Farul a surclasat FCSB cu o echipă care a avut cea mai mică medie de vârstă din Liga 1. „Un succes formidabil!“ (GALERIE FOTO)

 
Echipa Farul Constanta
 
  • Succesul Farului a fost mult mai clar decât o arată scorul, raportul situațiilor clare de gol fiind covârșitor în favoarea „marinarilor“, 10-1!
  • Pe parcursul meciului, la Farul au jucat șapte jucători formați la Academia „Gheorghe Hagi“, iar pe banca de rezerve s-au aflat alți trei jucători din pepinieră.
  • Dan Sîrbu a debutat în acest meci în Liga 1, iar Constantin Grameni a fost declarat jucătorul partidei.
 
Având mare nevoie de victorie, în lupta pentru calificarea în play-off, în care e angrenată, Farul Constanța a dat lovitura pe terenul FCSB, vicelidera clasamentului Ligii 1, care era în urmărirea liderului, CFR Cluj, astfel că succesul îi era indisolubil și formației din capitală.
 
Pe teren însă, Farul a fost vioara întâi și a câștigat cu 2-0, dar succesul a fost mult mai clar decât o arată scorul, raportul situațiilor clare de gol fiind covârșitor în favoarea „marinarilor“, 10-1! Victoria echipei de pe litoral e cu atât mai impresionantă cu cât Gică Hagi, managerul tehnic al Farului, nu a putut folosi în meciul din capitală nu mai puțin de cinci jucători importanți. Andrei Artean și Florin Purece au fost suspendați, Andrei Ciobanu și Gabriel Iancu s-au confruntat cu probleme medicale, iar pe Dragoș Nedelcu nu s-a putut miza în urma clauzei de împrumut de la FCSB. În plus, Damien Dussaut a jucat în ultimele 35 de minute fără să fi efectuat niciun antrenament în ultimele zile!         
 
Constantin Grameni, jucătorul meciului
 
Echipa Farul ConstantaAvând în vedere și absențele cu care s-a confruntat Farul contra FCSB, „marinarii“ au mizat în această confruntare pe mai mulți jucători tineri. Astfel, media de vârstă a celor 16 jucători folosiți de Gică Hagi în partida împotriva celei mai ofensive echipe din campionat (cu 53 de goluri marcate în 28 de partide) a fost de numai 23 de ani și zece luni (cea mai mică din Liga 1). Pe parcursul meciului, la Farul au jucat șapte jucători formați la Academia „Gheorghe Hagi“: Virgil Ghiță (născut în 1998), Radu Boboc (1999), ambii deja cu peste 100 de partide în tricoul echipei constănțene, dar și tinerii internaționali Constantin Grameni (născut în 2002, declarat jucătorul meciului), Eduard Radaslavescu (2004), Alexi Pitu (2002), Gabriel Buta (2002) și Dan Sîrbu (2003), ultimul aflat la debutul în Liga 1!
 
FCSB venea după 20 partide fără eșec
 
„Evoluția entuziasmantă a celor șapte jucători amintiți a demonstrat, încă o dată, că Academia Hagi este cea mai valoroasă din România! În plus, pe banca de rezerve s-au aflat la acest meci alți trei jucători formați la Academia Gheorghe Hagi: Nicolas Popescu (2003), Enes Sali (2006) și Roberto Mălăele (2003). Un succes formidabil al Farului, împotriva unei formații FCSB care venea după o serie de 20 partide fără înfrângere!“, este mesajul Farului Constanța.
 
„A fost ca un zid“

 
Victoria cu FCSB a inclus trei jucători de-ai „marinarilor“, plus Gică Hagi, ca antrenor, în echipa etapei a 28-a (prezentată la finalul fiecărei runde de Liga Profesionistă de Fotbal). Cei trei sunt fundașul Virgil Ghiță, mijlocașul Constantin Grameni și atacantul Jefte Betancor, liderul solitar al clasamentului golgeterilor Ligii 1. Cu golul din această partidă, vârful spaniol a ajuns la 15 reușite până acum în acest sezon. „A fost ca un zid în faţa atacanţilor adversarilor. În plus, a marcat un nou gol în Liga 1“ (Virgil Ghiță, 23 de ani); „A făcut un joc perfect la centrul terenului. Este un jucător cu un mare potenţial de creştere“ (Constantin Grameni, 19 ani); „A marcat şi s-a distanţat în clasamentul marcatorilor la patru lungimi de urmăritori“ (Jefte Betancor, 28 de ani) și „A câştigat tactic duelul cu bucureştenii, cărora le-a produs prima înfrângere pe teren propriu din acest sezon“ (Gheorghe Hagi, 57 de ani), se menționează pe site-ul oficial al LPF relative la cei patru reprezentanți ai Farului din echipa etapei.
 

Cel mai bun „11“ al rundei a 28-a este format din: M. Popa (FC Voluntari) - R. Negru (FC U Craiova 1948), Graovac (CFR Cluj), V. Ghiță (Farul), Camora (CFR Cluj) - C. Matei (Dinamo), Ubbink (UTA), Grameni (Farul), Gustavo (Universiattea Craiova) - Compagno (FC U Craiova 1948), Betancor (Farul). Antrenor, Gheorghe Hagi (Farul).       
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Situație neplăcută la conferința de presă a lui Gică Hagi de după meciul cu FCSB! „E lipsă mare de respect“
 
Farul Constanța
Dan Sîrbu a debutat în Liga 1 în meciul cu FCSB, la 18 ani. Trei jucători în echipa etapei, cu Gică Hagi antrenor


Farul Constanța, victorie mare în deplasare cu FCSB

Cât costă biletele de intrare la meciul Farul Constanța - FC Botoșani

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța - CFR Cluj, în etapa a cincea din play-off. „Marinarii“, două goluri în prima repriză! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 336

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 330

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 275

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 407

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2061

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1130

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1665

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 917

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 648

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1115

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 578

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 777

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 715

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 847

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1046