Farul Constanța. Hagi, după eșecul usturător cu CFR Cluj „Această înfrângere e o lecție importantă pentru noi“ (GALERIE FOTO)

 

 
  • După victoria de la Ovidiu, patru jucători de la CFR Cluj au fost incluși în echipa etapei, stabilită de Liga Profesionistă de Fotbal, iar Dan Petrescu a fost desemnat antrenorul „11“-lui ideal al rundei. 
 
Meciul de la Ovidiu dintre primele două clasate în Superligă, Farul Constanța și CFR Cluj, a fost câștigat clar de oaspeți (3-0), iar, în urma acestui eșec, „marinarii“ au coborât pe locul doi în clasament. În etapa următoare, formația de pe litoral va juca în deplasare cu FCSB, care ocupă poziția a treia.
 
Înfrângerea cu CFR Cluj a fost prima înregistrată de Farul pe teren propriu în acest sezon. „În fotbal, trebuie în primul rând să lupți, să faci lucrurile cum trebuie. Cred că fotbalul e făcut din mici detalii, la care CFR ne-a depășit. Această înfrângere e o lecție importantă pentru noi. Sper ca toți jucătorii, vestiarul, să fi înțeles acest lucru și să revenim cum eram înainte, la fotbalul nostru. Felicitări CFR-ului, a arătat ca o echipă pragmatică, experimentată, puternică. Prima repriză a fost echilibrată, a doua s-a pierdut pe mici detalii, mici greșeli. Cred că am lăsat de dorit pe plan ofensiv. Sunt dezamăgit de partea colectivă, echipa câștigă, echipa pierde, nu un anumit jucător. CFR ne-a bătut că a jucat colectiv foarte bine. A făcut ambele faze mai bine ca noi. Preocuparea mea cea mai mare e că echipa nu a făcut jocul nostru. Puține pase, n-am găsit soluții. Am lucrat, am pregătit, dar în teren nu s-a văzut acest lucru. Trebuie să reflectăm, să ne gândin foarte bine și să redevenim cei de până în decembrie. În tur, am demonstrat că suntem cei mai buni, am fost pe locul întâi. La multe capitole, jucătorii au făcut lucruri bune, mai puțin în decembrie, când am scăzut, iar acum văd că această situație continuă. În ce privește lotul de jucători, stăm bine, suntem acoperiți, dar perioada de transferări nu s-a încheiat. Cum am gândit introducerea la pauză a lui Sîrbu? Așa am gândit eu. Sîrbu a jucat titular toate meciurile din tur, poate merita și acum“, a declarat, la Digi Sport, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.
  
CFR Cluj, partida perfectă
 
După victoria de la Ovidiu, patru jucători de la CFR Cluj (Manea, Yuri, Petrila și Krasniqi) au fost incluși în echipa etapei, stabilită de Liga Profesionistă de Fotbal, iar Dan Petrescu a fost desemnat antrenorul „11“-lui ideal al rundei. 
 
„Pentru mine și pentru echipă a fost chiar meciul perfect. Nici în visele cele mai frumoase ale mele nu mă gândeam că putem câștiga cu 3-0 la Farul, mai ales că erau neînvinși acasă înainte de meciul cu noi, după opt victorii și două egaluri, iar în cele două remize făcuseră 0-0. Am stat foarte bine în teren, am făcut presing așa cum trebuia. Dacă-i lași pe cei de la Farul să joace, n-ai nicio șansă. I-a deranjat foarte mult acest presing. Toți băieții s-au sacrificat, dar cel mai important a fost primul gol. La fotbal, mereu primul gol e cel mai greu, iar nouă ne-a dat aripi. Victoria e a întregii echipe, toți jucătorii merită felicitări, de la portar până la ultimul intrat. Nu știu să fi jucat cineva prost acum. Nu e ușor să bați 3-0 la Farul“, a menționat Dan Petrescu, potrivit sursei citate. 

„Nu cred că am făcut cinci pase consecutive“
 
La conferința de presă de după meci, Hagi s-a declarat supărat pentru eșec, dar a subliniat că înfrângerea nu schimbă ce a reușit Farul înainte, când „ ehipa a avut merite“.

 
„Dar, de la finele lui noiembrie, nu mai suntem ca înainte. Nu mai producem acel fotbal și nu știu de unde vine aceasta. Însă tot noi suntem cei care am făcut acele victorii. Trebuie să fim ca înainte, modești, capacitați, conectați, cu atitudine bună. Sunt supărat, pentru că la ce am văzut ofensiv… Nu cred că am făcut cinci pase consecutive. E incredibil. Dar încă suntem acolo sus și trebuie să avem personalitate. Nu te poți prezenta așa. Fiecare trebuie să se autodepășească, să dea ce are mai bun. Am dezamăgit publicul, din toate păunctele de vedere. Păcat, că îl cucerisem până acum. Fanii au pierdut câteva ore de pomană. Ba nu, au văzut CFR-ul, o echipă mai experimentată ca noi. Dacă nu ești tu, nu poți câștiga. Trebuie să revenim la origini, să o luăm iar de le zero. De când am ajuns pe primul loc, cred că au început problemele mari. Ne-am cam luat viteză și nu am câștigat încă nimic. Suntem doar în cursul campionatului, nici măcar în play-off. Am atras atenția asupra acestui aspect. Trebuie să găsim soluția revenirii la cum eram. Eu refuz să cred că putem juca atât de prost. Cel mai important lucru e ca fiecare să revenim cu picioarele pe pământ, echipa și toți cei din Constanța“, a spus Hagi.        

„Un meci foarte slab“
 
Golgeterul Farului, Denis Alibec, a spus: „Un meci foarte slab făcut de noi. N-avem altă soluție decât să încercăm să fim împreună, să nu ne gândim la această înfrângere și să câștigăm următorul meci. CFR a făcut câteva faze frumoase și a reușit să înscrie. În rest, nu cred că am avut mari probleme, dar în atac nu prea am fost periculoși. Nu am jucat cum ar fi trebuit și s-a văzut. CFR merită victoria și primul loc. Știam ce trebuie să facem la acest meci, cum să-i oprim pe adversari, dar n-am reușit. Am pierdut acum, dar mai avem două meciuri cu ei și le putem câștiga pe amândouă“.
 
„Nu e neapărat pe viață și pe moarte“ 
 
După etapa a 22-a, prima din noul an, clasamentul primelor șase echipe, care merg în play-off, arată astfel: 1. CFR Cluj - 47p, 2. Farul - 45p, 3. FCSB - 41p, 4. Rapid - 41p, 5. Universitatea Craiova - 38p, 6. Sepsi OSK - 32p. În următoarele două partide Farul joacă în deplasare cu FCSB (duminică, 29 ianuarie, de la ora 19.00) și acasă cu Universitatea Craiova (luni, 6 februarie, de la ora 20.00). „Cu FCSB nu e neapărat un meci pe viață și pe moarte, vine turneul play-off și acolo va demonstra cine merită să fie campioană“, a spus Denis Alibec.
 
De ce s-a despărțit Farul de Torje
 
Întrebat, după meciul cu CFR Cluj, despre motivele pentru care Farul s-a despărțit de mijlocașul Gabriel Torje, Gheorghe Hagi a menționat: „Torje am văzut că a plecat în Turcia, i-am făcut un bine, câștigă mai mulți bani. Am renunțat la el pentru că aveam alți jucători care credem noi că sunt mai buni și au dat randament mai bun. Atât. Trebuia să-l dau pe Louis Munteanu? Cât a jucat, pânâ la accidentare, Louis a dat randament mai bun. Acum și-a revenit și mergem pe mâna lui, asta e. Gabi a venit la noi, s-a simțit bine, și-a revenit cât de cât, iar acum câștigă bani foarte mulți. A dat și gol, bravo lui“.
 
Alexi Pitu, la Bordeaux?
 
Potrivit Fanatik, impresarul Giovanni Becali a declarat că Farul a ajuns la un acord cu echipa franceză Bordeaux (care joacă acum în divizia a doua), pentru transferul mijlocașului ofensiv Alexi Pitu. Tânărul de 20 de ani ar urma să meargă miercuri în Franța pentru vizita medicală.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța a pierdut clar cu CFR Cluj la Ovidiu, iar „marinarii“ coboară pe locul doi în clasament (GALERIE FOTO)
 
Mesaj de Ziua Unirii afișat în galeria Farului Constanța la meciul cu CFR Cluj

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 268

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 967

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 611

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 403

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2864

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1700

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 639

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1329

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 817

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 905

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 773

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1478

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1139

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 967

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 684