Farul a fost spulberată la Constanţa de SC Bacău Antrenorul Ion Barbu - „N-am cuvinte, ne-am făcut de râs“ (galerie foto)



FC Farul a fost umilită sâmbătă, la Constanţa, de SC Bacău, în etapa a 13-a a Ligii a 2-a la fotbal, seria întâi. „Marinarii“ au pierdut cu 1-4, dar scorul putea fi mult mai mare!


Farul a cedat, pentru al doilea meci la rând, cu 1-4 în campionat, plecarea antrenorului Marian Pană neaducând la echipă schimbarea în care se spera. „Marinarii“ au evoluat deplorabil. Pe lângă cele patru goluri, oaspeţii s-au mai aflat de şase ori în situaţii periculoase, la trei dintre ocazii intervenind salvator portarul Neagu. Din minutul 73, Farul a jucat în zece oameni, după eliminarea fundaşului Ciobanu.



SC Bacău a pus la colţ Farul, o echipă anesteziată parcă sâmbătă, care a jucat cu o viteză în minus faţă de oaspeţi. Aceştia au marcat şi au ratat ca la antrenament, ca într-un meci între seniori şi juniori. Practic, aproape fiecare acţiune de atac a lui SC Bacău semăna pericol la poarta lui Neagu. Careul Farului era ca o pistă de schi, jucătorii băcăuani depăşind în viteză jaloanele din defensiva constănţeană. Oaspeţii au condus cu 4-0 în minutul 62, după golurile lui Dumitriu (3), B. Rusu (30), Hurdubei (53) şi Vraciu (62 - din penalty, în urma unui henţ în careu al lui Szalkai).
În prima repriză, SC Bacău a irosit alte patru ocazii (Dumitriu 19, 27, B. Rusu 34, 38), la trei dintre ele opunându-se Vlad Neagu. Farul a avut o singură situaţie în prima parte, prin Straton, la 0-1 (12).

Un fundaş, cel mai periculos jucător al Farului


După pauză, recitalul băcăuan (goluri şi ocazii) a continuat, în ciuda faptului că prima ocazie a reprizei i-a aparţinut Farului (Muscă 50). În afară de reuşitele lui Hurdubei şi Vraciu, oaspeţii au mai fost periculoşi prin acelaşi Vraciu (56) şi Dumitriu (61), în vreme ce, în minutul 64, fundaşul Straton a marcat golul de onoare al Farului, în urma unei faze fixe. Colac peste pupăză, pe lângă dezastrul de pe tabelă, „marinarii“ s-au ales şi cu un eliminat sâmbătă, Ciobanu, care a luat roşu direct în minutul 73, pentru un fault în postura de ultim apărător. 

Barbu - „Parcă ne adunaserăm de o zi“


Aflat la primul meci din al doilea mandat de principal la Farul, antrenorul Ion Barbu a avut parte de un meci de coşmar sâmbătă. „N-am cuvinte, îmi pare nespus de rău. Ne-am făcut de râs. Nici nu ştiu ce să mai cred şi ce să mai spun. Aş fi vrut ca astăzi (n.r. sâmbătă) să fie ultima etapă şi să se închidă campionatul. Băieţii nu mai au motivaţie. Deşi eu sunt un tip optimist, la cum am jucat astăzi (n.r. sâmbătă), nu ştiu dacă mai putem bate pe cineva. E greu. Le-am spus să uite de toate problemele care sunt, să intrăm pe teren şi să nu ne facem de râs, dar nu a fost aşa. Îmi cer scuze faţă de suporteri. Vom vedea ce se va întâmpla. Sperăm la mai bine. Cum - nu mă întrebaţi, că nu ştiu. Faţă de noi, care parcă eram adunaţi de o zi, SC Bacău a avut atitudine în joc. A meritat victoria. Trebuie să strângem rândurile şi să vedem ce mai putem face. Să fim caractere puternice şi să încercăm să rezolvăm ce mai e de rezolvat. Dacă se poate. Cine se simte în stare rămâne, cine nu, ridică mâna şi pleacă. Eu nu sunt la primul moment greu la Farul. Plecarea lui Marian Pană e o pierdere pentru echipă. S-a văzut astăzi (n.r. sâmbătă). Am avut o relaţie extraordinară cu el şi mi-a părut rău că a plecat. Până acum, în acest campionat, nu pierduserăm niciun meci acasă. Probabil că săptămâna viitoare (n.r. aceasta) se va analiza situaţia clubului şi vom vedea ce rămâne de făcut pe viitor. Mai sunt trei etape de jucat din acest an. Speranţa moare ultima“, a spus Barbu, care a folosit echipa: Vl. Neagu - Băjan, D. Ciobanu, Straton, B. Dumitru (49 Muscă) - Bardu (64 Pâslaru), Ochia (cpt.), Cârstoiu, Szalkai - Ivănică - Enciu (77 Scărlătescu).  

Cristian Popovici - „Am dominat meciul în totalitate“


SC Bacău (antrenor, Cristian Popovici) a jucat cu: Petrariu - Mihălăchioaie, Lozneanu, A. Burcă, Sascău (66 Luncanu) - Căinari, Adăscăliţei, Dumitriu, Vraciu - B. Rusu (74 Curiliuc), Hurdubei (cpt.) (80 Taban). „A fost o victorie obţinută cu mare uşurinţă. Am avut foarte multe ocazii. Nu ne aşteptam la acest scor, dar speram că putem câştiga, pentru că şi Farul era cam în aceeaşi situaţie cu noi, într-o criză de rezultate. Noi veneam după o victorie acasă cu Gloria Buzău, care, practic, ne-a restartat. Am dominat meciul în totalitate şi am obţinut un succes important, contra unei echipe a Farului poate demoralizate ori lipsită de formă. La pauză, i-am certat pe băieţi pentru ratări. Era doar 2-0, iar în repriza a doua se putea întâmpla orice. Aveam şi jucători avertizaţi, care, dintr-o imprudenţă, puteau fi eliminaţi. Meciul nu a fost jucat din prima repriză“, a spus Cristi Popovici.   
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.