Farul Constanța Andrei Borza - „Gheorghe Hagi e antrenorul visurilor mele. Mi-a spus să nu renunț niciodată“ (GALERIE FOTO)


 
  • Andrei Borza a debutat în prima ligă pentru Farul Constanța la 16 ani, 5 luni și 3 săptămâni.
  • Jucătorul a fost îndrumat la fotbal de părinții mei, la Academia Hagi ajungând la șase ani.
  • Tânărul fotbalist a spus că se aseamănă cu Cristian Chivu ca stil de joc, iar clubul său preferat din străinătate este Manchester City.
 
La 17 ani, vârstă pe care a împlinit-o în urmă cu puține zile, pe 12 noiembrie, Andrei Borza, de la Farul Constanța, a fost convocat la lotul național Under-20 al României, selecționată cu două amicale în această lună, la Arad: cu Italia (pe 17 noiembrie) și cu Polonia (pe 21 noiembrie).
 
Evoluțiile deosebite ale tânărului fundaș stânga la seniori, în tricoul Farului, în Superligă și în Cupa României, nu au trecut neobservate, iar Andrei a primit convocare la un lot superior vârstei sale. Calificat cu echipa națională Under-19 a României la Turul de Elită, Andrei Borza a debutat în prima ligă pentru Farul Constanța la 16 ani, 5 luni și 3 săptămâni. El a și marcat în Superligă, cu un șut de senzație de la distanță!
 
Farul Constanța
Victorie și cu FCU 1948 Craiova. Andrei Borza, gol de senzație, la 16 ani. Alexandru Stoian, debut la 14 ani!

 
A început fotbalul la cinci ani
 
„Convocarea la U-20 mi-a dat un sentiment plăcut, dat fiind că sunt cu 2-3 ani mai mic, și mă bucur. O iau pas cu pas, sper să ajung și la Under-21. Ține doar de mine și de munca pe care o voi depune. Îmi place cum lucrează și cum vede fotbalul Daniel Pancu (n.r. selecționerul României U-20). Face antrenamente foarte frumoase. La fotbal m-au îndrumat părinții mei, la vârsta de cinci ani, iar la Academia Hagi am ajuns la șase ani. Gheorghe Hagi este un antrenor foarte bun, am tot respectul față de el. Este antrenorul visurilor mele. Cel mai important sfat primit de la el a fost să nu renunț niciodată“, a declarat Andrei Borza, pentru FRF.tv.  
 
Nu e o presiune, ci o confirmare
 
Prestigioasa publicație „The Guardian“ a alcătuit un clasament, la nivel mondial, al celor mai talentați 60 de fotbaliști născuți în 2005. În onoranta ierarhie a fost fost inclus și un tânăr jucător de la Farul Constanța, Andrei Borza, care este singurul român prezent în acest top! „Pentru mine, prezența în această ierarhie nu e o presiune, ci o confirmare a muncii mele, e pe meritul meu“, a menționat Andrei, conform sursei citate.

 
Andrei Borza, singurul român în topul mondial al celor mai talentați fotbaliști născuți în 2005
 

„Când pot să șutez, o fac fără frică“
 
Tânărul fotbalist a spus că se aseamănă cu Cristian Chivu ca stil de joc, iar clubul său preferat din străinătate este Manchester City. „Obiectiv meu pentru actualul sezon e să marchez cât mai multe goluri și să am cât mai multe apariții în echipă. Pentru a se impune la prima echipă, un jucător tânăr are nevoie de multă muncă și de dorință. Nu mi-e teamă de niciun adversar din campionat. Dacă muncim și ne dorim mult, putem rămâne cu Farul pe primul loc până la finele sezonului. Principala mea calitate e tehnica, dar știu și să mă apăr foarte bine, ceea ce mă ajută mult. Când pot să șutez, o fac fără frică. Acesta e un alt sfat de la Gheorghe Hagi, care ne spune mereu să tragem la poartă. N-am o preferință pentru un club la care să joc în viitor. Cu Naționala îmi doresc să ajung la Campionatul Mondial, în 2026 să sperăm“, a mai spus tânărul fotbalist, pentru FRF.tv. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Echipa națională de fotbal a României)  
 
Citește și:
 
Andrei Borza, ultimul tânăr care a debutat cu Farul Constanța în Liga 1
„Sper să disput cât mai multe meciuri și aștept și primul gol“

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Adrian Mazilu speră să-i calce pe urme lui Denis Alibec. Andrei Borza fură meserie de la Kiki și încearcă să-l depășească

11 Jan 2023 1522

Hagi, nemulțumit după meciul Farul - CFR Cluj „O regie făcută bine, cu targa. Se pare că deranjăm foarte tare“

08 Dec 2022 1724

Editorial Farul cel Voinic și tinerii de aur

31 Oct 2022 1603

Farul Constanța, liderul Superligii Hagi - „Să stăm cu picioarele pe pământ! Dacă te uiți prea mult la clasament, te ia amețeala“ (GALERIE FOTO)

31 Oct 2022 1361

Farul Constanța Victorie și cu FCU 1948 Craiova. Andrei Borza, gol de senzație, la 16 ani. Alexandru Stoian, debut la 14 ani!

28 Oct 2022 1353

Prezent în topul mondial La 16 ani, Andrei Borza visează și la primul gol pentru seniorii Farului Constanța

01 Oct 2022 1381

Farul Constanța Andrei Borza, singurul român în topul mondial al celor mai talentați fotbaliști născuți în 2005

29 Sep 2022 1313

Andrei Borza și Ștefan Duțu, de la Farul Constanța, la Turul de Elită cu România Under-19. Enes Sali și Adrian Mazilu, goluri sub tricolor (GALERIE FOTO)

29 Sep 2022 3002

Liderul clasamentului, Farul Constanța, are cea mai mică medie de vârstă din Superligă

20 Sep 2022 1532

Farul Constanța Tânărul de 17 ani Adrian Mazilu, cel mai bun la testele fizice. „Vreau să fiu golgeter în Superligă“ (GALERIE FOTO)

08 Jul 2022 1735

„Lupii tineri“ de la Farul Constanța, printre cei mai buni din lot în cantonamentul montan. Miercuri, încă un amical (GALERIE FOTO)

06 Jul 2022 1247

UPDATE Farul Constanța are în lotul primei echipe 27 de jucători formația în Academia Hagi - Farul

17 Jun 2022 1507

Andrei Borza, ultimul tânăr care a debutat cu Farul Constanța în Liga 1 „Sper să disput cât mai multe meciuri și aștept și primul gol“

06 May 2022 2608

Planurile lui Hagi „Farul vrea să aspire la mai mult. Sperăm să devenim puternici și să spunem cu voce tare că vrem să luăm campionatul“ (GALERIE FOTO)

03 May 2022 3088

Farul Constanța Andrei Borza a debutat în Liga 1 la 16 ani, cinci luni și 19 zile (GALERIE FOTO)

02 May 2022 3334