Farul Constanța e neînvinsă de șase etape în Superligă, iar de patru meciuri nu a primit gol. „Trebuie să vorbim și de cei din spate“ (GALERIE FOTO)


 
  • În 2023, echipa de pe litoral a jucat șapte meciuri, având cinci victorii, un egal și o înfrângere, golaveraj 10-6.
 
Marș triumfal al Farului Constanța în Superligă, „marinarii“ dominând sezonul regulat și încheind o nouă etapă pe primul loc în clasament. Victorie fără gol primit, așa cum a fost și în meciul cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (2-0 la Ovidiu), din runda a 28-a, a devenit o obișnuință pentru formația de pe litoral.
 
Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, a subliniat evoluția elevilor săi și în meciul cu Sepsi. „O repriză perfectă în tot ce am gândit după meciul de la Arad, în refacere, alimentație, sistem de joc, jucători. Cred că am făcut o repriză perfectă. Mai bine de atât nu știu dacă se poate. Poate să mai fi intrat două - trei goluri. Am întâlnit un adversar foarte bun, dar nu i-am dat timp să gândească. Ofensiv, am făcut lucrurile cum trebuie, am deschis sistemul defensiv advers, am avut doi atacanți în benzi. Le-am făcut o presiune extraordinară în jumătatea lor. Apoi, au venit mai sus, le-am dat această oportunitate, e greu să ții același ritm când joci la trei - patru zile. Știu să joace fotbal, iar, dacă nu făceam această tactică, sigur aveam mari probleme. Sunt fericit, am cucerit trei puncte importante. Echipa are încredere, băieții sunt nemaipomeniți. Fac un campionat extraordinar și sperăm să o ținem tot așa. De mâine, trebuie să-i motivez iar, să rămânem cu picioarele pe pământ. Să fim noi mereu. Să ne propunem ce am pregătit de la început, de când am plecat împreună la acest drum“, a menționat Hagi.
 
„Ce căpitan avem!“
 
„Regele“ a lăudat toate compartimentele din echipa Farului. „Avem cei mai buni trei jucători români ca mijlocași: Băluță, Nedelcu și Artean, chiar dacă mai putem comenta și de altcineva. Ei trei au demonstrat că sunt poate cei mai buni mijlocași din România. Știu și că am un portar foarte bun, care nu a luat gol și face foarte bine. Simte mai bine echipa, e acolo, dirijează echipa și cred că e important și el. Trebuie să vorbim și de cei din spate, nu numai de cei din față. Cum joacă Larie, la vârsta pe care o are, ce căpitan avem. Popescu și Artean au făcut două meciuri perfecte. Grameni crește zi de zi, are o linie foarte bună. Sunt și copiii, care, când apelăm la ei, arată că merită să joace“, a punctat managerul tehnic al formației constănțene.
 
Vede golul ușor
 
Contra lui Sepsi, tânărul atacant Adrian Mazilu (17 ani) a înscris din nou pentru Farul (are patru până acum la echipa mare: trei în campionat, unul în Cupa României), iar dezinvoltura sa din teren și execuțiile pe care le are (inclusiv la goluri) i-au făcut pe mulți specialiști să-l vadă pe acesta drept următorul produs de export al clubului de pe litoral. „Mazilu trebuie să se gândească la fotbal, să crească, să devină mai rezistent și să-și îmbunătățească toate aspectele. Este un tânăr foarte bun, care vede golul ușor, e bun unu la unu, atacă careul, cu mingea - fără minge. E un atacant foarte bun, care a debutat cum trebuie, la vârsta lui, marchează la fiecare meci și arată bine pe teren. Apoi vom vedea“, a comentat Hagi.    
 
„Merită să lupți pentru victorie“
 

În 2023, Farul a jucat șapte meciuri, având cinci victorii, un egal și o înfrângere, golaveraj 10-6. „Marinarii“ sunt neînvinși de șase etape, iar în ultimele patru runde nu au primit gol. În cele două meciuri pe care le mai are de jucat în sezonul regular, Farul se va duela cu U Cluj (în deplasare, vineri, 3 martie, de la ora 20.00) și cu Rapid (pe teren propriu, sâmbătă, 11 martie, de la ora 20.30).
 
„Rămânem cu picioarele pe pământ, mai sunt două meciuri până la finele sezonului regular, iar apoi vedem ce va fi, când va începe lupta cea mare. Trebuie să scoatem cât mai multe puncte din cele două meciuri, iar apoi ne vom gândi la play-off, în care vor fi meciuri foarte grele și va trebui să arătăm că suntem printre cei mai buni, dacă vrem să fim acolo sus. Din vară, de când am început campionatul, acesta e obiectivul nostru, fiecare meci în parte, trei puncte, victoria, care îți aduce fericire, respect, convingere și curaj. Merită să ne luptăm pentru victorie. La fiecare ședință le spun aceasta jucătorilor. Când faci performanță, îți vin respect și bucurie. Suntem un grup foarte bun, ne tolerăm unii pe alții, ne cunoaștem, suntem o echipă. Împreună facem totul, cu jucători foarte talentați, avem un joc colectiv deosebit“, a punctat Gheorghe Hagi.        

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța continuă recitalul în Superligă. Victorie și cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Tânărul de 17 ani Adrian Mazilu, un nou gol
 
Eric de Oliveira, cooptat în staff-ul tehnic al Farului Constanța (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2273

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1000

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 560

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1274

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 745

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 874

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 735

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1455

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1121

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 922

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 655

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 923

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2577

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1245

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1793