Farul Constanța Hagi - „Trebuia să vină și momentul nostru, să redevenim noi. Meciul cu FCSB poate fi cel mai frumos al anului“ (GALERIE FOTO)



 
  • Conduși cu 2-1, jucătorii lui Hagi au crezut până la final că pot întoarce scorul, ceea ce s-a și întâmplat, cu cele două goluri din prelungiri.
  • Hagi a mers pe mâna tinerilor la schimbări și a câștigat.
  • Cireașa pe tort a pus-o Andrei Borza (17 ani), cel care a marcat golul victoriei!   
 
Partida nerecomandată cardiacilor dintre FCSB și Farul Constanța, încheiată cu 3-2 pentru „marinari“, care au înscris golurile 2 și 3 în minutele 90+5 și 90+6, l-a umplut de fericire pe Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei de pe litoral.
 
Farul venea după trei etape în care nu mai câștigase în campionat (având în acest interval două înfrângeri și un egal, golaveraj  1-8) și căzuse din postura de lider pe locul doi. În disputa din deplasare cu FCSB, foarte importantă pentru lupta de la vârful clasamentului, „marinarii“ au făcut din nou un meci de pus în ramă. Conduși cu 2-1, dar din minutul 90 cu un om în plus, jucătorii lui Hagi au crezut până la final că pot întoarce scorul, ceea ce s-a și întâmplat, cu cele două goluri din prelungiri. Hagi a mers pe mâna tinerilor la schimbări, trimițându-i pe teren pe Sîrbu (19 ani), Borza (17 ani) - încă din prima repriză, Sali (16 ani), Mazilu (17 ani) și Casap (24 ani) - în partea secundă, și a câștigat. Cireașa pe tort a pus-o Borza, cel care a marcat golul victoriei!   
 
„Important e să fii convins de ce faci“
 
„Sunt superfericit. E greu să-mi arăt fericirea la cât de fericit sunt. Am bătut FCSB la ea acasă într-un meci important. Când îi bați pe cei mari arată că ai muncit bine, te face să crezi că ești bun sau foarte bun. Mă bucur pentru echipa noastră. În ultimele etape, am primit cam multe goluri. Trebuia să vină și momentul nostru, să redevenim noi. De aceea suntem acolo sus și o facem foarte bine. Important e să fii convins de ce faci. Totodată, am avut curaj cu toții, băieții au ieșit la joc, iar eu am făcut toate schimbările cu jucători tineri, care au jucat fenomenal. Mă bucur pentru ei. Acest succes întărește grupul și convingerea noastră în ce facem. Suntem pe drumul cel bun și sperăm să o ținem tot așa. Grupul nostru trebuia să demonstreze că merită să fie pe locul întâi. Am reușit cu jucători 2003, 2006, 2005. A fost o zi minunată a noastră, pe care nu o vom uita ușor. Da, acest meci poate fi cel mai frumos al anului în Superligă“, a spus Hagi.  
 

Un meci nemaipomenit, suntem bucuroși că am întors rezultatul în ultimele minute. Toată lumea e fericită. Am crezut până la final într-un rezultat bun. Ne-am încurajat și ne-am spus că se poate, mai ales când a luat cartonaș roșu Dawa. Ne-a ieșit. Important e că a fost bine la final. Ne menținem sus, sărbătorim pe scurt, iar apoi la muncă, întrucât avem meci greu cu Craiova. Suporterii au fost nemaipomeniți, incredibili, le mulțumim, sperăm să fie așa mereu alături de noi, iar împreună să facem numai lucruri bune

Ionuț Larie, căpitanul Farului

 
De ce au fost schimbați Baravykas și Kiki
 
Andrei Borza„Regele“ a subliniat că schimbările au fost cele potrivite și a explicat de ce i-a înlocuit din prima parte pe Baravykas și Kiki. „Calitatea numărul 1 a unui manager e să citească meciul, situațiile, și să reacționeze imediat, aducând ce e bine pentru echipă. Cum în alte meciuri am băgat un jucător, s-a făcut penalty, și am greșit, acum tot ce am făcut, schimbările, au fost bune pentru echipă. Apoi toate vin. Baravykas încă nu e la nivelul fizic optim, iar în ce-l privește pe Kiki l-am văzut în ultimul timp pe Borza foarte bine. Trebuia să încep cu el, Kiki nu e într-o formă foarte bună, dar mă bucur că a înțeles, iar cel care a intrat în locul lui a făcut un meci foarte bun. Toată lumea a fost fericită în vestiar“, a menționat Hagi.  
 

Mă bucur că am înscris pe un stadion așa frumos și într-o atmosferă deosebită. Am dat două goluri foarte frumoase până acum în Superligă, acesta fiind cel mai important. Am crezut că putem reveni, noi ne încurajăm mereu, indiferent de scor. Un succes foarte important, cele trei puncte au venit la Constanța și ne bucurăm. Suporterii ne-au dat încredere foarte mare și au fost cu noi până la final. Meci cu meci, noi încercăm să câștigăm.

Andrei Borza

 
„Alibec a fost fantastic“
 

Golgeterul Farului, Denis Alibec, a fost MVP-ul meciului. A marcat un gol foarte frumos, din lovitură liberă, a provocat eliminarea lui Dawa și a avut multe realizări în atac. A jucat fantastic! „Când ai un jucător ca Alibec, care a tras echipa după el, fantastic, cel mai bun de pe teren… Să-l țină cureaua tot așa. Știe fotbal mult și ne ajută. A marcat printr-o execuție fantastică. Mă bucur pentru el, că așteapta și el golul, era necesar. Cred că de acum încolo va fi mult mai bine. Are și o săptămână pauză. Alibec a fost fantastic, a făcut de toate pe teren, mai ales pe faza ofensivă. E greu să-l ții. Când e conectat, vrea mult și se preocupă numai de joc, e fantastic“, a spus managerul tehnic al Farului.

Sunt mândru de echipa noastră. La 1-2, când a luat Dawa roșu, le-am spus colegilor că putem întoarce meciul. La golul de 2-2, parcă simțeam că vom câștiga. FCSB, Craiova sau CFR Cluj au jucători de mare calitate, iar, dacă le dai șansa, imediat te pedepsesc. Exceptându-mă pe mine și pe Larie, cred că media noastră de vârstă era de 20 de ani în teren. Sunt mândru de acești tineri minunați și sper să o țină tot așa. Borza, la golul victoriei, dat la colțul lung cu dreptul, nu mă așteptam. Mă bucur pentru el. După meciul cu CFR, eram puțini căzuți moral. Veneam după o înfrângere dureroasă și mă bucur că am înscris acum de trei ori. Chiar dacă suporterii au fost urcați cam sus în tribună, i-am simțit alături de noi. Le mulțumim că au venit în număr mare, ca și acasă.

Denis Alibec     

   
„Am făcut bine că am investit în tineri“
 
„Sunt fericit că, atunci când a jucat fotbal, echipa a câștigat. Stilul și identitatea noastră nu le putem părăsi niciodată. Trebuie să facem tot meciul posesia și presiunea, trebuie să avem curajul acesta. Asta antrenăm. Când suntem noi, adversarului îi e mult mai greu. Altfel, adversarului îi cresc șansele. Golul aduce fericire, victoria aduce bucurie. Pentru asta muncim în fiecare zi. Felicitări jucătorilor, am o echipă frumoasă, talentată, cu băieți tineri foarte buni. Am făcut bine că am investit în tineri. Asta e cea mai mare satisfacție a mea de când m-am lăsat de fotbal. O dată pierd, o dată câștig, dar, când îi văd pe acești copii că joacă și fac bine, sunt cel mai bucuros. Să începi anul cu un asemenea meci e fantastic. 2023 va fi probabil foarte bun pentru noi“, a mai spus Hagi.       
 
„Credeam că vom scădea în intensitate, dar am crescut“
 
„Regele“ a menționat că, în repriza a doua, Farul a fost mai agresivă și a pus-o pe FCSB sub presiune. „FCSB mi-a lăsat o impresie foarte bună, în special în prima repriză. Și a doua, dar după pauză noi am fost mai agresivi, ne-am dus mai sus cu vreo zece metri, am creat presiune. În ultimele 30 de minute, după ce am luat golul doi, a fost o presiune incredibilă. Nu mă așteptam, credeam că vom scădea în intensitate, dar am crescut, după ce i-am băgat pe cei tineri. Jucătorii FCSB au fost nemulțumiți de arbitraj? Nu știu, așa pot și eu să spun că a fost penalty 100% și eliminare în favoarea noastră. Așa cred eu, și e mai plauzibil ce zic eu. Restul se întâmplă în meci, sunt situații, pe care e greu să le comentăm, dar cred că a fost penalty. Alibec era la zece metri în careu când a căzut. Dar dacă așa s-a văzut e OK“, a punctat Gică Hagi.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Final incendiar, cu două goluri în prelungiri! Farul învinge FCSB în deplasare și revine pe locul întâi

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 778

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1005

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1088

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 704

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1038

Primarul Vergil Chițac - „Mi-am asumat, am făcut. Investiții în cultura și în sportul din Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 510

Superliga 2023/2024 Cine va da lovitura simbolică de start la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța. Duel pentru Europa

11 Apr 2024 1621

Gheorghe Hagi - „În România s-a pierdut noțiunea de profesor, de antrenor, de manager“

10 Apr 2024 680

Superliga 2023/2024. Universitatea Craiova - Farul Constanța Hagi - „Un alt meci greu, dar suntem încrezători“ (VIDEO)

10 Apr 2024 1791

UPDATE. Constanța Pictură uriașă cu Gheorghe Hagi, pe un întreg perete al Școlii Gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

10 Apr 2024 5331

Farul Constanța, o repriză modestă cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe Hagi - „Incredibil, ziceai că jucăm cu Barcelona!“

07 Apr 2024 1059

Hagi, după Sepsi OSK - Farul Constanța 1-1 „O primă repriză - zero, după a doua parte meritam să câștigăm“

05 Apr 2024 1093

Memorandumul de finanțare pentru construcția stadionului „Gheorghe Hagi” din Constanța, inclus pe ordinea de zi a ședinței Guvernului României

05 Apr 2024 533

Farul Constanța Echipa Under-17 s-a calificat în finala Cupei Elitelor, după succesul categoric cu Csikszereda (GALERIE FOTO + VIDEO)

05 Apr 2024 694

Superliga 2023/2024. Sepsi OSK - Farul Constanța Hagi - „Meciul e deschis oricărui rezultat. Suntem încrezătoriׅ“ (VIDEO)

04 Apr 2024 1906