Farul a învins CFR Cluj și FCSB, marcând de șase ori! Gică Hagi - „La Constanța se naște un spirit. Sunt fericit pentru tot ce se întâmplă“ (GALERIE FOTO)


 

 
  • Farul continuă să fie neînvinsă în Superligă, cu cinci victorii și trei egaluri în opt meciuri, golaveraj 13-5.
  • „Marinarii“ sunt la egalitate de puncte, 18, cu a doua clasată, Rapid, în fața căreia au atuul golaverajului (+8 față de +5).  
  • Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, a remarcat perioada excelentă pe care o străbat elevii săi, care i-a dus și la victoria cu FCSB.
 
Farul Constanța este echipa momentului în Liga 1! Neînvinși după opt etape, „marinarii“ ocupă locul întâi în clasament, cu cel mai bun atac și a doua apărare din campionat, iar în ultimele două meciuri au învins campioana și vicecampioana, CFR Cluj, respectiv FCSB, în fiecare dintre cele două partide marcând câte trei goluri!
 
3-1 în deplasare cu CFR și același scor la Ovidiu cu FCSB, echipe calificate în grupele întrecerii continentale Conference League, iar „marinarii“ continuă să fie neînvinși în Superligă, cu cinci victorii și trei egaluri în opt meciuri, golaveraj 13-5. Farul e la egalitate de puncte, 18, cu a doua clasată, Rapid, în fața căreia are atuul golaverajului (+8 față de +5).  
 
„Așa cum îmi place mie“
 
Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, a remarcat perioada excelentă pe care o străbat elevii săi, care i-a dus și la victoria cu FCSB. „A fost un meci foarte greu, dar am făcut față. Ne-am ridicat la nivelul lot, atât la ritmul jocului, cât și la intensitate. Avem o echipă bună, cu jucători de valoare în fiecare compartiment. Mă bucur pentru ei, întrucât muncesc bine. E un vestiar bun. Certifică tot ce vorbim și ce credeam noi la început de drum. Avem puțin timp împreună, dar am creat un grup sănătos, talentat, cu jucători de lot național. Cred că am semnat foarte bine în această vară. Dar drumul e lung. E doar o impresie, bună, e adevărat, pe care o lăsăm acum. Trebuie să fim însă echilibrați și să rămânem cu picioarele pe pământ. Să mergem înainte și să luptăm. Orice meci din prima ligă e dificil. Mă bucur că, împotriva a doua echipe puternice din Europa, am marcat câte trei goluri pe meci, așa cum îmi place mie. E important, pentru încrederea noastră. Sunt fericit pentru tot ce se întâmplă la Constanța în momentul de față, la nivel de echipă. Mulțumim și publicului. E pentru prima dată când jucăm cu FCSB și tot stadionul a fost cu noi. Acesta e un factor importat. Înseamnă că la Constanța se naște un spirit. Doamne ajută că mergem împreună! Constanța și Dobrogea au nevoie de o echipă care să fie una dintre cele mai bune din România“, a declarat Hagi.
 
Farul trebuia să aibă punctaj maxim
 
„Regele“ luptă să construiască la Farul o mentalitate de învingător, iar lucrurile sunt pe drumul cel bun. „Suntem acolo. Străbatem un moment extraordinar, fantastic. Să bași FCSB și CFR Cluj, cu șase goluri marcate, scuzați-mă, dar în momentul de față suntem cei mai buni. Eu ca antrenor trebuie să echilibrez lucrurile, pentru că drumul e lung, orice meci în prima ligă e dificil. Noi vrem să creăm o mentalitate de învingător, de a încerca să câștigăm fiecare meci. Reușești asta dacă joci bine ofensiv și faci și faza defensivă așa cum am interpretat-o noi cu FCSB și CFR. A trebuit să ne luptăm și să jucăm și fără minge foarte bine și am arătat că putem s-o facem. Cum le zic și la ai mei, cum am scris și în carte, sunt convins de ce fac, cred în ce fac și am curaj. Cu acestea poți construi o mentalitate de învingător. După cum a jucat până acum în cele opt etape, Farul trebuia să aibă punctaj maxim. În cele trei meciuri pe care le-am încheiat la egalitate meritam să câștigăm, fără nicio problemă. Dar așa e fotbalul, trebuie să privim înainte“, a menționat managerul tehnic al echipei de pe litoral.
 

Gemenii golului
 
Contra FCSB, atacanții Denis Alibec și Louis Munteanu au făcut din nou un meci mare. „Se completează foarte bine amândoi. Unul, Louis, e un nouar care joacă la fel de bine cu ambele picioare, îi place golul. Celălalt, Denis, are apucători și de decar. Poate juca fără probleme și rolul de număr 10. E fantastic, foarte talentat. Alcătuiesc un cuplu foarte bun“, a arătat Hagi. Un alt farist însă, mijlocașul Dragoș Nedelcu, s-a accidentat serios în prima repriză, fiind înlocuit. „Nedelcu are o ruptură musculară, în spate, nu e ușoară, îl ducem și noi în Iugoslavia, la Mariana, să-l facem bine mai repede (n.r. râde). Săracul, era așa de trist la pauză...“, a spus Gică Hagi.

 
 „Dacă aș avea și bani, aș merge în Champions League“
 
Acesta a subliniat că, deși nu are bani de transferuri, Farul a adus jucători buni, iar staff-ul tehnic lucrează pentru a-i aduce pe toți la nivelul fizic optim. 
 
„Cred că suntem echipa cea mai bună din startul de campionat. Nu suntem favoriți, nu avem bani de transferuri ca alții, care semnează jucători, ies în față. Foarte bine! Noi, deocamdată, nu avem, atât putem, dar încercăm să facem treabă foarte bună. Nu suntem o echipă bogată, așa că suntem obligați să vindem jucători și să aducem alții, pe care trebuie să-i refacem. De aceea sunt și precaut, încă nu am jucătorii 100% din punct de vedere fizic. Trebuie să am grijă de acest lucru. În rest, echipa e foarte bună, cu internaționali, cu experiență, care au ieșit campioni. E un lot construit. Am avut șansă să putem să-i aducem la noi, pentrru că banii noștri nu sunt de nivelul wow. Nu avem un leui de transferuri. Ați văzut că am cumpărat noi jucători? Văd că alții cumpără și plătesc bani de bani. Dar aducem jucători buni. Înseamnă că și eu sunt bun. Sunt hunter! Adică mă uit bine și știu ce fac. Dacă aș avea și bani, aș merge în Champions League. Simplu. Se pot face lucruri extraordinare, doar să ne dorim. Trebuie să-ți dorești foarte mult. Și în România există potențial mare. Trebuie să ne gândim și noi ce facem cu România“, a precizat Hagi. 
 
„Au simțit-o cu toții că suntem buni“
 
În ciuda victoriei cu FCSB, managerul tehnic al Farului a găsit și câteva aspecte în jocul „marinarilor“ care puteau fi mai bune. „Dacă ar fi fost după mine, trebuia să fi avut mult mai mare control în ultimele 30 de minute, trebuia să dăm mai multe goluri, să câștigăm mai multe mingi și să atacăm rapid mai bine. Zic ce am simțit. Când am făcut-o, au venit golul și lucrurile bune. Însă nu poate fi totul perfect. Trebuie să muncim în continuare, cred că au simțit-o cu toții că suntem buni. Vom vedea ce va fi. E drum lung. Vor fi și momente bune, și mai puțin bune. Important e că stadionul e cu Farul în totalitate, lucru foarte bun, căci am jucat cu FCSB, iar la Constanța multă lume era spre București. Am simțit că am fost fariști cu toții, de la teren până la tribune. Cred că vor veni după noi și la Craiova. Ne iubesc, ne respectă și cred că și noi îi mulțumim prin rezultatele pe care le facem. E important ca jucătorii să simtă iubirea și pasiunea suporterilor. Se nasc lucruri frumoase la Constanța, sunt jucători idoli“, a punctat Hagi. 
           
Două meciuri „wow“
 
După CFR și FCSB, pentru Farul urmează un alt adversar redutabil, Universitatea Craiova, echipa clasată pe locul trei în sezonul trecut și care a ratat la penalty-uri pătrunderea în grupele Conference League. „O săptămână europeană, contra tuturor echipelor noastre din Europa. Două meciuri le-am făcut wow, bine, acum rămâne să-l facem pe al treilea, la Craiova, să mergem în Oltenia, s-o dăm cu ei, să vedem care pe care, cine e mai bun. Dar va fi, iarăși, un meci foarte greu, cu o echipă cu mult talent, puternică și din punct de vedere fizic. Vom vedea ce va fi“, a spus Gică Hagi.
 
Meciul Universitatea Craiova - Farul se joacă luni, 5 septembrie, de la ora 21.30. În etapa a zecea, „marinarii“ primesc vizita echipei FC Argeș, duminică, 11 septembrie, de la ora 18.30.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:

Farul Constanța
Dina Grameni - „Suntem fericiți că am învins primele două clasate din sezonul trecut“

 
UPDATE
Farul Constanța, victorie și cu FCSB. 3-1! Neînvinși, „marinarii“ sunt pe locul întâi în clasament (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 467

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 534

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 803

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 890

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 818

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1440

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 612

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 670

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2078

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 829

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719