Farul Constanța - FCSB, meciul de titlu de la Ovidiu Hagi - „Am încredere mare în echipă. Sperăm să prindem o zi foarte bună“ (VIDEO)

  • Pentru acest meci, Farul îi are indisponibili pe atacantul Denis Alibec, golgeterul „marinarilor“ (suspendat), și pe fundașul Mihai Popescu (accidentat).

Stadionul central al Academiei Hagi, de la Ovidiu, găzduiește duminică, 21 mai, de la ora 21.00, partida Farul Constanța - FCSB, din etapa a noua a turneului play-off din Superligă.

Partidă de importanță deosebită, care poate stabili campioana României, cu o etapă înainte de final, în caz că Farul, care e pe primul loc în clasament, va câștiga. Cu o victorie, „marinarii“ vor cuceri titlul! FCSB ocupă locul doi în ierarhie, între cele două echipe fiind o diferență de numai un punct.  

În urmă cu doi ani, ne-am dorit cu toții să avem la Constanța  o singură echipă, un singur brand. A început un proiect important, iar în primii cinci ani trebuie să ne consolidăm ca o echipă puternică, un club foarte bine organizat, care să performeze de la an la an. Suntem pe un drum bun și foarte bun. Încă nu am ajuns să fim excelenți, fantastici și geniali. Dacă, însă, vom câștiga și meciul de duminică, atunci cred că va fi un lucru excepțional. Un rezultat e cert, vom participa în cupele europene, am pus în spatele nostru patru cluburi foarte bune, cu mai multă experiență și poate bani mai mulți și obiective de la început spuse de a câștiga. Suntem mândri de ce am făcut din vară, sunt mândru de jucătorii pe care îi am. Din punct de vedete fotbalistic și uman grupul e extraordinar. Ne așteaptă un meci foarte important, cu o echipă extrem de talentată, tehnică, experimentată. Trebuie să fim noi, să ne facem jocul nostru, respectându-ne principiile. Am încredere mare în echipă, noi acasă chiar am jucat foarte bine. Sperăm să prindem o zi foarte bună. Adversarul te obligă să dai tot ce ai mai bun, mai mult ca oricând. Ca la fiecare meci, ne dorim cele trei puncte, care sunt foarte importante. O victorie ne face campioni, iar apoi ușor-ușor putem crea o istorie la Constanța. Viața merge însă înainte și după acest meci, vom continua procesul de dezvoltare, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.


Pentru acest meci, echipa de pe litoral îi are indisponibili pe atacantul Denis Alibec, golgeterul „marinarilor“ (suspendat), și pe fundașul Mihai Popescu (accidentat).

Față de ultimul meci, revin însă căpitanul formației, stoperul Ionuț Larie, mijlocașul Tudor Băluță și atacantul Adrian Mazilu, care au depășit problemele medicale cu care s-au confruntat în ultima perioadă.    
      
Vezi oferta Superbet pentru derbiul cu FCSB!

Meciul de duminică a fost prefațat din partea Farului și de Ionuț Larie și Tudor Băluță.

Munca noastră de un an va sta probabil în acest meci. Este ca o finală pentru noi. Vom trata foarte serios partida. Sperăm să ne facem jocul, mai ales cel de acasă, ca în ultima vreme, iar la final suporterii să fie fericiți pentru victorie și câștigarea titlului, a spus Ionuț Larie.

Va fi ca o finală, dar, în același timp, ca oricare altă partidă din play-off. Trebuie să aplicăm tot ce ne propunem, ce lucrăm la antrenament. Sperăm ca la final noi să fim cei care ne vom bucura de victorie. Eram convins că vom face o figură frumoasă în acest campionat încă de la începutul stagiunii, când am văzut ce echipă bună s-a creat, a menționat și Tudor Băluță.  

     
Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Etapa a 9-a play-off
 
Sâmbătă, 20 mai: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CFR Cluj 1-2

Duminică, 21 mai, ora 21.00: Farul Constanța – FCSB 3-2
Luni, 22 mai, ora 20.30: Rapid București – Universitatea Craiova
 

Clasament play-off
 
1. Farul – 50p
2. FCSB – 46p
3. CFR Cluj – 42p
4. Universitatea Craiova – 37p
5. Rapid – 35p
6. Sepsi OSK – 26p

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

În urma rezultatelor din etapa a noua a turneului play-out, s-a stabilit configurația finală a zonei de retrogradare directă și de baraj a Superligii. Astfel, ultimele două clasate, CS Mioveni și Chindia Târgoviște, au retrogradat direct, iar la baraj merg UTA și FC Argeș, barajele de promovare / menținere fiind UTA - Gloria Buzău și FC Argeș - Dinamo. Au promovat direct în Superligă Poli Iași și Oțelul Galați. 
 
Etapa a 9-a play-out

FC Hermannstadt – Universitatea Cluj 1-2
Chindia Târgoviște – FC Voluntari 2-2
FC Argeș – Petrolul Ploiești 3-0
UTA – FCU 1948 Craiova 1-1
FC Botoșani – CS Mioveni 5-1
 
Clasament play-out
 
1. FCU 1948 Craiova – 36p
2. FC Voluntari – 34p
3. Petrolul – 34p
4. Universitatea Cluj – 33p
5. FC Botoșani – 31p
6. FC Hermannstadt – 31p
7. UTA – 26p
8. FC Argeș – 24p
9. Chindia – 23p
10. CS Mioveni – 11p.
 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

La intrarea în play-off și play-out, punctajele echipelor din sezonul regular s-au înjumătățit. În play-off se joacă tur-retur, în total zece etape. În play-out a fost manșă unică, în total nouă etape. Cine va deveni campioana României se va califica în turul întâi preliminar din Liga Campionilor. Vicecampioana va evolua în turul doi preliminar din Conference League.
 
Locul 3 sau 4 din play-off va disputa baraj (pe teren propriu, în manșă unică), pentru un loc în Conference League (turul doi preliminar), împotriva câștigătoarei barajului „european“ din play-out, FCU 1948 Craiova - FC Voluntari.
 
Câștigătoarea Cupei României (finala este U Cluj - Sepsi OSK) va evolua de asemenea în turul doi preliminar al Conference League, cu mențiunea că echipa clujeană nu deține licență UEFA. În această situație, dacă Sepsi va câștiga Cupa, ea va merge în Conference League, iar barajul cu echipa din play-out îl va susține echipa de pe locul trei din play-off. Dacă se va impune U Cluj, la barajul pentru Conference League va participa a patra clasată în play-off.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Sura foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

Superliga
Meciuri de totul sau nimic, vineri, în etapa a noua, ultima, din play-out! Baraj sau retrogradare directă?



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 280

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 974

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 619

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 406

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2877

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1713

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 639

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1330

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 822

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 906

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 774

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1478

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1140

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 968

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 684