Fanii vor susţine doar echipa actuală, indiferent de liga în care va evolua Suporterii Farului lansează o campanie pentru a salva clubul de la pieire

FC Farul este în pericol să-şi închidă porţile. Actualul patron, Giani Nedelcu, a declarat că, dacă până luni, 5 august, nu primeşte hârtie de la fostul finanţator, Gheorghe Bosînceanu, prin care acesta renunţă la banii pe care trebuie să i-i dea clubul (9 milioane de euro), se retrage de la gruparea constănţeană, ceea ce este echivalent cu falimentul. Din pricina litigiului financiar existent între cele două părţi, nici Consiliul Judeţean Constanţa nu se poate implica, momentan, la Farul. Situaţia este deosebit de dificilă. Suporterii „marinarilor” nu se împacă însă cu ideea că Farul ar putea dispărea, astfel că au pus la cale un plan pentru a salva clubul.

În acest sens, întrucât „credem în şansa Farului de a evita falimentul”, fanii vor lansa o nouă campanie de sensibilizare a Constanţei, propunându-şi să strângă bani pentru plata insolvenţei, astfel încât clubul să nu intre în faliment. Potrivit declaraţiilor lui Cristinel Dragomir, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, de la conferinţa de presă de joi, până la finele anului curent, Farul trebuie să plătească suma de 438.230 de lei. „Deoarece considerăm că faptele vorbesc de la sine, ne-am propus ca luni să virăm în contul clubului Farul, în numele Asociaţiei Suporterilor FC Farul, o sumă de minimum 1.000 de lei. Vom face dovada acestei tranzacţii prin documentele eliberate de către unitatea bancară. Tot luni, vom lansa o campanie de sensibilizare a tuturor cetăţenilor Constanţei care au fost şi încă sunt alături de Farul pentru a contribui cu donaţii (indiferent de valoarea acestora) la salvarea clubului de la faliment. Toate aceste donaţii vor fi direcţionate automat către plata insolvenţei. Contul bancar este acelaşi în care, în cadrul altei campanii, desfăşurate la începutul acestui an, constănţenii au donat 2% din impozit către CS FC Farul: RO52BTRL01401205215749XX”, se arată într-un comunicat al ASFCF, semnat de preşedintele Alexandru Anghel. Pentru a strânge banii, suporterii vor merge la firme, prin mall-uri şi vor încerca să organizeze un teledon.

Nu poartă ranchiună nimănui

Fanii Farului îşi exprimă regretul că asocierea dintre FC Farul şi Consiliul Judeţean nu s-a realizat, menţionând că, totuşi, nu poartă nimănui ranchiună pentru eşecul negocierilor. „Toate părţile au arătat că sunt alături de această echipă: Gheorghe Bosînceanu - în perioada în care Farul juca finala Cupei României; Giani Nedelcu - în aceşti ultimi patru ani de Liga a 2-a; şi nu în ultimul rând reprezentanţii CJC, care nu au rămas indiferenţi faţă de situaţia clubului şi au încercat, în măsura posibilităţilor financiare şi, mai ales, legislative să sprijine echipa în aceste momente grele. Deşi nu cunoaştem în detaliu toate aspectele acestei negocieri în trei (FC Farul - CJC - Bosînceanu), toţi ne-am fi dorit ca ea să se materializeze, în sprijinul clubului Farul şi al sportului constănţean”, se mai arată în comunicat.

„O formaţie surogat? Exclus!”

Fanii constănţeni se zbat pentru a ţine clubul în viaţă, întrucât nu vor altă echipă, născută prin diverse artificii, care să fie urmaşa Farului în fotbalul constănţean, după falimentul actualului club. Pentru suporteri doar Farul contează, indiferent de liga în care va  juca. „Respingem cu fermitate ideea potrivit căreia clubul va ajunge în faliment. Această variantă este inacceptabilă! CS FC Farul Constanţa este clubul alături de care am crescut, despre care părinţii noştri ne povesteau că s-a confruntat de la egal la egal cu echipe de referinţă din fotbalul intern şi internaţional. Nicio altă echipă, chiar cu palmaresul şi culorile echipei actuale, nu ar reprezenta altceva decât un surogat. O copie. O copie care nu va putea lua locul pe care actuala echipă îl ocupă în inimile noastre! Nu putem investi speranţe şi sentimente într-o echipă care ar putea fi. Preferăm să o susţinem pe cea care deja există, indiferent de poziţia din clasament sau de liga în care va evolua. Nu vom renunţa să luptăm pentru Farul! Împreună putem reuşi! Împreună salvăm Farul!”, mai precizează membrii ASFCF, sub semnătura lui Alexandru Anghel.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

FARIST

03 Aug, 2013 08:53

Domnule Nedelcu ,Dle.Bosanceanu si stimati alesi locali Sunt farist din anul 1980,ceea ce inseamna ca am cunoscut acest club minunat de fotbal si sub conducerea altora,mai putin a alesilor locali.Am trait bucurii ,am trait tristeti dar in ultimul timp mai multe tristeti si asta nu din cauza “performantei” ci din cauza dumneavoastra dle.Nedelcu,dle. Bosanceanu si a dumneavoastra stimati alesi locali. Ceva mai frumos ca si F.C.FARUL CONSTANTA nu exista.Interesele dumneavoastra sunt mult mai presus decat a face ceva pentru acest club minunat de fotbal,adica FARUTUL NOSTRU(asa cum numim noi faristii acest club de fotbal).Da,am spus FARUTUL NOSTRU, cu toate ca nu avem putere decizionala in cadrul clubului.Puterea noastra consta in faptul ca NOI IUBIM F.C.FARUL CONSTANTA,iubire pentru F.C.FARUL care apare la nastere si se dezvolta odata cu trecerea anilor si chiar si dupa:CU FARUL PANA LA MOARTE !Chiar si dupa moarte iubirea nu dispare.Iubirea FARUTULUI este un spirit ,un spirit viu ce ne uneste pe toti FARISTII!FITI SI DUMNEAVOASTRA UNII DINTRE NOI!FARUL=FAMILIE,SPIRIT,ECHIPA! Suntem putini faristi,dar suntem unici si acelasi timp speciali.Lasati orgoliile la o parte si haideti sa strigam cu totii:HAI FARUL!Facem spectacole in Mamaia,dam pachete la nevoiasi dar FARUTUL incet-incet se stinge.NU LASATI FARUL SA MOARA!Mai tineti cont si de sugestia celor putini dar “nebuni”. Pentru mine,pentru noi FARISTII ,F.C.FARUL CONSTANTA inseamna VIATA IAR FARA FARUL VIATA NOASTRA NU ARE SENS!NU ATENTATI LA INSASI VIATA NOASTRA! NU LASATI FARUL SA MOARA!

Articole asemanatoare

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 208

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 181

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 216

Cum să te relaxezi și să-ți încarci bateriile online după o zi lungă la muncă

24 Apr 2024 206

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 680

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 407

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 385

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 370

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 461

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 451

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 490

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 496

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 689

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 347

În atenția consilierilor locali Două locuințe sociale vor fi repartizate către cinci persoane. Unde sunt situate (DOCUMENT)

22 Apr 2024 395