Farul Constanța Gică Hagi și provocarea cea mai mare din această vară. „Mi-am asumat-o“ (GALERIE FOTO)


 
  • La 0-0 pe teren propriu contra Chindiei Târgoviște, Gică Hagi nu a fost mulțumit de modul în care elevii săi au acționat pe plan ofensiv.
  • „Regele“ a subliniat că „marinarii“ nu s-au descurcat cum trebuie la combinații, la fazele fixe ofensive și la finalizare.
  • În cele trei meciuri de până acum din campionat, Farul a primit un singur gol, având golaveraj 4-1.  
 
După două victorii în primele două meciuri din sezonul 2022/2023 al Superligii, Farul a înregistrat un egal fără goluri în a treia partidă, pe teren propriu contra Chindiei Târgoviște. Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei de pe litoral, s-a arătat nemulțumit de modul în care „marinarii“ au desfășurat jocul în jumătatea adversă.
 
Hagi a subliniat că nici fazele fixe ofensive nu și-au arătat rodul. „Știam că vom avea un meci dificil, în care era greu să desfacem sistemul defensiv al adversarului. Trebuia să fim mult mai concreți în atac. Prima repriză a fost foarte slabă, nu am avut personalitate. În partea secundă, s-au schimbat puțin lucrurile. Am făcut ceva, dar nu suficient ca să putem câștiga. Am avut o ocazie clară, din care trebuia să marcăm. Dar trebuie să ai șapte - opt - zece într-un meci, ca să poți să marchezi două - trei goluri. Sunt foarte supărat pentru fazele fixe ofensive. Le-am spus toată săptămâna că vom avea multe, fiind clar că o echipă care atacă va beneficia de asemenea momente de joc (cornere, lovituri libere). Atât de slab bătute, atât de slab atacate, fără nerv… Eu nu înțeleg! Și le-am spus de 100 de ori. Urmăriți mingea, atacați mingea, bateți unde trebuie! Lucrăm la antrenamente, dar degeaba. E păcat, trebuia să câștigăm. Dar asta e, cum le-am spus jucătorilor, în fotbal mai sunt și zile din acestea. Câteodată, o faci mai bine, câteodată mai puțin bine. Cum am spus, sunt nemulțumit de desfășurarea meciului în jumătatea adversă. Nu poți să nu ai o fentă, un dribling. Nu poți juca fotbal așa. Antrenăm să avem relații de joc, dar trebuie să avem și realizări individuale. Exigențele mele sunt mari și sper de la ei ca, ușor-ușor, să ne aducă ce dorim. Mijlocașii să dea pase decisive, iar atacanții să finalizeze, să fie periculoși, să creeze panică în careu“, a punctat „Regele“.
 
„Ei trebuie să facă diferența“
 
Din analiza acestuia a reieșit că, în meciul contra Chindiei, elevii săi nu s-au descurcat cum trebuie la combinații și pe faza de finalizare.
 
„Echipa s-a apărat bine, iar pe construcția și pe circulația mingii a făcut lucruri normale. Nu a făcut bine însă pe combinații și pe finalizare. Punct. Meciul aici s-a dus. Știam că trebuia să facem aceste lucruri, dar am făcut-o prea puțin (Torje, Benzar). Sau a venit Kiki, din fundaș, să facă de toate. Scuzați-mă, dar mijlocașii, decarii și atacanții? Ei trebuie să facă diferența. Nu o dau pe ei, dar trebuie să avem aceste lucruri, ultimă pasă și goluri. E obligatoriu la o echipă ca a noastră, care vrea să atace și să ia tot jocul din spate, cu multe atacuri poziționale. În ultimii 30 de metri, trebuie să ai jucători care să facă diferența. Cum a fost Torje, care e pe drumul cel bun. A încercat, s-a mișcat. E adevărat, a ratat o ocazie clară, dar, pe viitor, dacă va continua așa, va crește și va fi foarte bun pentru noi“, a mai spus Gică Hagi.
 
„Va trebui să avem grijă“
 
În această vară, Farul a transferat mulți jucători cu experiență, dar unii dintre ei încă nu au apucat să joace până acum, neatingând nivelul fizic optim. Gestionarea acestei situații este foarte importantă la Farul.
 

„Provocarea cea mai mare pe care mi-am asumat-o în această vară este să iau jucătorii pe care îi cunosc, dar care nu sunt 100% și va fi foarte mult de muncă să-i aducem la nivelul cel mai bun. Ei au fost foarte buni, au nume importante. Va trebui să avem grijă. Pe Benzar l-am forțat și probabil va lipsi mai mult, ceea ce nu e bine. Trebuie să fim atenți când și cum intră jucătorul, să avem informații mult mai clare de starea fizică a lui. Cred unii că la Farul e farte ușor să joci. Nu e. Ritmul și intensitatea sunt destul de mari“, a punctat Hagi.
 
„Este o șansă și o oportunitate pentru celălalt“

 
Pentru Farul nu au putut evolua în această partidă Denis Alibec, Alexi Pitu, Vlad Morar sau Radu Boboc, însă Gică Hagi nu invocă absențele în faptul că echipa de pe litoral nu a reușit să câștige contra Chindiei.
 
„Nu mă plâng niciodată. Trebuie să avem soluții. Este o șansă și o oportunitate pentru celălalt. Avem un lot numeros și avem de unde alege. Cine intră trebuie să arate că merită să joace. Pe Robert Ion l-am văzut foarte bine cu toții la antrenament, dar la meci a avut o zi mai puțin inspirată. El intrase foarte bine la celelalte meciuri. Sunt oameni, sunt jucători, dar și ei trebuie să înțeleagă că la Farul sunt pretenții foarte mari legat de joc. Trebuie să joci bine. Cu oricine jucăm, noi trebuie să dictăm ritmul și intensitatea jocului. Așa vom face mereu, pentru că aceasta e identitatea noastră, e filosofia noastră. Acesta e jocul nostru. O dată vom face mai bine, o dată vom lua bătaie. Dar nu vom abandona niciodată, pe această linie vom merge în continuare și vom încerca să facem un fotbal foarte bun. Sper să aduc jucătorii la nivelul cel mai bun, ca să putem face diferența“, a arătat Hagi.
 
Lucrul cel mai grav
 
În cele trei meciuri de până acum din campionat, Farul a primit un singur gol, având golaveraj 4-1. „Mă intereseză mai puțin câte iau, mă interesează câte dau. Iar acum n-am marcat, ceea ce pentru mine e lucrul cel mai grav. Anul trecut, am avut 17 meciuri în care n-am marcat, sper să nu fie și în acest sezon la fel. Sunt prea multe pentru mine. Le-am spus jucătorilor. Ca să câștigi, trebuie să marchezi. Ne antrenăm pentru aceasta și trebuie să avem capacitatea să o facem și la meci. Obiectivul e să marchezi mai multe decât primești“, a punctat managerul tehnic al Farului.                          
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Neînvinsă după primele trei etape, Farul Constanța se menține pe locul întâi în clasamentul Superligii

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 783

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 884

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 812

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1405

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 612

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1125

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 665

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 797

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2074

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 829

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719

Amical Dunărea Călărași - Farul Constanța cu șapte goluri, toate marcate în repriza a doua! Au învins gazdele (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 1522

CS Farul Constanța Surorile Anda Mihaela și Denisa Nicoleta Vâlvoi, aur și argint la Naționalele de Sambo

19 Mar 2024 409