Farul Constanța Noua achiziție, Michael Omoh, în acțiune. Joc-școală cu Farul II. Hagi, momente pe teren, alături de elevii săi (GALERIE FOTO)


 

 
  • În vârstă de 30 de ani, Omoh evoluează ca mijlocaș stânga sau aripă stânga și în luna decembrie a anului trecut s-a clasat pe primul loc în clasamentul celor mai buni dribleuri din Liga 1.
  • Mijlocașul Florin Purece este de părere că ciclul de pregătire din prima săptămână s-a derulat foarte bine, fiind încheiat cu un antrenament reușit, sub forma jocului-școală.
  • Farul II își derulează cantonamentul în aceeași perioadă cu prim divizionara, la baza de la Ovidiu, iar la antrenamentele echipei pregătite de Sorin Rădoi și Stere Banoti asistă și Gică Hagi.
 
Aflată în pregătire la baza sportivă a Academiei Hagi, de la Ovidiu, Farul Constanța a încheiat prima săptămână de antrenamente cu un joc-școală cu Farul II, aflată pe locul patru în Liga a 3-a, seria a treia.
 
Confruntarea s-a desfășurat sub forma a patru reprize a câte 25 de minute, fiind monitorizați cu aceeași atenție atât jucătorii de la echipa mare, cât și cei ai formației secunde. Farul II își derulează cantonamentul în aceeași perioadă cu prim divizionara, la baza de la Ovidiu, iar la antrenamentele echipei pregătite de Sorin Rădoi și Stere Banoti asistă și Gică Hagi. La pregătirea primei formații, „Regele“ nu ezită să și intre pe teren la unele momente din exerciții, alături de elevii săi.  
 
A jucat și în Suedia sau Israel
 
Testul cu Farul II i-a prilejuit apariția pe gazon la Farul, în premieră într-o confruntare, și lui Michael Omoh, mijlocașul nigerian achiziționat de „marinari“ la începutul acestui an. În vârstă de 30 de ani, Omoh evoluează ca mijlocaș stânga sau aripă stânga și în luna decembrie a anului trecut s-a clasat pe primul loc în clasamentul celor mai buni dribleuri din Liga 1, conform studiului realizat de CIES Football Observatory. În cariera sa, Omoh a mai evoluat în campionatul Suediei (pentru Ostersund, Orebro sau Mjallby), în Israel (pentru Hapoel Kfar Saba și Maccabi Ahi Nazareth), dar și în campionatul României, pentru Politehnica Iași (ianuarie - august 2020) și Academica Clinceni (iulie - decembrie 2021).
 
„Sperăm să ne iasă“
 
Mijlocașul Florin Purece este de părere că ciclul de pregătire din prima săptămână s-a derulat foarte bine, fiind încheiat cu un antrenament reușit, sub forma jocului-școală cu Farul II. „În primul rând, suntem fericiți că am încheiat această primă săptămână sănătoși. Ne continuăm pregătirea. Ne așteaptă jocuri importante în campionat. Mergem să câștigăm fiecare partidă, luăm fiecare meci în parte și vom da totul, pe principiile noastre. Sperăm să ne iasă și să luăm punctele puse în joc. Vacanța a fost utilă, acum suntem la muncă și o vom continua până la prima etapă. În plan personal, pe 2022, îmi propun să ajut echipa cât mai mult, iar ca obiectiv colectiv vrem să intrăm în primele șase“, a spus Florin Purece. 
 

Un antrenament bun
 
Un alt jucător experimentat al „marinarilor“, fundașul Sebastian Mladen, a subliniat și el reușita pregătirii de până acum, „A fost o săptămână destul de grea. Nu am avut o vacanță lungă și nu am pierdut foarte mult, dar întotdeauna pregătirea este grea. Meciul cu Farul II a fost un antrenament bun. În vacanță, m-am odihnit, am stat cu familia. Întotdeauna e binevenită o pauză, după o primă parte de campionat grea. Urmează restul partidelor, pe care sperăm să le încheiem cu bine. Toate meciurile sunt importante. Deocamdată, ne gândim să ne pregătim cât mai bine, să acumulăm în această perioadă. Luăm apoi fiecare meci în parte, primul e cel cu Craiova. Ne dorim să scoatem maximum din fiecare întâlnire. Ca obiective, am calificarea în play-off cu Farul și să nu mă accidentez“, a precizat fotbalistul de 30 de ani.

 
Și-au măsurat forțele cu echipa mare
 
Tinerii jucători de la Farul II se pregătesc pentru evoluțiile din Liga a 3-a și din Liga Elitelor, obiectivul care-i motivează fiind și promovarea la echipa mare.
  
„Trecem printr-o perioadă destul de grea, cu două antrenamente în fiecare zi, în care a trebuit să alergăm foarte mult. Sper ca, după ce începe campionatul, să câștigăm meciurile. Am susținut un test foarte util, pentru a ne măsura forțele cu echipa mare. A fost destul de bine. Am avut o vacanță binemeritată. Se putea și mai lungă, dar și așa a fost bună. Sperăm să câștigăm toate competițiile la care participăm, iar, dacă vom face acest lucru, sigur vom merge și la echipa mare“, a declarat mijlocașul Ianis Malama (17 ani).
 
Perioadă benefică
 
„A fost o săptămână grea, încheiat cu un meci bun, iar acum ne concentrăm pe ce urmează. Deși destul de scurtă, vacanța a fost bună, am stat cu familia, m-am reîncărcat. Perioada aceasta e benefică pentru noi, ne ajută să creștem. Toată lumea își dorește să facă pasul la echipa mare, dar mai întâi trebuie să ne concentrăm pentru îndeplinirea obiectivului la Farul II, promovarea, iar apoi vom vedea“, a menționat și fundașul Daniel Bîrzu (19 ani).        
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța

 
Citește și:
 
Fotbalistul nigerian Michael Omoh, la Farul Constanța (VIDEO)
 
Pe primul loc în topul golgeterilor Ligii 1
Jefte Betancor - „Farul este casa mea. Sunt foarte fericit aici“

 
De la FCU Craiova la CSU Craiova
Farul Constanța și finalele care o așteaptă în 2022. Bătălia pentru play-off, încinsă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța a căzut de acord cu FCSB pentru transferul unui fotbalist. Un alt jucător pleacă însă de pe litoral

14 Jun 2022 3735

Farul Constanța. Jefte Betancor, pe primul loc în topul „tunarilor“ Ligii 1 „Victoriile echipei sunt mai importante decât golurile mele“

28 Jan 2022 2624

Farul Constanța Jucătorul meciului! Michael Omoh, primul fotbalist care înscrie pentru două echipe în sezonul curent

27 Jan 2022 2130

Farul Constanța a vrut să-l achiziționeze și pe Mihai Bălașa. „Cred că a făcut o greșeală“

26 Jan 2022 4101

Farul Constanța, mișcări „gândite bine“ pe piața transferurilor. „Ne interesează foarte mult acest tip de jucător“ (GALERIE FOTO)

26 Jan 2022 3098

Michael Omoh, debut cu două goluri la Farul Constanţa în Liga 1. „Marinarii“ au învins FC U Craiova 1948

24 Jan 2022 2800

Farul Constanţa Virgil Ghiţă - „Vrem să legăm cât mai multe victorii în Liga 1“ (GALERIE FOTO)

17 Jan 2022 2640

„Am făcut cea mai bună alegere“ Robert Moldoveanu, onorat să lucreze la Farul sub bagheta lui Gică Hagi

15 Jan 2022 2902

Fotbalistul nigerian Michael Omoh, la Farul Constanța (VIDEO)

05 Jan 2022 3214