Farul Constanța Gică Hagi - „Ne vom lupta pentru dreptate. Totul a fost făcut așa cum trebuie și e păcat că a venit acea știre“ (GALERIE FOTO)


 
  • „Marinarii“ au învins FC Argeș în ultimul meci în fața propriilor suporteri din acest sezon al Ligii 1.
  • În continuare, planul e ca Farul să devină una dintre cele mai bune echipe din România și să joace în cupele europene.
  • Evoluțiile din play-off i-au arătat Farului că mai e de muncă, deși  statisticile InStat arată clar lucrurile bune din jocul „marinarilor“.
 
Farul Constanța a încheiat cu o victorie seria meciurilor jucate pe teren propriu în turneul play-off al Ligii 1, sezonul 2021/2022, 1-0 cu FC Argeș. Din campionat mai e de jucat o etapă, iar „marinarii“ se gândesc deja la stagiunea viitoare, în care speră să depășească cele reușite în acest campionat, unul în care, în primul an de la unirea dintre Farul și FC Viitorul, formația de pe litoral s-a calificat între cele mai bun șase echipe ale Ligii 1.    
 
„Am terminat așa cum trebuie, cu o victorie, muncită. Am încercat să facem fotbalul nostru, acela de a da ritmul și intensitatea jocului. În mare parte am reușit. Trebuia în anumite decizii să fim mai fini, mai creativi în ultimii 30 de metri. Dar sunt mulțumit de majoritatea jucătorilor, titulari sau intrați pe parcurs, că au avut atitudine, și-au dorit, au alergat, în ciuda căldurii. Știam că e foarte geu să-i dai gol lui FC Argeș, mai ales în deplasare, unde se închide bine și pleacă pe contraatac. Suntem fericiți, cred că i-am mulțumit pe fani cu această victorie, ceea ce e un lucru bun. Nu trebuie să fim luați că suntem perfecți, dar încercăm tot timpul să iuțim, să jucăm, timpul de joc să fie cât mai mare“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.
 
„Credeți că e ușor? Nu. Dar ne-o asumăm“
 
În continuare, planul e ca Farul să devină una dintre cele mai bune echipe din România și să joace în cupele europene. „Ne dorim să marcăm mai mult în fiecare meci, vrem să aducem o mentalitate de învingător. Nimic nu e ușor, dar suntem pe drumul bun. E foarte bine după primul an. Pentru toți, e un nou început. Acum suntem Farul, un singur brand, de tradiție, sperăm să pedalăm și să facem un club foarte mare, care să fie în Europa și una dintre cele mai bune echipe din fotbalul românesc. Avem gânduri mari. Sperăm ca lumea să înțeleagă, să ne unim și, ușor-ușor, să fim cât mai puternici. Față de FC Viitorul, bugetul Farului e același. Atunci au fost acele performanțe pentru că trecuseră mai mulți ani, acum e primul. Avem o generație de 2002 - 2004, pe care încet-încet o vedeți pe teren. Nu uitați că Farul joacă 45 de minute cu doi jucători de 2002, cu unul de 2004, cu unul de 2006. Credeți că e ușor? Nu. Dar ne-o asumăm. Facem acest lucru pentru a crește, pentru a dezvolta. Clubul nostru trebuie să propună în continuare jucători foarte buni, prin simplul fapt că avem în spate o academie foarte bună, care e cea mai puternică din România. Suntem mândri de acest lucru, la fel ca toți fariștii. Mai trebuie la echipa mare să ajungem la acest nivel, să câștigăm, să fim campioni, dar pentru aceasta e nevoie de timp“, a punctat „Regele“.     
 
 Dacă ei jucau bine, să băteau la campionat
 
Doi dintre jucătorii Farului, Andrei Ciobanu și Radu Boboc, nu au atins în acest sezon nivelul lor cunoscut, iar Gică Hagi a oferit explicații. „Dacă Ciobanu și Boboc jucau bine, ne băteam la campionat. Nu o dau pe ei, dar e clar că puteau și pot mai mult. Însă am fost singurul care i-am lăsat la Jocurile Olimpice, au făcut mult acolo, au jucat trei meciuri, Boboc a venit și accidentat, Ciobanu a fost cel mai bun la Europene. E clar că el trebuie să-și crească nivelul. Dar îl așteptăm“, a menționat managerul tehnic al echipei de la malul mării.  
 
În frunte, în statisticile InStat
 

Evoluțiile din play-off i-au arătat Farului că mai e de muncă, deși  statisticile InStat arată clar lucrurile bune din jocul „marinarilor“. „Potrivit InStat, suntem printre primele echipe din România, atât ofensiv, cât și defensiv. De aceea suntem în play-off, iar în spatele nostru sunt niște echipe mai puternice decât noi și care își doreau mult în primele șase. În statisticile InStat, până în play-off eram pe locurile unu sau doi. Chiar am jucat fotbal, suntem buni. Dar mai avem mult de muncă, am văzut după meciurile din play-off. Ne obligăm pentru la anul. Ușor nu va fi, dar ne dorim să facem lucrurile și mai bine. Sper ca toată lumea să fie mult mai aproape de club. Farul este o grupare de tradiție, iubită de toți constănțenii și dobrogenii“, a mai spus Hagi.
 
„La greu, trebuie să fim și mai puternici“

 
Clubul constănțean nu a primit licența UEFA, care să-i dea dreptul să evolueze în cupele europene, dacă s-ar califica, dar Gică Hagi spune și el că Farul se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), contestând decizia.
 
„Acea știre ne-a dereglat puțin, dar în orice situație trebuie să muncim,să vedem numai în față, Farul suntem toți. Trebuie să facem Farul să fie numărul unu. Vom încerca să găsim soluții ca echipa să devină foarte bună. Știm că fotbalul românesc se dezvoltă, sunt echipe care au bani mai mulți ca noi, mai multă putere, dar vom încerca și noi să venim la nivelul lor. Suntem un club care chiar stăm bine la licență, totul aparține clubului, are patrimoniu, de șase ani îi merge bine și sperăm în continuare să facem această muncă. Din păcate, a venit acea știre, dar ne vom lupta pentru dreptate. Cred că totul a fost făcut așa cum trebuie și e păcat. Dar nu știu, nu sunt avocat, clubul trebui să aibă grijă, trebuie să vadă. Vom merge la TAS și sperăm să câștigăm și să avem dreptul astfel de a juca în Europa. Dacă nu, la muncă, vom munci, vom fi împreună. La greu, trebuie să fim și mai puternici. Oamenii adevărați la greu trebuie să fie împreună, să se susțină“, a punctat Hagi.
 
Lucrează la strategie
 
„Regele“ speră ca gruparea constănțeană să aibă puterea ca în noul sezon să reușească mai mult ca acum. „În fotbal, totul se termină repede, durează o zi, important e să ai alternative și strategie. Lucrăm la ea, avem timp să ne vedem și cu conducerea, să vorbim despre ce putem face. Sperăm să avem puterea să facem mai mult. Ideea mea e să fac cu bani puțini o echipă foarte competitivă, care să joace un fotbal mai mult ca acest an. De la acest lucru plec. Acesta e obiectivul meu pentru anul următor. Vom vedea dacă pot să-mi îndeplinesc și acest țel. Ce va fi, dacă voi fi și pe bancă... Nu se știe niciodată. Eu sunt acționar, nu sunt conducător, am conducere. Clubul e al Constanței acum, nu mai e ca înainte. Farul e acum al unui județ, al unei comunități. Vom analiza lucrurile foarte bine și foarte serios. În acest an, am lucrat pe un salariu minim pe economie și am bonus. Să vedem dacă le iau sau le donez la club“, a menționat Gică Hagi.  
 
„O dată iese, altă dată nu, suntem oameni“
     
În sezonul trecut, în care Hagi a lipsit de pe banca tehnică, formația de pe litoral a avut probleme în campionat. „În viață, lucrurile nu merg întotdeauna foarte bine, n-am găsit mereu un antrenor cu care echipa să exceleze și să meargă foarte bine. O dată iese, altă dată nu, suntem oameni. Cu toții putem greși. A fost un an mai puțin bun, dar important e că ne-am revenit, iar acum e mai bine. Pe de altă parte, suntem conștienți că în sezonul viitor va fi e două ori mai greu. De aici trebuie să plecăm, cu acest gând, să muncim bine în această perioadă și să facem o echipă frumoasă, care să joace un fotbal foarte bun, indiferent de vârsta pe care o au jucătorii. Nu vârsta joacă, ci talentul și valoarea jucătorului. Sunt două nuanțe diferite, pe care eu lucrez. Prima dată mă uit la talent, iar apoi încerc să-l fac pe jucător să fie valoros și să facă diferența. Atunci poți câștiga, să fii cel mai bun“, a mai spus managerul tehnic al Farului.      
               
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Ionuț Larie a adus victoria Farului Constanța în meciul cu FC Argeș (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 473

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 355

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 320

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2634

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1427

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 610

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1309

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 757

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 894

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 766

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1470

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1132

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 943

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 664

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 968