Farul Constanța Ce obiectiv vor avea „marinarii“ în Superligă. Hagi - „Ușor nu va fi. Să nu creadă nimeni că suntem o echipă bogată“ (VIDEO)

 
 
  • În perioada de pregătire, Farul a disputat șase partide de verificare, înregistrând o victorie, trei egaluri și două înfrângeri.
  • Ultimul test, la Ovidiu cu CSA Steaua, a fost și partida de prezentare a lotului „marinarilor“ pentru noua stagiune.
  • Fostul internațional Basarab Panduru, în prezent analist TV la Orange Sport, a vorbit la o emisiune a postului despre tinerii jucători ai Farului, iar opinia sa a atras o replica din partea lui Hagi. 
   
Farul Constanța a încheiat seria meciurilor amicale din perioada de pregătire de vară și se pregătește de debutul în ediția 2022/2023 a Superligii. În prima etapă, „marinarii“ vor juca pe teren propriu cu U Craiova 1948, duminică, 17 iulie, de la ora 18.30.
 
Echipa de pe litoral a disputat șase partide de verificare, înregistrând o victorie, trei egaluri și două înfrângeri, golaveraj 9-9, astfel:  
 
  • Farul Constanța - FC Brașov (Liga a 2-a) 3-1 (Kiki, I. Cojocaru, A. Pitu)
  • Farul Constanța - CS Mioveni (Superliga) 0-0
  • Farul Constanța - Chindia Târgoviște (Superliga) 2-3 (Vl. Morar, Mladen)
  • Farul Constanța - Csikszereda Miercurea Ciuc (Liga a 2-a) 2-2 (R. Ion, Casap)
  • Farul Constanța - Petrolul Ploiești (Superliga) 1-2 (Vl. Morar)
  • Farul Constanța - CSA Steaua București (Liga a 2-a) 1-1 (Vl. Morar).
„Încercăm să găsim jucătorii ideali“
 
După confruntarea cu CSA Steaua, care a fost și partida de prezentare a lotului „marinarilor“ pentru noua stagiune, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, a spus: „Un meci foarte bun. Adversarul ne-a pus probleme cât timp noi n-am reacționat foarte bine. Cred că a avut o influență și clima, am venit de puțin timp la Constanța de la Poiana Brașov și e total diferit față de cum era la munte. S-a văzut în prima repriză că n-am avut prospețime și luciditate, pe o căldură foarte mare. La pauză, am schimbat însă, și sistemul, suntem încă în căutări, la început de drum, au plecat unii jucători, au venit alții, pe care încercăm ușor-ușor să-i aducem la nivelul nostru, să-i adaptăm, să crească la toate capitolele, tactic, fizic și mental, să fie fiecare mult mai iute. Ca efort și dorință, sunt mulțumit de meciul cu Steaua, dar era mai bine dacă ne impuneam pe tabelă. Sperăm însă ca la primul meci oficial să câștigăm. În repriza secundă, am rulat tot lotul, ca și la meciul cu Petrolul. Sunt mulți copii, încerc să-i văd pe toți și să-i evaluez, ca să știu cu cine rămân. Încercăm să găsim jucătorii ideali și foarte buni, care să față față la presiune și la acest campionat, pentru că ușor nu va fi. Să nu creadă nimeni că suntem o echipă bogată, ci una care încearcă în fiecare an ca ce zicem să se împlinească. Obiectivul nostru e acela de a încerca să intrăm în play-off, de a ne lupta acolo. Sperăm ca și în acest sezon să facem un fotbal bun și să ajungem în primele șase“.
 
„Pandurelu, a venit pandemia, tată!“
 
Fostul internațional Basarab Panduru, în prezent analist TV la Orange Sport, a vorbit la o emisiune a postului despre tinerii jucători ai Farului, iar opinia sa a atras o replica din partea lui Hagi. 
     
„Celor care tot mai zic că ce facem, ce facem, ce facem, ce facem, noi încă producem jucători. Noi nu vorbim, noi producem. Scoatem până la un anumit nivel și trebuie să vindem. 100%! Și o știe piața, o știu toți. Iar când vinzi, te slăbești. Dacă vinzi, an de an, câte cinci - șapte - zece jucători… Că a venit și pandemia. Pandurelu, Panduru, a venit pandemia, tată! Tu uiți că a venit pandemia? Ce vrei, Hagi să vândă mereu de două - trei milioane? Păi e ușor, ia treceți și voi la muncă, să vedeți! Vorbiți ușor! Dar am produs, să se uite, a uitat de ei. Ce face Sali. Păi nu sunt eu de vină, Pandurelu, de ce nu-l bagă ăia. El cu mine a jucat. Că nu mai e… Ai uitat că a jucat în play-off? Un copil de 16 ani! N-a dispărut, domnu Panduru! La Farul a jucat în play-off, meciuri, a fost pe teren. Și are 16 ani. Că nu-l bagă ceilalți… Păi ce, eu mă duc să-i fac echipa? Sunt eu de vină că l-au luat la lotul national, iar apoi nu-l mai bagă? Părerea mea e că celor care au făcut așa trebuie să le fie rușine. E greu să înțeleagă copilul ăla, are 16 ani. Cum într-o zi ajungi acolo, iar apoi nu mai joci, nici la 17 ani, ești rezervă? Rezervă la U-17! Așa ceva… Dar asta facem, iar apoi spunem: domne, are probleme. Cum s-o mai înțeleagă băiatul? Așa că, Pandurelu, am făcut. Ai uitat de Rada, acum ai mai văzut astăzi un jucător de 2005 și încă doi. Acum cât e piața, eu nu fac valoarea jucătorului pe piață. Și ca să vând ca înainte trebuie să ies campion. Să nu uitați, eu am vândut jucătorii bine când am ieșit campion. Nu uitați că eu am format o echipă de la zero, cu jucători din România, și am ieșit campion, am câștigat tot. Nu mai vorbesc la juniori câte titluri, 31, iar cu echipa mare la un loc, 34. Ce club din România mai are 34 de titluri în ultimii 10 - 12 ani? Spuneți-mi! Farul are! Vedeți ce a făcut Hagi. Asta e muncă bine făcută. De aceea mă respectă lumea și mă apreciază. Pentru că am investit în copii. Și trebuie să o facem în continuare“, a spus „Regele“.                     
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Legenda faristă Ștefan Petcu a dat lovitura de start a meciului cu CSA Steaua București (GALERIE FOTO)
 
Farul Constanța
Gheorghe Hagi - „Chiar dacă avem un an de când ne-am unit, mai sunt multe lucruri de pus la punct“

 
„Cineva trebuie să ia taurul de coarne“
Hagi vorbește despre necesitatea „Legii pentru România“. „Cred că noi suntem cu colacul acum“

  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 280

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 974

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 619

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 406

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2875

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1713

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 639

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1330

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 821

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 906

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 774

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1478

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1140

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 968

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 684