Farul Constanța Ionuț Florea - „Vreau să fie ziua mea la fiecare etapă și să primesc în fiecare weekend câte o victorie“ (GALERIE FOTO)

 

 
  • Fotbalistele de la Farul Constanța au debutat cu o victorie categorică în Liga a 2-a.
  • Șapte dintre cele 14 goluri ale Farului au fost marcate de mijlocașul ofensiv Nicoleta Deca, cea care a și deschis scorul, marcând astfel primul gol din istoria echipei feminine a clubului constănțean.
  • O altă marcatoare a Farului contra CS Nicu Gane Fălticeni a fost Crina Rida, cu două reușite.
 
Cu obiectiv declarat promovarea imediată în Liga 1, echipa feminină de fotbal Farul Constanța a avut un debut de succes în Liga a 2-a, câștigând cu 14-0 meciul de pe teren propriu cu CS Nicu Gane Fălticeni. Victoria a fost și un cadou pentru antrenorul principal al formației de pe litoral, Ionuț Florea, cel care, cu două zile înaintea confruntării, și-a serbat ziua de naștere.
 
„O victorie meritată, am condus jocul de la început până la sfârșit. N-am cunoscut echipa adversă, suntem și noi la început de drum, dar pentru fete a fost o partidă binevenită, pentru a căpăta încredere. Scorul reflectă situația din teren. Sunt foarte mulțumit de jucătoare, le-am și zis că e victoria lor. Dar e doar primul meci, din etapa a doua o luăm de la capăt, pentru ca, la final, să ne îndeplinim obiectivul, promovarea“, a declarat la Farul TV Ionuț Florea, care e ajutat în staff-ul tehnic de antrenorul secund Marius Cojocaru și de preparatorul fizic Cristina Bujin.
 
„Împreună, vom reuși“
 
Fotbalistele de la Farul nu au luat piciorul de pe accelerație tot meciul, iar la final tabela a arătat un scor-fluviu. „De la început am vrut să le dau din motivația mea și din răutatea mea ca jucător, le-am zis că nu contează cât ține meciul, 90 de minute, 105 minute, vreau să fie serioase până la sfârșit. Am încercat să le țin în priză în timpul meciului, să nu se relaxeze. Sigur, simți când adversarul nu-ți creează probleme, dar le-am spus și la pauză, să o luăm ca un antrenament, să ne creăm automatismele noastre pe faza ofensivă, iar în apărare să stăm foarte bine în teren. Un meci reușit, dar mai este foarte mult de muncă. Însă, împreună, vom reuși, că de aceea am plecat la acest drum. În continuare, campionatul e întrerupt, pentru echipa națională, așa că avem timp două săptămâni până la al doilea meci, să punem la punct mai multe lucruri, pentru a nu face greșeli când vom întâlni adversari mai dificili“, a mai spus Ionuț Florea, potrivit sursei citate.
 
La finalul campionatului, va face cinste
 
Principalul Farului s-a bucurat pentru cadoul primit de ziua sa din partea elevelor sale, victoria. „Mi-au făcut și o surpriză, cu un tort, dar le-am zis că cea mai frumoasă surpriză e o victorie, iar apoi promovarea. Vreau să fie ziua mea la fiecare etapă, să-mi dăruiască în fiecare weekend câte o victorie. Și așa vom fi la finalul campionatului cei mai bucuroși și vom sărbători, iar cinste voi face eu“, a menționat Ionuț Florea.    
 
„Le sunt recunoscătoare“

 
Șapte dintre cele 14 goluri ale Farului au fost marcate de mijlocașul ofensiv Nicoleta Deca, cea care a și deschis scorul, marcând astfel primul gol din istoria echipei feminine a clubului constănțean. „Sunt bucuroasă pentru victoria echipei și pentru oamenii care au venit la stadion, le sunt recunoscătoare. Am încercat printr-un joc cât mai bun să le mulțumesc tuturor. De asemenea, mă bucur și că sunt prima marcatoare. Am avut un adversar accesibil, dar noi încercăm să ne facem jocul, iar de la etapă la etapă să devenim mai bune, îndeplinindu-ne obiectivul. Mai avem lucruri de pus la punct, muncim, iar cele două săptămâni de pauză prind chiar bine, ca să mai organizăm și alte detalii“, a punctat Nicoleta Deca, jucătoare experimentată, cu CV, nou transferată de Farul.
 

Jucătoare cu dribling foarte bun, Nicoleta Deca are 27 de ani și 1,70 m. În ultimul sezon, a evoluat pentru Heniu Prundu Bârgăului, unde a fost golghetera echipei și alături de.buzoience s-a clasat de două ori pe locul secund în campionat. Are peste 20 de selecții în Naționala României.
 
„Suntem pe drumul cel bun“
 
O altă marcatoare a Farului contra CS Nicu Gane Fălticeni a fost Crina Rida, cu două reușite. „A fost un meci destul de ușor, am încercat să ne facem jocul, să ținem posesia, să jucăm după sistemul Academiei și cred că am reușit o evoluție bună. Am marcat de două ori, prin șuturi de la distanță, încercând să pun în practică ce lucrăm la antrenamente. Jucătoarele cu experiență ne ajută, încercăm să învățăm de la ele cât mai mult. Suntem pe drumul cel bun. Ne dorim să promovăm, știm obiectivul. Pentru aceasta muncim în fiecare zi și cred că vom promova“, a arătat Crina Rida.         
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: capturi Farul TV
 
Citește și:
 
Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie cu scor fluviu la debutul în Liga a 2-a. Nicoleta Deca a marcat de șapte ori!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un imobil de pe strada Avram Iancu va fi reabilitat Firma lui Răzvan-Ionuț Florea, act de urbanism de la Primăria Constanța

19 Apr 2024 712

Fotbal pe plajă România s-a clasat pe locul șase la Euro Beach Soccer League 2023

02 Oct 2023 1117

Farul Constanța Raluca Sârghe - Simes, noua antrenoare a echipei feminine

30 Jun 2023 1482

Eforie Sud Aur și bronz pentru Academia Hagi 2013 la Junior Summer Cup 2023. David Florea, cel mai bun jucător al turneului

24 Jun 2023 2217

Pico Rent SRL a intrat în faliment! Legături cu Mooz Services SRL, firma care se ocupă de reabilitarea centrului Constanței

03 Jun 2023 1800

Fotbalistele de la Farul Constanța, promovare în Liga 1. Nicoleta Deca, 50 de goluri! Ionuț Florea - „Ne dorim performanță și în eșalonul de elită“

13 May 2023 2724

Echipa feminină de fotbal Farul Constanța a promovat în Liga 1

07 May 2023 2264

Echipa feminină a Farului, succes categoric cu FCSB, iar promovarea e tot mai aproape (GALERIE FOTO)

30 Apr 2023 1651

Fotbalistele de la Farul, prima înfrângere stagională „Plângeau toate, dar mergem mai departe. Promovarea e la îndemâna noastră“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2023 1927

Fotbalistele de la Farul Constanța, eliminare dramatică din Cupa României

14 Apr 2023 1942

Fotbalistele de la Farul Constanța, încă o victorie spre promovarea în Liga 1

11 Apr 2023 1482

Fotbalistele de la Farul Constanța, încă un pas către promovarea în Liga 1. Victorie cu 12-0 cu Juniorul 2014 București

03 Apr 2023 1897

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară și cu AFC Măgura 2012 Bacău

26 Mar 2023 2218

23-0, cu cât au învins fotbalistele de la Farul Constanța, e scorul campionatului „Un meci foarte frumos, s-a văzut că suntem o echipă unită“ (GALERIE FOTO)

23 Mar 2023 4802

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie cu 23-0 contra ACS Vasas Femina FC 2 (GALERIE FOTO)

19 Mar 2023 2024