Farul Constanța, liderul Superligii Hagi - „Să stăm cu picioarele pe pământ! Dacă te uiți prea mult la clasament, te ia amețeala“ (GALERIE FOTO)


 
  • „Marinarii“ au obținut la Craiova a 11-a victorie stagională (în 16 meciuri jucate).
  • Având în vedere poziția din clasament și constanța în rezultate, multă lume pune întrebarea: trage Farul la titlu?
  • În partida cu FCU 1948 Craiova, la echipa de pe litoral și în prima ligă a debutat, la doar 14 ani, 10 luni si 13 zile, un alt talent din pepinieră, Alexandru Stoian.
 
A 11-a victorie din acest sezon (din 16 meciuri) a fotbaliștilor de la Farul Constanța a venit, la Craiova, 2-1 cu FCU 1948, în prima etapă din returul sezonului regular, la capătul unei partide în care „marinarii“ au suferit, însă nu au cedat, revenind de la 0-1.
 
„Aspectul bun e că, deși n-am jucat bine, am avut puterea de a reveni de la 0-1 la 2-1. Trebuie să recunoaștem că adversarul a făcut-o foarte bine, am avut șansă, un portar mare, fundași care s-au apărat, care au scos. N-am fost noi, mai ales de la mijloc în sus nu cred că am avut merite prea multe, ca să putem vorbi prea mult. Vom reflecta și vom vedea care sunt cauzele, întrucât, ușor-ușor, trebuie să revenim la jocul nostru. Craiova a atacat și a făcut-o bine, iar noi mai mult ne-am apărat. Știam că întâlnim o echipă talentată, care joacă fotbal. Când am fost sub presiunea rezultatului și am ieșit la joc, le-am creat probleme cât de cât. După ce am marcat, ne-am apărat prea jos, am stat prea mult în poartă, de acolo i-am adus pe ei în careu și astfel au venit anumite ocazii“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.
 
Trei puncte nesperat luate
 
Având în vedere poziția din clasament și constanța în rezultate, multă lume pune întrebarea: trage Farul la titlu? „Colectivului îi transmit că trebuie să luăm fiecare meci în parte și să luptăm etapă de etapă pentru cele trei puncte. Nu fac socoteli, nu ne uităm în clasament. Pe noi ne interesează fiecare meci care vine. Încercăm să creăm o mentalitate de a lupta să câștigi fiecare partidă. Suntem acolo sus, dar, cel puțin noi, în momentul de față, nu e bine să ne uităm în clasament, pentru că te ia amețeala. Dacă te uiți prea mult la clasament, te ia amețeala și atunci e bine să stăm cu picioarele pe pământ și să fim cei dinainte, care am jucat un fotbal foarte bun. Trebuie să avem câteva zile în care să reflectăm foarte bine. Dacă, după meciul cu Rapid, i-am certat, am fost mai negativ, acum vreau să iau partea bună, așa cum le-am zis tuturor. Sunt trei puncte importante, nesperat luate, pentru că pe teren adversarul a avut merite foarte multe și Craiova merita victoria“, a răspuns Gică Hagi.
 
„Mă bucur pentru el, n-am teamă să-l bag“
 
Titular în premieră la echipa constănțeană, tânărul fundaș stânga Andrei Borza (16 ani) a înscris și primul gol în prima ligă, cu o execuție foarte frumoasă, șut de la distanță. Andrei a devenit astfel al 11-lea cel mai tânăr marcator din istoria competiției. „E un băiat bun, un fundaș stânga care are un viitor bun, dar să-l lăsăm în pace. E bine, face față, a arătat-o anul trecut, o arată și acum. Are calități bune, dar trebuie să capete experiență, să învețe multe. Mă bucur pentru el, n-am teamă să-l bag, pentru că chiar face față“, a arătat Hagi.
 
„Asta facem și vom face mereu“
 

În același meci de la Craiova, la Farul și în prima ligă a debutat, la doar 14 ani, 10 luni si 13 zile, un alt talent din pepinieră, Alexandru Stoian. Internațional de juniori al României (la Under-16, o categorie de vârstă superioară celei a lui), Alexandru este al doilea cel mai tânăr debutant din istoria campionatului, după Nicolae Dobrin, care avea 14 ani, 10 luni și 5 zile când a susținut primul meci în primul eșalon, în 1962!
 
„Nici nu știam vârsta exactă, știu doar că e născut în 2007, bun, care face parte din grupul nostru, ca și alți tineri. Ușor-ușor, le va veni rândul și la alții să debuteze. Acesta e clubul nostru, pe lângă a încerca să câștigi, încercăm să promovăm jucători, să-i construim, să-i formăm, să-i aducem acolo, iar apoi să depindă de ei. Când spui Ajax, Barca... Eu m-am născut cu aceste cluburi și atunci avem filosofia noastră, identitatea noastră, cred că v-ați obișnuit cu asta. Asta facem și vom face mereu. Avem o academie bună, în care investim foarte mult, astfel că e logic să le dăm și copiilor o șansă. Asta am făcut după ce m-am lăsat de fotbal, mi-am băgat toți banii ca să investesc în copii. Aceștia reprezintă ziua de mâine. Și eu am fost copil, am venit de la țară, iar fotbalul mi-a dat lucruri extraordinare. M-a făcut să fiu respectat și iubit de toată lumea. Am zis să întorc și eu ceva, să mă întorc acasă și să fac o academie, prin care să le dau o șansă copiilor talentați“, punctează Gică Hagi.

 
Meciurile sunt de la egal la egal
 
În continuare, în următoarele trei meciuri din campionat, Farul Constanța le va avea ca adversare, în ordine, pe CS Mioveni (acasă, vineri, 4 noiembrie, de la ora 21.00), pe Chindia Târgoviște (în deplasare, sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 17.30) și pe FC Botoșani (acasă).
 
„Anul acesta, competiția e foarte interesantă, nu cred că există vreo echipă favorită. Meciurile sunt de la egal la egal. Dacă vom juca bine, vom produce rezultate, dacă nu... Repet, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, că ne ia amețeala. Pe mine, dacă mă uit în sus sau în spate, mă ia amețeala. Stăm bine, chiar prea bine, în momentul de față. Încercăm să fim echilibrați și să fim concentrați la fiecare meci. Mereu sunt trei puncte în joc, trebuie să luptăm pentru ele. Cred că în acest meci (n.r. cu FCU 1948 Craiova) n-am jucat fotbalul nostru, dar am arătat că știm să ne luptăm“, a menționat Gheorghe Hagi.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:

Farul Constanța
Victorie și cu FCU 1948 Craiova. Andrei Borza, gol de senzație, la 16 ani. Alexandru Stoian, debut la 14 ani!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 486

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 561

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 805

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 896

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 819

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1442

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 615

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 670

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2078

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 830

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719