Farul Constanța Alexi Pitu - „Sper ca, după ce voi marca în premieră în Liga 1, să nu mă mai opresc apoi“


 
  • Devenit titular la Farul, tânărul jucător de atac Alexi Pitu livrează tot mai multe pase decisive atacanților și își dorește mult să bifeze și primul său gol în Liga 1.
  • „Marinarii“ încheie 2021 în primul eșalon pe locul șase, ultimul care asigură calificarea în play-off.
  • Un alt tânăr al Farului, Enes Sali, a bătut mai multe recorduri în 2021, după ce a debutat în Liga 1 și la Naționala de seniori la numai 15 ani.
 
Echipa de fotbal Farul Constanța încheie 2021 în Liga 1 pe loc de play-off, șase, iar „marinarii“ își doresc să continue seria evoluțiilor pozitive și în noul an, cu un joc poate și mai bun, cu accent în ofensivă, în condițiile în care echipa de pe litoral a înscris 23 de goluri în 21 de meciuri. 
 
„Am făcut un tur și câteva meciuri din retur apreciabile. Din păcate, în deplasare am cam lipsit rezultatele. Dar am produs fotbal, iar după pregătirea de iarnă suntem convinși că vom juca mai bine și ne vom îndeplini obiectivul. Mă bucur că am fost sănătos (accidentările ocolindu-mă) și că echipa a mers bine în defensivă. Trebuie să facem însă cu toții mai mult în ofensivă, întrucât avem prea puține goluri marcate. Noi ne propunem meci de meci să înscriem cât mai mult. Trebuie să intrăm neapărat în play-off, dar și în urma unui joc bun, poate mai bun ca până acum, și cu mai multe goluri, pentru că acestea aduc victoriile, nu apărarea bună. Le mulțumim suporterilor care au fost la stadion alături de noi mereu.  Ne dorim ca și pe viitor să vină la meciuri. Fanilor le urez sărbători fericite și multă sănătate, în mijlocul familiilor!“, a declarat fundașul central Ionuț Larie, căpitanul Farului. 
 
„Am avut și momente grele, și momente bune“
 
Pe finalul anului, un alt stoper al „marinarilor“, Virgil Ghiță, a reușit să înscrie primul său gol din această stagiune. „Am avut evoluții foarte bune și chiar dacă unele rezultate nu au fost de partea noastră, cred că în cele mai multe dintre partide am jucat fotbalul pe care ni-l dorim. În 2021, eu am avut și momente grele, și momente bune. Am revenit cu un joc bun în ultima perioadă, reușind să înscris și primul gol din acest campionat. Sper ca în continuare să o fac de cât mai multe ori. Îmi doresc ca fanii să aibă sărbători frumoase alături de cei dragi, iar în anul care vine să li se îndeplinească toate dorințele și obiectivele“, a menționat Ghiță.      
 
„Sper să vină cât mai repede primul gol“
 
Devenit titular la Farul, tânărul jucător de atac Alexi Pitu livrează tot mai multe pase decisive atacanților și îți dorește mult să bifeze și primul său gol în Liga 1. „Farul a avut o evoluție bună în 2021, ne luptăm pentru play-off. Sper să joc cât mai bine, să ajung și la Naționala de tineret, și să am reușite, goluri și pase de gol, să-mi fac treaba cât mai bine pe teren. Sper să vină cât mai repede primul gol în Liga 1. Am avut șanse, dar am ratat. Îmi doresc ca, după ce voi puncta în premieră, să nu mă mai opresc apoi. Sperăm ca în 2022 să avem un an cât mai bun împreună. Fanilor le urez un an cât mai bun, să fie sănătoși și să ne susțină în număr cât mai mare“, a precizat fotbalistul de 19 ani.
 
Mai puternici după vacanță
 

În 2021, Enes Sali a bătut toate recordurile, debutând la 15 ani în tricopul Farului în Liga 1 și devenind cel mai tânăr marcator din istoria primei divizii din România. De asemenea, Enes este cel mai tânăr jucător din Europa care a debutat la echipa națională de seniori a țării sale.
 
„A fost un an foarte bun pentru mine și pentru echipă. Am avut evoluții favorabile. Sunt foarte fericit și pentru convocarea la lotul national, și pentru debutul și golul din Liga 1. Sperăm să ne întoarcem din vacanță mai puternici și să avem un an și mai bun. De la meci la meci, prind încredere mai mare, iar în 2022 sper să evoluez cât mai bine. Trebuie să-mi fac jocul meu, indiferent de adversar. Când intru pe gazon, mă gândesc să-mi ajut echipa cât mai mult și să câștigăm partida. Le doresc suporterilor sărbători fericite și sănătate, alături de cei dragi!“, a spus și Enes Sali.  

 
Mai mult decât un club sportiv
 
Clubul de pe litoral a anunțat că încheiat un nou parteneriat de succes, cu  o companie care se află în fruntea tehnologiei blockchein.
 
„Leader (s) în proiecte în 2021!

Încheiem unul dintre cei mai buni ani din istoria clubului, în care am reușit să punem în practică multe dintre proiectele pe care ni le-am propus.

Am devenit un brand și mai puternic în această vară, iar alături de partenerii noștri am putut dezvolta noi programe atât pe plan sportiv, cât și sociale, prin care ne-am dorit să oferim constănțenilor mai mult decât un club sportiv.

Am devenit în această toamnă primul club din lume care și-a propus atingerea neutralității climatice până în 2030, iar la început de decembrie am făcut un nou pas în această direcție, când am fost primul club din România ce a oferit jucătorilor mașini electrice, iar Baza Sportivă a fost dotată cu primele stații electrice de încărcare auto!

Am susținut campania partenerilor noștri de la Rumen - Caravana Fericirii - prin care peste 1000 de copii din Dobrogea au primit daruri de la Moș Crăciun!

Cu siguranță vom fi bucuroși de... oaspeți și în 2022, pentru că ne dorim să vă oferim noi surprize care să transforme Farul Constanța într-unul din cele mai puternice branduri din România!

Împreună pentru O singură echipă, un singur brand, o singură iubire = Farul Constanța!

La mulți ani, fariști!“, se arată, printre altele, în mesajul Farului Constanța.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța 

 
Citește și:
 
Când se reunește Farul Constanța în noul an. Primul adversar din 2022 e FC U Craiova 1948
 
Farul Constanța
Trei „marinari“ incluși în echipa etapei. Alexi Pitu a ajuns la patru pase de gol în acest sezon

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gabriel Zahiu, mesaj emoționant - „Departe de casă, dar cu gândul tot la Farul! Forza Farul! Farul campioană!“ (GALERIE FOTO)

20 May 2023 5846

În premieră la Naționala mare Alexi Pitu, pe lista preliminară pentru meciurile României cu Andorra și Belarus

03 Mar 2023 1571

La un an de la accidentarea gravă suferită, Ianis Hagi a revenit pe teren la Glasgow Rangers. Alexi Pitu, debut la Bordeaux

29 Jan 2023 1396

Farul Constanța și Bordeaux au semnat transferul lui Alexi Pitu la formația franceză (VIDEO)

26 Jan 2023 1911

Farul Constanța Alexi Pitu a plecat în Franța, pentru a semna cu Bordeaux. „Sunt foarte fericit“

25 Jan 2023 1621

Alexi Pitu, coleg cu Ianis Hagi la Glasgow Rangers? Ce a spus fotbalistul Farului despre un posibil transfer la echipa din Scoția (GALERIE FOTO)

16 Jan 2023 2724

Farul Constanța, victorie categorică în amicalul cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

10 Jan 2023 2668

Cât costă biletele de intrare la meciul Farul Constanța - CFR Cluj. Primele două clasate se duelează la Ovidiu

10 Jan 2023 2246

Farul Constanța Constantin Grameni - „Să fii pe primul loc și să te poți bate la titlu e cel mai frumos sentiment“

10 Jan 2023 2391

Fotbaliștii de la Farul Constanța s-au reunit și au efectuat vizita medicală (VIDEO)

04 Jan 2023 1734

Farul Constanța și cifrele care i-au dus pe „marinari“ în fruntea Superligii. De la David Kiki la Denis Alibec, evoluții de top

23 Dec 2022 1954

FC Hermannstadt - Farul, meciul inaugural pe noul stadion din Sibiu. „Marinarii“ au 13 meciuri la rând fără înfrângere (GALERIE FOTO)

09 Dec 2022 3643

FC Hermannstadt - Farul Constanța Dina Grameni - „În tur, n-am reușit să înscriem, sperăm să o facem acum“

08 Dec 2022 2573

Emoționant! Dina Grameni i-a dedicat golul cu FC Botoșani bunicului său, fostul primar de la Mihai Viteazu „Sunt sigur că, de Sus, mă veghează și îmi dă putere“ (GALERIE FOTO)

07 Dec 2022 10615

LIVE TEXT. Proiectul „Învățăm să fim campioni“ Farul Constanța, întâlnire cu elevii de la Liceul Teoretic „George Călinescu” (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Dec 2022 1890