Farul Constanţa. Enes Sali (15 ani), convocat la lotul U-17 al României „În Liga 1, aştept să vină şi titularizarea, şi primul gol“


 
  • Enes Sali a marcat pentru România Under-17 la tradiționalul turneu Syrenka Cup.
  • Nicolas Popescu a bifat şi el noi meciuri sub tricolor, la lotul Under-19 al României.
  • La meciurile loturilor naţionale U-17 şi U-19 au fost convocaţi nouă jucători de la Farul Constanţa.  
 
Debutant, luna trecută, în Liga 1, la vârsta de 15 ani, cinci luni şi 14 zile, Enes Sali, de la Farul Constanţa, a uimit lumea fotbalului românesc cu talentul său precoce. Internaţional de juniori al României, puştiul „marinarilor“ a fost convocat la lot la o categorie superioară, Under-17.
 
Această selecţionată a României (formată din jucători născuți după 1 ianuarie 2005) a participat la tradiționalul turneu Syrenka Cup, competiție care are loc în fiecare an în Polonia, clasându-se pe locul şase. Selecționerul Daniel Mogoșanu a avut la dispoziție în aceste confruntări cinci jucători de la Farul Constanța: Vlad Răfăilă, Andrei Borza, Luca Banu, Adrian Mazilu și Enes Sali. Tricolorii au înregistrat următoarele rezultate: 0-2 cu Anglia U17, 3-1 cu Cehia U17 și 0-2 cu Norvegia U17. Contra Cehiei printre marcatori s-au numărat şi Enes Sali, și Luca Banu. 
 
„E nevoie de muncă şi răbdare“
 
 „A fost o experienţă frumoasă, având alături de mine şi colegi de la academie. Deşi am avut parte de meciuri grele, ne-am simţit bine pe teren şi, cu siguranţă, aceste evoluţii ne vor ajuta pentru calificările din octombrie. Eu am înscris din penalty, plasând mingea jos, în dreapta. Întâi m-a felicitat antrenorul, iar apoi colegii. Mai pot fi convocaţi însă şi alţii de la Farul la lot. Sntem mulţi care merităm, jucători de calitate. Eu sper să vină cât mai mulţi, atât la lot, cât şi la prima echipă a Farului. E nevoie de muncă şi răbdare. Experienţa căpătată în urma apariţiilor din Liga 1 m-a ajutat la Naţională. Am mai multă încredere în mine, mai mult curaj şi cred că se vede atunci când intru în teren“, a declarat Ens Sali, pentru Farul TV.
 
Ce face când intră pe gazon
 
În Liga 1, tânărul jucător de atac al Farului se confruntă şi cu adversari mult mai mari ca vârstă decât el. „M-am obişnuit, e ceva normal acum. E puţin greu, dar pot face faţă. Când intru pe teren, sunt concentrat, nu mai aud fanii. În Liga 1, aştept să vină şi titularizarea, aştept şi golul. Nu am un ritual înainte de meciuri, doar când intru pe teren mă rog la Dumnezeu şi păşesc pe gazon cu încredere. Avem meciuri grele în continuare, dar cred că putem obţine rezultate importante“, a mai spus Enes Sali, conform sursei citate.
 
Patru jucători ai Farului şi la Under-19
     

Un alt debutant al Farului în acest sezon de Liga 1, mijlocaşul Nicolas Popescu (18 ani), fiul fostului mare fotbalist Gică Popescu, actualul preşedinte al clubului constănţean, a bifat şi el noi meciuri sub tricolor, la lotul Under-19 al României. Tricolorii mici au susținut două partide de verificare în compania formației similare a Bosniei-Herțegovina. Partidele s-au disputat în deplasare și cele două echipe și-au împărțit victoriile. În prima partidă, tricolorii s-au impus cu 5-1, două dintre reușite fiind semnate de fariștii Ștefan Bodișteanu și Bogdan Lazăr. Cea de-a doua confruntare a revenit bosniacilor cu 1-0. Selecționerul Adrian Văsâi a convocat pentru această acțiune patru jucători ai clubului Farul Constanța: Dan Sîrbu, Bogdan Lazăr, Nicolas Popescu și Ștefan Bodișteanu.
 
„Suntem mulţumiţi“

 
„O acţiune reuşită, au fost două meciuri bune, de care suntem mulţumiţi, cu o victorie consistentă în prima partidă. E foarte important să fim cât mai mulţi de la Farul la lot. Ne cunoaştem şi putem aplica anumite automatisme. Dar nu e nimic nou, în general suntem mulţi farişti la fiecare generaţie a României“, a precizat Nicolas Popescu, la Farul TV.
 
Prima persoană cu care vorbeşte după meciuri
 
Tânărul mijlocaş farist speră să aibă evoluţii bune în continuare în partidele în care va fi folosit în Liga 1. „Pregătim următoarele meciuri din campionat cu gândul victoriei. Sunt meciuri importante pentru noi, pe care sperăm să le câştigăm. Aşteptam de mult debutul în Liga 1, acum trebuie să acumulez cât mai multe minute. Vreau să joc bine şi să fiu sănătos, să mă antrenez şi să am cât mai multe evoluţii bune. Fiecare meci în care joc e o realizare pentru mine. Vreau să mă bucur de şansa oferită. Sunt impresionat de fani. Au creat o atmosferă incredibilă la meciul cu Dinamo. Suntem bucuroşi că avem şi noi suporteri în sfârşit şi sperăm să fie alături de noi în număr cât mai mare şi la partidele viitoare. Înainte de meci îmi place să mă detaşez puţin de apăsarea partidei şi să ascult muzică. Mă gândesc la ce am de făcut, iar când intru pe teren să fiu eu. Tata e prima persoană cu care vorbesc după meciuri, pe el îl sun imediat, iar apoi, normal, restul familiei. Tata îmi să sfaturi, analizăm meciul. Mă consider un jucător destul de tehnic, inteligent în joc“, a punctat Nico.
 
A ridicat ştacheta
 
Realizările deosebite în fotbal ale lui Gică Popescu îl motivează pe fiul său, Nicolas recunoscând însă că are şi o anumită presiune. „Faptul că tata a jucat la un nivel foarte înalt mă motivează. În acelaşi timp, e o presiune, că port un nume mare. Când ai un tată cu realizări atât de importante în fotbal, e normal să fixezi ştacheta sus şi să-şi doreşti să atingi performanţe înalte, ca el“, a arătat Nicolas, căruia, în afara terenului, îi place să iasă cu prietenii şi să merg la film. Dintre reţelele de socializare, tânărul fotbalist e cel mai activ pe Instagram.     
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.  

Sursa foto: capturi Farul TV

 
Citeşte şi:
 
Tineri fotbaliști de la Farul Constanța, marcatori în meciuri internaționale ale României
 
Perla Farului. Din Canada, în Academia Barcelonei
Enes Sali, debut în Liga 1 la 15 ani. Gică Hagi - „Rar găsești ca el“ (galerie foto)

 
Farul Constanța. Nicolas Popescu, debut în Liga 1
„Așteptam de mult acest moment. Sunt fericit că a venit și rândul meu“ (galerie foto + video)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 506

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 577

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 809

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 900

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 821

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1443

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 616

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 670

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2079

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 831

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719