Farul Constanța Dinu Todoran - „Aș da toate golurile cu Dinamo pentru o victorie în finala Cupei din 2005“

  • Acum în vârstă de 44 de ani, Dinu Todoran este antrenor la FC Voluntari II și, într-un interviu acordat Farul TV, a mărturisit că la echipa constănțeană a petrecut cea mai frumoasă perioadă ca jucător.
  • Cu Farul, mijlocașul s-a clasat în plutonul fruntaș al în campionatului, a disputat finala Cupei României și a întâlnit formația franceză Auxerre în finala Cupei UEFA - Intertoto.
  • Fostul mijlocaș a disputat 96 de meciuri la Farul și a înscris de 12 ori.



A jucat patru ani la Farul Constanța, între 2004 și 2008, și s-a numărat printre preferații fanilor, pentru tehnicitatea din jocul său și pentru felul lui de a fi, mereu zâmbitor și prietenos.

Acum în vârstă de 44 de ani, Dinu Todoran este antrenor la FC Voluntari II și, într-un interviu acordat Farul TV, a mărturisit că la echipa constănțeană a petrecut cea mai frumoasă perioadă ca jucător. „Mă bucur că am jucat la Farul. După perioada de la Petrolul, am acceptat oferta clubului constănțean, unde antrenor era nea Petre Grigoraș și președinte nea marcel Lică, iar patronul clubului, Gheorghe Bosînceanu, ne-a creat toate condițiile. A fost o echipă frumoasă, la care am petrecut cea mai frumoasă perioadă ca jucător. Chiar dacă am câștigat campionatul cu Unirea Urziceni, la Constanța m-am simțit foarte bine, datorită oamenilor, suporterilor și galeriei, care, la fiecare meci, ne încuraja și umplea peluza. Atunci mai aveam ofertă de la Oțelul Galați, care era în Cupa UEFA, dar am acceptat Farul și datorită stilului de joc, fiind în echipă jucători foarte talentați, precum Liviu Mihai, Cristocea, Pașcovici, Senin, Lungu. M-am adaptat acestui joc și mă felicit că am ales Farul Constanța“, a spus Dinu Todoran, potrivit sursei citate.


Echipa de atunci cred că se bătea acum la titlu an de an“

Cu Farul, mijlocașul s-a clasat în plutonul fruntaș al în campionatului (pe locul cinci), a disputat finala Cupei României (pierdută, 0-1, cu Dinamo, în mai 2005) și a întâlnit formația franceză Auxerre în finala Cupei UEFA - Intertoto.

„În chiar primul meu sezon pe litoral, 2004/2005, am jucat finala Cupei României. După acel meci, a fost un alt moment trist, m-am accidentat. Păcat de marea de suporteri fariști care au venit după noi la București că nu am cucerit Cupa. Aș da toate golurile cu Dinamo pentru o victorie în acel meci. Echipa noastră de start din finală a fost: Curcă - Farmache, Barbu, Șchiopu, Pașcovici - Guriță, Lungu, Senin, Todoran - Cristocea, Liviu Mihai. O echipă care, în perioada aceasta, cred că se bătea la titlu an de an. Petre Grigoraș pe bancă, un antrenor care are tot respectul meu. Atmosfera era foarte plăcută. Cu Auxerre, am învins în returul de la Constanța (1-0, cu golul meu, din penalty) și am mai ratat câteva ocazii, dar victoria din Franța a echipei adverse, 4-1, s-a dovedit decisivă. Au fost momente frumoase. Păcat, spun încă o dată, că acea generație nu a câștigat un trofeu. Am prins însă și echipe puternice în campionat, inclusiv din punct de vedere financiar, CFR, Steaua, Dinamo, Rapid, Vaslui, Timișoara. În acea perioadă, majoritatea jucătorilor Farului erau constănțeni. Atunci nu exista Viitorul, iar la Farul era o academie foarte bună, din care au ieșit mulți jucători, în frunte cu Alibec“, a punctat Dinu Todoran.



Cel mai important gol

Fostul mijlocaș a disputat 96 de meciuri la Farul și a înscris de 12 ori. Cel mai important gol dintre acestea și în același timp din cariera sa e unul cu Dinamo. „Am câștigat atunci în Ștefan cel Mare după 28 de ani și nu am cum să uit acea reulită. Fanii veneau la fiecare meci, ne încurajau, când aveam evoluții mai slabe ne și criticau, dar în sensul bun al cuvânbtului, niciodată nu au întrecut măsura. Publicul constănțean știe fotbal. A avut generații de fotbaliști care au fost la echipa națională. Suporterii sunt pretențioși, pentru că Farul a fosat mereu o echipă foarte bună. M-am înțeles foarte bine cu Petre Grigoraș, cu Constantin Gache, Momcilo Vukotic, Ion Marin, am avut antrenori buni“, a mai spus actualul antrenor.




Ghetele buclucașe

În cantonamentul Farului, Dinu Todoran împărțea camera cu fundașul Cosmin Pașcovici, iar la un meci cei doi și-au încurcat ghetele de joc. „Ne luasem ghete identice, iar, la un meci cu Sportul Studențesc, eu le-am luat pe ale lui, care erau și cu un număr mai mare. Mi se părea la încălzire că erau mai mari. Dar am dat și gol atunci, am făcut 1-1, iar de atunci am jucat numai cu ele. Erau momente plăcute la Farul, inclusiv la antrenamente, eram o familie. După meciuri, ieșeam cu soțiile la masă, nea Petre a știut să țină grupul unit. Contează foarte mult în ziua de astăzi“, a punctat Dinu Todoran.



Numele Hagi e legat de performanță

Fostul jucător se bucură că Farul a renăscut sub bachata lui Gică Hagi și că are succes. „Mă bucur pentru domnul Hagi că a reușit să ducă spiritul farist mai departe. Am văzut că și suporterii sunt alături și le doresc să aibă performanță. Numele Hagi e legat de performanță. El se bate mereu la campionat, iar rezultatele din acest sezon sunt foarte bune. La el, nu există altceva, și la juniori, și la seniori, Va fi greu însă, pentru că sunt echipe puternice, dar îi urez succes Farului“, a încheiat Todoran.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

În sezonul 2004/2005, FC Farul a fost campioana provinciei!
Vineri se împlinesc 13 ani de când „marinarii“ au disputat finala Cupei României (galerie foto+video)


Şi Dinu Todoran sprijină echipa fanilor
Cristi Şchiopu, fostul căpitan al FC Farul, va ajuta lunar cu bani SSC Farul


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 849

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 586

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1039

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 524

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 747

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 689

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 818

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1028

Farul Constanța Ionuț Cojocaru - două goluri, iar „marinarii“ câștigă la Craiova și urcă în clasament

12 Apr 2024 1336

Superliga 2023/2024. Duminică, 14 aprilie 2024 Liderul FCSB vrea să scape și de CFR Cluj din bătălia pentru titlu

12 Apr 2024 758

Superliga 2023/2024 Cine va da lovitura simbolică de start la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța. Duel pentru Europa

11 Apr 2024 1615

Gheorghe Hagi - „În România s-a pierdut noțiunea de profesor, de antrenor, de manager“

10 Apr 2024 668

Superliga 2023/2024. Universitatea Craiova - Farul Constanța Hagi - „Un alt meci greu, dar suntem încrezători“ (VIDEO)

10 Apr 2024 1779

Fotbalistul Constantin Budescu, de la Farul Constanța, la butoane! „DJ Budi! Hai că sună bine de tot numele ăsta de scenă“ (VIDEO)

09 Apr 2024 935

Farul Constanța, o repriză modestă cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe Hagi - „Incredibil, ziceai că jucăm cu Barcelona!“

07 Apr 2024 1046