Farul Constanța Hagi - „E un drum greu. Dacă vom intra în play-off, va fi un miracol. Precum în sezonul trecut, când am luat campionatul“

 
 
  • Cu nouă puncte strânse în opt meciuri, având trei victorii și cinci înfrângeri, golaveraj 11-15, Farul ocupă momentan locul 11 în campionat. 
 
După meciul pierdut cu 0-1 cu FCSB, în urma penalty-ului acordat eronat de arbitru, Farul Constanța, campioana în exercițiu a României, a rămas cu nouă puncte în clasament, după opt partide jucate, și ocupă locul 11.
 
Liderul FCSB are 21 de puncte, iar „marinarii“ sunt despărțiți de poziția a șasea, ultima care duce în play-off, de trei puncte, Farul având și un meci în minus. Echipa de pe litoral a înregistrat până acum trei victorii și cinci înfrângeri și are golaveraj 11-15. După ce s-a întâmplat la meciul cu FCSB, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, exclude formația de la malul mării din lupta pentru titlu și spune că aceasta va avea o misiune grea și în a se califica în play-off. 
 
„Uitați de noi la titlu!“
 
„Un lucru e cert. Uitați de noi la titlu! La noi, e întrebare dacă mergem în play-off. În aceste condiții, la ce am avut azi acasă, să fim așa tratați și cum am fost arbitrați, uitați și de play-off! Dar vom vedea. E un drum greu, va trebui să strângem rândurile și să luptăm. Știu sigur că va fi foarte greu, vom suferi, iar, dacă vom intra în play-off, va fi un miracol. Precum anul trecut, când am câștigat campionatul. Ce a fost frumos anul trecut să fie uitat. Trebuie să revenim, pentru că lucrurile se pot complica, să fie mai greu și cred că ne așteaptă un an foarte greu“, a declarat Hagi. 
 
Citește și:
 
Hagi, după Farul - FCSB 0-1
„Penalty inventat! Din simulare, a fost penalty. Dacă și acasă suntem arbitrați așa...“


 

Puteau face mai mult
 
În ultimele două partide de campionat, Farul a primit cinci goluri și nu a reușit să marcheze, după 0-4 în deplasare cu FCU 1948 Craiova și 0-1 acasă cu FCSB, partidă decisă de o lovitură de la 11 m contestată cu vehemență de Farul.

 
„Nu vreau să comentez prea mult legat de penalty și de ce a fost. Îi las pe cei din conducere, care au fost sus, au văzut bine fazele. Din punctul meu de vedere, ca opinie, e inexplicabil ce s-a întâmplat și cum s-a luat decizia. Dar asta e, până la urmă. După aceea, în planul jocului, cred că meritam mai mult. Dacă eram atenți și jucam mai bine și eram mai disponibili să pasăm mai bine... Am avut ocazii și șanse să marcăm mult mai mari ca ei. Cred că am jucat mai bine ca ei. Au avut și ei anumite momente, normal, căci e FCSB, echipă foarte bună, știe fotbal. Cred că am avut controlul jocului mult timp și puteam face mai mult. Din păcate, mișcarea, gândirea și informația nu au fost la nivelul pe care mi-l doream. Ritmul jocului nu a fost așa de bun în ce privește pasarea, de a vedea lucrurile, de a combina. A fost faza aceea cu Kiki, care a ajuns singur și erau trei jucători. Am exersat toată săptămâna la antrenament și le-am spus acest lucru, că acolo putem face superioritate numerică, să pătrundem în careu, iar atacanții să se demarce pe 11 m și pe bara a doua. Iar ei au venit toți trei pe colțul scurt. Incredibil! Dar am vorbit cu ei în vestiar, le-am spus asta. Trebuie să ne vedem noi de joc. Nu e bine că nu am înscris de două jocuri și am luat multe“, a menționat Gheorghe Hagi.
 
„S-o comenteze toată România!“
 
„Marinarii“ au fost nemulțumiți și de faptul că centralul nu a verificat faza penalty-ului la VAR. „Eu am vorbit cu al patrulea oficial, am luat galben, spuneam să se ducă să vadă la VAR. E imposibil! Toată lumea spune și voi nu vreți? Ce-i asta? Dar eu n-am văzut, nu pot vorbi multe. Avem conducere și să iasă să vorbească. Să iasă la televizor și să arate faza. S-o comenteze toată România! Pentru că aceasta a făcut diferența. În rest, noi am avut ocazii de 100 de ori mai multe ca ei. Trebuia să câștigăm meciul cu 2-0 sau 3-0. Dar... și mă abțin. Atât. Nu pot să vorbesc eu că a fost viciere de rezultat, eu știu că la ai mei ultima pasă nu a fost bună, ultimul șut nu a fost unde trebuia și asta e. Așa s-a scris istoria meciului și n-am marcat. Când joci cu o echipă așa de bună ca FCSB e clare că trebuie să marchezi când ai ocazii, pentru a spera la un rezultat pozitiv“, a punctat Gheorghe Hagi.
 
„Trebuie să schimbăm lucrurile“
 
Acesta s-a referit și la aspectele din jocul Farului care trebuie îmbunătățite în continuare. „Contează noi ce facem și cum facem, pentru că am demonstrat că știm să jucăm fotbal. Dar trebuie să fim mult mai iuți. Informarea, mișcarea și pasarea trebuie să fie mult mai bune, adică ritmul jocului. Mingea trebuie să alerge mai repede și mai bine. Iar jucătorii să aibă calitate pe fiecare linie. Fundașii să știe să construiască și să se apare, mijlocașii să paseze foarte rapid și bine, să nu greșească, să se informeze și să paseze repede. Iar atacanții să facă diferența, unu la unu. Driblingul, fenta și execuția trebuie să fie wow. Trebuie să ai aceste lucruri. Dacă nu le ai, se să facem? Ne vom chinui. Dacă le ai, nu ai cum să nu marchezi trei goluri, la ce faze și situații am avut. Dar nu poți fi obosit. Să ajungi acolo și să nu fii proaspăt, să vezi unde o dai. Să vezi poarta. Trebuie analizat, văzut, dar cu siguranță trebuie să schimbăm ceva. Iar acel ceva e să nu luăm goluri și să marcăm. Trebuie să ne conectăm pe acest aspect și să schimbăm lucrurile“, a menționat Hagi.
 
„«Da, sunt cel mai șmecher, am marcat goluri, sunt bun»“
 
Noua achiziție a Farului, Narek Grigoryan, a jucat titular cu FCSB, dar Hagi nu a dorit să se pronunțe asupra jocului fotbalistului armean ori să facă alte aprecieri individuale.
 
„Nu evaluez, dacă sunt mulțumit sau nu. Să evaluăm jucătorii acum? Scrieți voi, de ce să vorbesc eu, le spun în vestiar. Vedeți dacă îl bag următorul meci și asta e. Când a fost, i-am lăudat, acum să stau să zic de jucători... Nu mai vorbesc de ei. Să vorbească ei pe teren și punct. Nu voi mai vorbi de niciunul dintre ei. Las conducerea să o facă. Eu o să-mi văd de treburile de pe teren, să mă conectez cu echipa, să schimbăm ceva. Iar apoi fiecare să vorbească. Jucătorii să vină la conferință și să spună: «Da, sunt cel mai șmecher, am marcat goluri, sunt bun». S-o zică el. De ce să vorbesc eu despre ei? Nu mai vreau. Ce să mai zic?“, a punctat Hagi.
 
„Mă împacheta și mă trimitea în tribună“
 
Managerul tehnic al Farului a repetat că despre problemele care apar, cum a fost faza de penalty cu FCSB, trebuie să vorbească conducerea clubului, nu el.
 
„Să înceapă să vorbească, ce a văzut. Dacă e corect sau nu. Eu de unde să vorbesc, de pe bancă? Am luat cartonaș galben. Mai aveam puțin și... Bine că au fost drăguți, că dacă voiau și erau chitiți și cu asta, îmi dădea roșu, știi cum mă făcea? Mă împacheta și mă trimitea în tribună. Așa ceva eu n-am văzut. Atâta aroganță posibilă... Să nu te duci să vezi... Jucător care simulează și cade... Nu, nu, nu, noi vrem să dăm penalty! Că vrem noi. OK, păi și ce facem, frate? Unde am ajuns? Suntem la început de campionat, nici măcar la sfârșit, la început! Și apoi vrem fotbal în România. Vrem să jucăm afară! Lasă-i domne să alerge, să se bată ei între ei, care sunt buni! Pe arbitru nu trebuie să-l vezi, așa cred eu. Să facă ce vede, el nu face diferența niciodată. Eu am jucat fotbal, sunt integru și spun. Arbitrul trebuie s-o vadă, nici măcar nu are nevoie de VAR. Nu poți ca dintr-o simulare să dai penalty așa, nici nu stai la discuții. Venea la mine să-mi zică ce? E dură, dar asta e“, a arătat Gheorghe Hagi.
 
Arbitrul nu trebuie să facă diferența
 
Acesta s-a dus să vorbească cu arbitrul, la mijlocul terenului, și după fluierul de final. Întrebat ce au vorbit atunci, Hagi a răspuns: „Am vorbit singur“. „În timpul meciului, la acea fază, îi spuneam că a fost simulare, că a văzut tot stadionul, el: «Nu!». «Cum, nu, du-te la VAR!». «Nu, e penalty!». OK, și eu ce să fac? Cum să dai penalty așa? VAR-ul e bun, el a venit și a făcut lucruri bune. Dacă merg lucrurile în direcția asta, credeți că mai putem spera să jucăm fotbal, să fie bine, să avem rezultate mari? Ne scot ăia din primul tur, din al doilea, din al treilea. Dacă ajungem în play-off, să fim sănătoși. Jucătorii trebuie să facă diferența în teren, să fie obișnuiți să joace, să lupte. Iar cu arbitrul e simplu, el să nu facă niciodată diferența. Să încerce să fie echidistant, să vadă lucrurile și să le managerieze, mai ales acum, cu VAR-ul. E atât de simplu! Jucătorii să facă diferența în teren, antrenorii să antreneze, să facă tactica, să facă echipe care să joace, să avem bani ca să aducem jucători valoroși, care să joace în Europa. Sunt multe lucruri care trebuie schimbate în fotbalul românesc. Las conducerea să vorbească, ar fi o mare greșeală a mea să intru în zona asta. Eu vreau să rămân la antrenament și la ce trebuie să fac eu cu echipa“, a mai spus Hagi.
 
Gică Popescu și-a cerut scuze
 
Duminică seară, când a plecat de la stadion, Gheorghe Popescu, președintele Farului, în starea de nervozitate pe care o avea, a făcut o confuzie, când a vorbit cu ziariștii, spunând, în legătură cu arbitrajul, că „se răsucește Igna în mormânt“. De fapt, a vrut să spună Rainea, nu Igna, primul fiind în viață, ambii (Nicolae Rainea și Ioan Igna) - foști mari arbitri români. Ulterior, Popescu și-a cerut scuze pentru greșeală. „Când am ieșit din stadion, am făcut o declarație și l-am încurcat pe domnul Igna cu domnul Rainea. Vreau să-mi cer scuze, m-am referit la Nicolae Rainea în momentul când am spus că se răsucește în mormânt“, a menționat Gică Popescu, la Digi Sport.
 
„Stați liniștiți, nu ne cântați prohodul!“
 
Președintele Farului a contestat și el penalty-ul și spune că Farul va începe să obțină și victorii în campionat și se va califica în play-off.
 
„Cred că nici în perioada de glorie a Cooperativei nu se dădea un asemenea penalty! Ceea ce mă suprinde e că arbitrul nu a fost la VAR. Dacă asta nu e fază de VAR, care mai e? Știți câte milioane de astfel de situații, precum cea dintre Băluță și Șut, se întâmplă într-un careu de 16 m? Eu am jucat în linia de fund și am avut tot felul de contacte. Nu poți să nu atingi adversarul. Dar una este contact, alta este fault și alta este o atingere. Nu poți da penalty la o simplă atingere, când sunt zeci, sute de astfel de atingeri în careu, în duel. Farul - FCSB era un meci care curgea spre un rezultat de egalitate. Nici noi nu am făcut un meci bun, nici FCSB. Dacă nu ar fi existat acest moment, cred că s-ar fi terminat foarte bine la egalitate. În continuare, vom obține și victoria, stați liniștiți, nu ne cântați prohodul, că vom juca și în acest an în play-off! În momentul în care rezultatele nu sunt cele mai bune, e normal să ne gândim că am făcut și greșeli, însă eu cred că avem un lot foarte bun, care cu siguranță că ne va duce în play-off“, a mai spus Gheorghe Popescu, în intervenția de pe postul de televiziune menționat. 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

 
LIVE TEXT
Superliga 2023/2024. FCSB a învins Farul Constanța la Ovidiu dintr-un penalty controversat! (GALERIE FOTO + VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gimnastică Evelina Papană, campioană balcanică, la individual compus și cu echipa (GALERIE FOTO)

23 Sep 2023 421

Hagi, după Dinamo - Farul Constanța 0-2 „Jocul ne-a dus să ne apărăm și să luptăm“

22 Sep 2023 688

Farul Constanța, victorie cu Dinamo. „Marinarii“ au dat un gol în inferioritate numerică (GALERIE FOTO)

22 Sep 2023 998

Editorial Când pasiunea pentru sport sare peste toate obstacolele

22 Sep 2023 702

Constanța. Mesaje cutremurătoare la moartea lui Cătălin Agafiței, fost fotbalist și cadru didactic „Dumnezeu a luat lângă el un om minunat“

22 Sep 2023 3258

Superliga 2023/2024 După cinci meciuri la rând fără victorie, FC Voluntari caută din nou succesul, contra Poli Iași

22 Sep 2023 651

UPDATE. Constanța A murit, la numai 46 de ani, Cătălin Agafiței, director de școală. Doliu în fotbal și învățământ!

21 Sep 2023 9767

Farul Constanța Echipele Under-18 și Under-17, învingătoare în dubla cu Petrolul Ploiești. Eric Somandru, patru goluri marcate

21 Sep 2023 704

Echipa feminină Farul Constanța Ioana Bortan - „Plângeam în fiecare zi, însă nu am renunțat“. De la gimnastică și atletism, la fotbal (GALERIE FOTO)

21 Sep 2023 759

Când debutează Farul Constanța în Cupa României, ediția 2023/2024

21 Sep 2023 657

Superliga 2023/2024 Dinamo - Farul Constanța. Hagi - „Cred că va ieși un meci interesant. Avem nevoie de victorie“ (VIDEO)

21 Sep 2023 1441

Superliga 2023/2024 S-a stabilit pe ce stadion se va juca meciul Dinamo - Farul Constanța

20 Sep 2023 908

UPDATE Farul Constanța continuă proiectul „Învățăm să fim campioni“. Vizită la Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

19 Sep 2023 988

Hagi, după Farul - FCSB 0-1 „Penalty inventat! Din simulare, a fost penalty. Dacă și acasă suntem arbitrați așa...“

18 Sep 2023 1521

LIVE TEXT Superliga 2023/2024. FCSB a învins Farul Constanța la Ovidiu dintr-un penalty controversat! (GALERIE FOTO + VIDEO)

17 Sep 2023 1094