Farul Constanța. Dan Sîrbu, debut în Liga 1, la 18 ani „Am așteptat de mult acest moment. E o onoare pentru mine“ (GALERIE FOTO + VIDEO)


 
  • Dan Sîrbu a fost aruncat în luptă în minutul 73 al partidei FCSB - Farul Constanța 0-2.
  • Tânărul este al 53-lea jucător format în Academia Hagi care debutează apoi în Liga 1 cu echipa de pe litoral.
  • Dan Sîrbu mărturisește că îi place mai mult să joace mijlocaș defensiv, dar evoluează fără probleme și ca fundaș central.
 
Meciul FCSB - Farul Constanța 0-2, din etapa a 28-a a Ligii 1, îi va rămâne mereu în inimă fotbalistului „marinarilor“ Dan Sîrbu, care și-a făcut debutul în prima ligă cu această ocazie.
 
În vârstă de 18 ani (va împlini 19 ani în curând, pe 22 aprilie), Dan Sîrbu joacă mijlocaș defensiv sau fundaș central, iar în partida cu FCSB a fost aruncat în luptă în minutul 73, în locul lui Eduard Radaslavescu. Căpitan al echipei naționale Under-19 a României, Dan Sîrbu este al 53-lea jucător format în Academia Hagi care debutează apoi în Liga 1 cu echipa de pe litoral.
 
„Am avut puține emoții“
 
„Am așteptat de mult acest moment. Vreau să-i mulțumesc domnului Hagi că mi-a oferit această șansă și vreau în continuare să-i demonstrez că merit să prind cât mai multe minute în acest sezon. Am avut puține emoții, dată fiind și atmosfera din stadion, dar și faptul că era un meci important, pe care trebuia să-l câștigăm. Însă când intri pe teren nu mai simți nimic, lași tracul deoparte. Mă bucur pentru debut. Față de meciurile de la juniori și din Liga a 3-a, acolo unde am evoluat până acum, în Liga 1 e un ritm mult mai ridicat, iar calitatea jucătorilor e mai mare. Cred însă că mă voi descurca foarte bine. E o onoare pentru mine că am fost promovat la prima echipă din cadrul academiei. Știu că domnul Hagi nu debutează foarte ușor jucători, trebuie să-i demonstrezi și mă bucur că a avut încredere în mine să mă arunce în luptă“, a spus tânărul fotbalist, pentru Farul TV.
 
În afară de Sîrbu, au mai debutat în Liga 1 din Academia Hagi, până acum, încă șase jucători născuți în 2003: Ștefan Bodișteanu, Bogdan Lazăr, Luca Andronache, Roberto Mălăele, Gabriel Dănuleasă și Nicolas Popescu.   
 
„Suporterii ne dau foarte multă energie“
 
Dan Sîrbu a menționat că Farul trebuie să câștige și ultimele două partide din sezonul regular și să se califice în play-off. „La prima reușită în Liga 1 nu mă gândesc în acest moment. E și mai greu, că postul nu mă ajută. Acum încerc să prind cât mai multe minute, nu neapărat să înscriu. Ne-am simțit foarte bine după victoria cu FCSB, am fost foarte bucuroși. Am realizat un succes foarte important. Aveam nevoie de cele trei ouncte, deoarece se apropiase de noi FC Argeș. Ne-am bucurat alături de fani. Trebuie să ne calificăm în play-off.  Sperăm să ne atingem acest obiectiv, după ce câștigăm ultimele două partide din sezonul regular. Suporterii ne dau foarte multă energie, le mulțumim și îi așteptăm în continuare în număr foarte mare alături de noi“, a arătat jucătorul, conform sursei citate.
 

Primul sportiv al familiei
 
Născut la Galați, Dan Sîrbu a ajuns în Academia Hagi la vârsta de 14 ani, în ianuarie 2018. „A fost greu, la început, să plec de acasă la această vârstă, dar m-am acomodat repede, pentru că era visul meu, asta voiam să fac. În familia mea sunt primul sportiv de performanță. Doamne ajută să ajung cât mai sus!“, a punctat jucătorul.

 
„E un vis al nostru“
 
Acesta are 20 de meciuri la reprezentativele U-15, U-16 și U-17 ale României, iar în prezent joacă la U-19. „Ne dorim să facem o figură frumoasă și să ne calificăm la Campionatul European. E un vis al nostru. Sunt onorat că joc sub tricolor și să port și banderola de căpitan“, a spus tânărul sportiv. Campion național Under-17 alături de formația de juniori a clubului de pe litoral, Dan Sîrbu vrea să-și treacă în palmares și un titlu național la Under-19, dar și cu formația de seniori. „Ne dorim foarte mult să câștigăm în acest sezon la U-19, după ce, anul trecut, s-a ratat medalia de aur. Apoi vreau un titlu cu Farul și la seniori, e mult mai frumos, este altă atmosferă, sunt alți fani“, a menționat mijlocașul.   
 
De la Cristiano Ronaldo la Sergio Ramos
 
Dan Sîrbu mărturisește că îi place mai mult să joace mijlocaș defensiv, dar evoluează fără probleme și ca fundaș central. „Nu contează postul. Unde mă pune domnul profesor, acolo joc. În copilărie, idolul meu a fost Cristiano Ronaldo, chiar dacă nu sunt pe post cu el. Echipa mea preferată e Real Madrid, iar el e idolul meu. E și acum fotbalistul meu preferat, dar pentru postul de fundaș central îmi plac mai mulți jucători: Sergio Ramos, Virgil van Dijk“, a arătat Dan Sîrbu, căruia, în timpul liber, îi place să asculte muzică.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța și captură Farul TV
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Dan Sîrbu a debutat în Liga 1 în meciul cu FCSB, la 18 ani. Trei jucători în echipa etapei, cu Gică Hagi antrenor

 
Echipa Under-19 a Farului Constanța debutează în noua ediție a Ligii Elitelor. Revanșă pentru sezonul trecut!
 
Cinci jucători din Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“, meciuri, ca tricolori, contra Serbiei. Dan Sîrbu, căpitan



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024 Farul Constanța, meci cu Petrolul Ploiești, duminică, 6 august. „Trebuie să fim mult mai concreți și mai pragmatici“

05 Aug 2023 1906

Farul Constanța începe cantonamentul din Polonia. „Trebuie să ne pregătim foarte bine, pentru că ne așteaptă un sezon greu“ (GALERIE FOTO)

26 Jun 2023 1957

„O mândrie, suntem fericiți!“ Farul Constanța, pe primul loc în Superligă în 20 dintre cele 26 de etape disputate până acum (GALERIE FOTO)

22 Feb 2023 1927

Farul Constanța Luca Andronache a marcat pentru România Under-20, în meciul cu Cehia

23 Sep 2022 1516

Farul Constanța Jucătorii Ionuț Larie și Dan Sîrbu au semnat prelungirea contractelor

11 Sep 2022 1951

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 05 septembrie 2022

07 Sep 2022 2125

Campionatul European Opt fotbaliști de la Farul Constanța în lotul Under-19 al României din al doilea stagiu de pregătire (GALERIE FOTO)

08 Jun 2022 1447

Farul, la puterea a șaptea După 36 de ani, alt Popescu, dar aceeași calificare la Euro Under-19! Gică Popescu, urmat de fiul său Nicolas

02 Apr 2022 2957

Farul Constanța Dan Sîrbu a debutat în Liga 1 în meciul cu FCSB, la 18 ani. Trei jucători în echipa etapei, cu Gică Hagi antrenor

28 Feb 2022 2222

Echipa Under-19 a Farului Constanța debutează în noua ediție a Ligii Elitelor. Revanșă pentru sezonul trecut!

18 Aug 2021 3114

Cinci jucători din Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“, meciuri, ca tricolori, contra Serbiei. Dan Sîrbu, căpitan

09 Jun 2021 4099

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 14 septembrie 2020

15 Sep 2020 3888

Şase jucători de la Academia Hagi, utilizaţi în dubla României Under-17 cu selecţionata Ciprului

21 Feb 2020 2293

România Under-17 s-a calificat la Turul de Elită. Academia Hagi a avut șase jucători convocați la turneul de calificare

01 Nov 2019 1628

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 27 august 2019

28 Aug 2019 3287