Farul Constanța. Adrian Petre, decisiv „Știu unde vine balonul, îl simt. Să atac spațiile și mingea e una dintre calitățile mele“ (galerie foto)


 
  • Adrian Petre a marcat contra CS Universitatea Craiova la numai două minute după ce a intrat pe teren.
  • Cu cinci reușite până acum. Adrian Petre este al doilea marcator al „marinarilor“, după golgeterul echipei și al campionatului, Jefte Betancor.
  • Gică Hagi a remarcat că, în partida cu trupa din Bănie, Farul a reușit foarte bine să blocheze adversarul în bandă.  
 
Numărul victoriilor consecutive în Liga 1 ale CS Universitatea Craiova s-a oprit la cinci, după ce Farul Constanța a câștigat meciul de pe teren propriu cu echipa din Bănie, din etapa a 15-a, scor 1-0. Unicul gol al partidei a fost marcat de atacantul Adrian Petre, în minutul 78, la numai două minute după ce acesta intrase pe teren!
 
Vârful transferat de Farul în vară și-a etalat calitățile de atacant pur-sânge și s-a dovedit decisiv pentru formația de pe litoral, ajungând la cinci goluri în acest sezon. Adrian Petre este al doilea marcator al „marinarilor“, după golgeterul echipei și al campionatului, Jefte Betancor, care a punctat de nouă ori până acum. „Adi e din ce în ce mai bine, am vorbit cu el, știe, nu-i creez presiune până în iarnă. Din iarnă încolo însă, trebuie să-l văd mult mai bine. El a lipsit mult timp, îi trebuie timp să revină. Îl văd, are poftă, își dorește. E un nouar, ca și Jefte Betancor, care marchează goluri. Nouari puri, foarte buni. Merge bine. E inspirat. Împreună facem o muncă bună. Deocamdată, e bine și sperăm să fie și mai bine“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al Farului. Betancor și Petre au marcat împreună 77,77% dintre golurile de până acum ale formației constănțene (14 din 18). 
 
„Eu trebuie doar să-mi fac datoria“
 
„Sunt bucuros că am câștigat și că mi-am ajutat echipa. Sperăm să vină și celelalte victorii, în următoarele meciuri. Mi-am făcut un obicei din a fi omul potrivit la locul potrivit. Îmi fac treaba. Aceasta este una dintre calitățile mele, de a ataca spațiile și mingea, știu unde vine balonul, îl simt. Cred că mi-am făcut treaba și astăzi și sper să o fac și pe viitor. Mă simt foarte bine, probabil se vede și în evoluțiile și în statisticile mele. Sunt liniștit. Domnul Hagi îmi oferă ceea ce am nevoie. Cred că voi progresa mult mai mult în viitor. La a juca din primul minut nu pot să mă gândesc acum, nu pot să spun. Depinde în primul rând de mine, iar apoi de planurile tactice ale domnului Hagi. Eu trebuie doar să-mi fac datoria. Dacă joc cinci minute sau zece minute, eu intru tot timpul cu gândul să marchez. Îmi doresc și eu să fiu titular, sigur, iar, când va veni momentul, sper să fiu pregătit și să-mi fac treaba cât mai bine. Deocamdată, sunt bucuros și așa, că am reușit în ultimele minute să aduc victoria. Pierdusem meciul precedent, cu FCSB, astfel că am avut altă atitudine cu Craiova. Cu FCSB diferența au făcut-o pragmatismul și eficacitatea adversarilor în fața porții“, a spus și Adrian Petre.       
 
„Am avut și un portar în formă, care ne-a scos“
 
Gică Hagi a remarcat că în partida cu CS Universitatea Craiova Farul a reușit foarte bine să blocheze adversarul în bandă. „Felicit jucătorii. Am făcut împreună o muncă foarte bună. Știam că întâlnim o echipă în formă, care atacă periculos și dezvoltă jocul pe margini, creând superioritate pe ambele flancuri. Am acoperit însă acele zone, fundașii laterali jucând foarte bine. Am fost și eu inspirat cu schimbările și cum am alcătuit echipa, știind că, la două zile, unii jucători nu vor duce. Am avut și un portar în formă, care ne-a scos. A fost ziua noastră, nu a Craiovei. Mă bucur că am obținut trei puncte importante, care aduc încredere, liniște și fericire, pentru a munci bine în aceste două săptămâni cât e întrerupt campionatul. Să ne mai putem la punct, să ne revină și accidentații, pentru a aborda în continuare lucrurile cu entuziasm“, a punctat „Regele“.
 
Radaslavescu e câștigul cel mai mare
 

Hagi a subliniat și ascensiunea fotbaliștilor tineri din lotul „marinarilor“. „Printre obiectivele mele e și acela de a produce jucători, de a le da spațiu și timp, când îi văd și îi simt. Sunt mai mulți, dar cei de acum de la echipa mare au dovedit. Pentru mine, Radaslavescu e câștigul cel mai mare în momentul de față. În fiecare zi, devine un jucător viabil pentru Liga 1. Iar Grameni deja e. Pe Sali lăsați-l, am vorbit destul de el. Nu mai are rost, trebuie să se antreneze, să se bucure de fotbal și să fie el mereu, aceasta i-am spus. Are talent, dar trebuie să-l dezvoltăm fotbalistic pe acest copil, să avem grijă de el, să-l creștem și să-l aducem la un nivel foarte bun“, a completat managerul tehnic al Farului.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanţa
 
Citește și:
 
Fotbal
Liga 1, etapa 15. Farul Constanța - Universitatea Craiova 1-0. „Marinarii“, pe locul cinci

 
Farul Constanța
Fotbalistul Radu Boboc, 100 de meciuri pentru echipa de pe litoral. Festivitate de premiere (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 263

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 251

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2552

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1304

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 602

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1296

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 753

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 887

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 759

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1468

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1127

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 940

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 658

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 942

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2587