aria Ultra a marcat, pe stadionul Farul, 17 ani de viaţă (video)

22 Mar 2017 6366

Aria Ultra către Giani Nedelcu „Cerem imperativ actualului patron să devină un adevărat finanţator, şi nu un banal creditor“

25 Aug 2016 2047

Ion Barbu, antrenorul FC Farul, câştigător, cu echipa Tribuna B, al Cupei Tomis (galerie foto)

26 Jul 2016 6570

Întrecere rezervată suporterilor „Cupa Tomis“ i-a revenit echipei Tribuna B

05 Aug 2015 2504

„Constănţean adevărat“ Un suporter înfocat al „marinarilor“ a amenajat la Poiana camera „FC Farul“ (galerie foto)

01 Aug 2015 4717

Suporteri ai Farului şi ai Stelei joacă fotbal la „Cupa Tomis“

29 Jul 2015 3305