Farul Constanța Convocat la prima reprezentativă, Marian Aioani își așteaptă debutul. Ce a spus și Ionuț Larie de Națională

 Marian Aioani, portarul Farului Constanța.

 
  • România susține amicalele cu Grecia (pe 25 martie) și cu Israel (pe 29 martie).
  • În afară de Marian Aioani, și alți jucători de la Farul, atât de la echipa mare, cât și de la juniori, au primit selecții la echipele naționale, pentru acțiuni în perioada următoare.
  • Pe locul cinci în play-off, Farul are a doua cea mai mică medie de vârstă din Liga 1.
 
Echipa națională de fotbal a României susține primele două meciuri de când a fost instalat noul selecționer, Edward Iordănescu. Este vorba de partidele amicale cu Grecia (vineri, 25 martie, ora 20.15, stadion Steaua) și Israel (marți, 29 martie, ora 20.45, stadion Netanya), iar din lista jucătorilor convocați face parte și portarul Farului Constanța, Marian Aioani.  
 
În vârstă de 22 de ani, fotbalistul a mai bifat acțiuni ale primei reprezentative, dar încă nu a debutat și speră ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. „Mă bucur că am fost convocat la Națională. Trebuie să merg la lot și să dau tot ce am mai bun. Îmi doresc debutul, bineînțeles, cine nu-și dorește să joace sub tricolor? Acesta e obiectivul meu acum, să debutez, să joc cât mai multe meciuri, atât la lot, cât și la Farul și să o fac și bine“, a declarat Marian Aioani, pentru Farul TV.
 
„Bucuros că sunt sănătos și îmi fac datoria la Farul“
 
Unul dintre cei mai buni fundași din Liga 1, căpitanul Farului, Ionuț Larie (35 de ani), integralist până acum în campionat, a avut evoluții de top, cifrele înregistrate de el în meciuri stând mărturie, iar experimentatul apărător a comentat pe marginea unei eventuale convocărie la selecționata României. „Farul a avut mereu jucători la Națională, de la echipa mare la copii, aștept și eu o eventuală convocare, dar, în primul rând, sunt bucuros că sunt sănătos și îmi fac datoria la Farul. Dacă va veni și o convocare, foarte bine, dacă nu, nu e nicio problemă, am oricum satisfacția că pot ajuta formația de club“, a menționat Larie, potrivit sursei citate.   
 
Amical cu Cernomore Varna
 
În afară de Marian Aioani, și alți jucători de la Farul, atât de la echipa mare, cât și de la juniori, au primit selecții la echipele naționale, pentru acțiuni în perioada următoare.

„Marinarii“ își continuă pregătirea cu restul jucătorilor, campionatul fiind întrerupt, iar vineri, este programat un meci amical, cu echipa bulgară Cernomore Varna. „Vom fi mai puțini la pregătire în perioada de întrerupere a campionatului, mai mulți jucători fiind plecați la loturile naționale. Sperăm să ne pregătim bine, iar cei de la lot să vină cu un moral bun“, a declarat mijlocașul Andrei Artean. „Vrem să profităm de această pauză să ne încărcăm bateriile, iar, după pauză, să redevenim ce am fost în unele meciuri, în care ne cream o grămadă de ocazii, dar și marcam foarte multe goluri“, a spus și Ionuț Larie.


În meciul cu Cerno More Varna, intrarea spectatorilor va fi liberă. 
 

A doua cea mai mică medie de vârstă din campionat
 
Farul vine după egalul fără goluri de la Ovidiu cu CFR Cluj, campioana en-titre a României și liderul actual al clasamentului. S-au întâlnit echipa cu a doua cea mai mică medie de vârstă din campionat (23 de ani - Farul) cu o formație cu 26 de ani și două luni medie de vârstă. A fost al 27-lea meci în Liga 1 între cele două echipe, bilanțul fiind 13 victorii CFR, șase egaluri și opt victorii Farul. Duelurile directe au consemnat doar trei partide în care nu s-a înscris, aceasta de la Ovidiu și două pe terenul CFR-ului, jucate pe 9 aprilie 2017 şi pe 14 februarie 2020. Antrenorii celor două formații, Gheorghe Hagi, respectiv Dan Petrescu, au bifat a 11-a dispută ca adversari, palmaresul fiind: șase victorii Petrescu, două egaluri, trei victorii Hagi.     
 
„Am avut și noi ocaziile noastre“
 
 „A fost un meci de luptă. Am întâlnit o echipă bună, cu experiență, cu mentalitate și joc bune, dar și noi am avut ocaziile noastre, puteam marca și puteam câștiga. Orice punct e binevenit, însă noi ar fi trebuit să le luăm pe toate trei. Oricum, când nu poți câștiga, e bun și un egal. În continuare în play-off, avem două meciuri în deplasare, cu FC Voluntari (n.r. locul 4, cu 27 de puncte) și FC Argeș (n.r. locul 6, cu 24 de puncte). Ne așteaptă întâlniri dificile, cum sunt toate de altfel, dar, ca de fiecare dată, mergem să luăm toate punctele“, a precizat Marian Aioani. Farul ocupă locul cinci în play-off, cu 25 de puncte.  
 
Punct după două înfrângeri
 
Andrei Artean a arătat că, după două înfrângeri, Farul a obținut cu CFR un punct binevenit, deși „marinarii“ puteau și câștiga. „Știam că întâlnim o echipă de luptă, foarte agresivă, o echipă foarte bună. Ne bucurăm că nu am primit gol, dar suntem supărați că nu am câștigat. Puteam învinge, am avut ocazii și noi, meciul a fost echilibrat. Veneam după două înfrângeri și e un punct muncit, contra unei formații valoroase. Sperăm ca de acum încolo să adunăm cât mai multe puncte în play-off, pentru că ne dorim să ne clasăm pe locul trei. Orice meci în play-off e important, pentru că sunt puține, sunt puține puncte puse în joc, iar, dacă ne dorim locul trei, trebuie să facem puncte cât mai repede, în fiecare meci“, a arătat Artean, la Farul TV. 
 
Trei meciuri la rând fără gol marcat
 
Căpitanul Ionuț Larie a reliefat că, deși mulțumitor, punctul cu CFR Cluj a venit după a treia etapă în care echipa de pe litoral nu a marcat. „Este un rezultat echitabil, trebuie să fim mulțumiți cu acest punct, dar ne încearcă și dezamăgirea, pentru că e a treia etapă consecutivă în care nu am marcat. Iar noi aceasta ne propunem la fiecare meci, să înscriem. Este o luptă echilibrată în play-off, dar sperăm ca la următorul meci să reușim mai mult decât acum și să urcăm în clasament, un loc - două, cât se poate, să fim cât mai sus, ca să putem prinde la final o poziție de cupă europeană. În continuare, ne așteaptă două deplasări foarte grele. De-a lungul sezonului, nu prea am excelat în deplasare, dar sperăm ca în această pauză să punem lucrurile la punct și să ne întoarcem cu puncte din cele două partide“, a menționat Ionuț Larie. Cele trei meciuri la rând în care Farul nu a marcat au fost cu cele trei formații de pe podium: 0-1 în deplasare cu CSU Craiova (locul 3), 0-2 în deplasare cu FCSB (locul 2) și 0-0 acasă cu CFR Cluj (locul 1).   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Formația Constanței și a Dobrogei
Gică Hagi - „Farul își dorește să devină o echipă mare. Sper ca toată lumea să vină lângă ea“


Farul Constanța. Ionuț Larie, omul meciului cu CFR Cluj
„Marinarii“ au rămas iar datori în atac. „Era nedept, probabil, să câștigăm“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 506

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 577

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 809

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 900

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 821

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1443

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 616

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 670

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2079

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 831

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719