Farul Constanța Enes Sali a împlinit 17 ani. În meciul cu UTA, va fi titular. „Fiecare are șansa și momentul lui“

 

 
  • Enes Sali este cel mai tânăr debutant din istoria echipei naționale de seniori a României, intrând pe teren, pe 14 noiembrie 2021, în meciul Liechtenstein - România, la numai 15 ani, 8 luni și 22 de zile.
 
Farul Constanța, echipa care conduce în clasamentul Superligii, dispută vineri, 24 februarie, de la ora 20.30, meciul din etapa a 27-a, întâlnind în deplasare UTA.
 
„Marinarii“ conduc iararhia cu 55 de puncte, în timp ce UTA se află în acest moment pe poziția a 15-a (penultima), cu 24 de puncte. Prefațând disputa de la Arad, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, a dezvăluit că Tudor Băluță nu e în lot, dar și că Enes Sali va juca titular, în locul lui Adrian Mazilu. „Băluță vine după o perioadă foarte grea și a jucat multe meciuri în ultimul timp. Am considerat că avem jucători pe postul lui, cu care să-l înlocuim foarte bine. Are și cartonaș galben, așa că nu e în lot. Începem o săptămână grea, cu trei meciuri, cu două deplasări foarte lungi (n.r. la Arad și la Cluj-Napoca) și un meci acasă cu un adversar puternic“, a spus Hagi. La împlinirea vcârstei de 17 ani, Enes a fost sărbătorit de colegi în cantonament. 
 
„Ne bat la ușă“ 
 
Enes Sali a împlinit joi 17 ani. El este cel mai tânăr debutant din istoria echipei naționale de seniori a României, intrând pe teren, pe 14 noiembrie 2021, în meciul Liechtenstein - România, la numai 15 ani, 8 luni și 22 de zile. „La UTA vom juca cu Sali în locul lui Mazilu, băgăm unul de 2006. Mai avem jucători, nu sunt numai ei (n.r. Alibec, Louis Munteanu și Mazilu, tripleta din ofensivă). Avem tineri foarte buni, o dată e unul, altă dată altul. O dată e Cojocaru… Ușor-ușor. E nevoie de timp, trebuie să găsim și spațiu pentru ei. Asta nu înseamnă că Mazilu nu a jucat foarte bine. Suntem foarte mulțumiți de el, dar fiecare are șansa și momentul lui. Trebuie să le-o dăm, întrucât chiar ne bat la ușă. Trebuie să avem grijă de ei“, a mai spus Gheorghe Hagi.
 
Record național și european
 
Meciul Liechtenstein - România 0-2, ultimul din grupa de calificare la Campionatul Mondial din 2022, a rămas în istorie drept partida în care a debutat la Naționala de seniori cel mai tânăr tricolor, Enes Sali, de la Farul Constanța. Enes a intrat pe teren în minutul 82 al partidei de la Vaduz. Crescut la Academia „Gheorghe Hagi“, unde a sosit în urmă cu cinci ani, Enes Sali a debutat în Liga 1 la vârsta de 15 ani, 5 luni și 17 zile, iar apoi, la 15 ani, 6 luni și 21 de zile, a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1. La Naționala de seniori a României, Enes Sali a doborât vechiul record pe care îl deținea Cristian Manea (originar din Agigea, județul Constanța), un alt jucător crescut și format la Academia Hagi, care debutase pentru România la 16 ani, 9 luni și 22 de zile.
 
Pe lângă recordul național stabilit, Enes Sali a devenit cu ocazia partidei de la Vaduz și cel mai tânăr fotbalist din Europa care a jucat la echipa sa națională într-un meci oficial! Precedentul record îi aparținea norvegianului Martin Odegaard (acum în vârstă de 22 de ani), de la Arsenal Londra, care debutase la lotul mare al țării sale la 15 ani, 9 luni și 27 de zile, pe 13 octombrie 2014, într-o partidă Norvegia - Bulgaria 2-1, contând pentru preliminariile Campionatului European din 2016.

 
Enes Sali, de la Farul Constanța, a doborât la Națională și un record european!
„Vreau să joc pentru România cât mai mult timp“

 
Un nouar complet
 
Atacant cu evoluții solide, Louis Munteanu a cules aprecierile multor specialiști, vârful de 20 de ani fiind văzut drept viitorul titular în atacul Naționalei mari. „Louis e un atacant extraordinar, care are finalizare atât din careu, cât și din afara careului. Se demarcă foarte bine, combină cu colegii. Chiar dacă pare masiv, e combinativ, lovește mingea la fel de bine cu ambele picioare, are și joc bun de cap. E un nouar complet“, a menționat Gică Hagi.  
 
UTA - Farul Constanța, în Superligă
Hagi - „Sperăm să facem un meci foarte bun și să ne întoarcem acasă cu puncte“ (VIDEO)

 
„Va trebui să fim la cel mai bun nivel al nostru“
 
Penultima în clasament, UTA are mare nevoie de puncte și speră să-i facă față echipei de pe litoral. „La Farul au fost meciuri în care au excelat în ce privește partea de joc colectiv, dar au fost și partide decise de execuții individuale ori de randament peste medie a unui jucător sau altul. Au în componență fotbaliști capabili să evolueze mult peste media Superligii, se vede pe cifrele și evoluțiile lor. Trebuie să fim foarte atenți pe blocarea evoluției Farului, atât colectiv, cât și individual, jucătorii care pot dezechilibra. Farul are și jucători de forță, au flancurile rapide, deci la nivel fizic sunt buni sau foarte buni. Altfel nu s-ar fi regăsit pe poziția din clasament în care sunt acum. Va trebui să fim la cel mai bun nivel al nostru din toate punctele de vedere. În primul rând fizic, pentru că trebuie să le facem față, alergând foarte mult, câștigând mai multe dueluri, dar trebuie să fim foarte buni și tehnico-tactic. Trebuie să facem și un joc defensiv foarte bun, să ne apărăm cu toate liniile, să încercăm să le blocăm construcția progresivă și jocul de posesie, să-I ținem cât mai departe de poarta noastră“, a punctat Laszlo Balint, antrenorul formației arădene. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Cât costă biletele de intrare la meciul Farul Constanța - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

„O mândrie, suntem fericiți!“
Farul Constanța, pe primul loc în Superligă în 20 dintre cele 26 de etape disputate până acum (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 164

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 919

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 568

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 390

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2777

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1636

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 631

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1320

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 776

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 902

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 772

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1475

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1137

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 962

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 681