UPDATE. „A înțeles greșit întreaga procedură“ Farul Constanța nu a primit licența UEFA. Clubul de pe litoral a emis un comunicat

  • Gică Popescu, președintele clubului de pe litoral, a menționat că decizia va fi contestată la Tribunalul de Arbitraj de la Lausanne.

Administrația de Licențiere a Federației Române de Fotbal nu i-a acordat Farului Constanța licența UEFA, necesară pentru a putea evolua în ediția 2022/2023 a cupelor europene.

Motivul ar fi schimbarea denumirii clubului din FC Viitorul în FCV Farul Constanța.

Președintele clubului de pe litoral, Gheorghe Popescu, a declarat însă pentru Agerpres că Farul va contesta decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Potrivit sursei citate, Popescu a catalogat decizia FRF „cel puțin stranie“, menționând că, atunci când s-a schimbat numele clubului (preluându-se numele și emblema de la Farul Constanța), s-au respectat întocmai cerințele FRF și ale forurilor internaționale fotbalistice.

Gică Popescu a mai menționat că, înainte de a se opera procedura de schimbare a numelui, Federația a fost anunțată și a fost obținut aviz de la ea în acest sens.

UPDATE:

Pe marginea acestei situații, Farul Constanța a emis un comunicat.

O comisie din cadrul forului european, primind anumite informații, a înțeles greșit întreaga procedură pe care am urmat-o în vara anului 2021, în pofida explicațiilor transmise, atât de clubul nostru cât și de Federația Română de Fotbal.

Dorim să subliniem că toate demersurile juridice pe care clubul nostru le-a realizat în anul 2021 au respectat, cu strictețe, regulamentele sportive internaționale, nationale și legile din țara noastră. Am avut avizul prealabil al Federației Române de Fotbal, înainte de a efectua orice demers juridic, iar ulterior, constatând că am respectat (ad litteram) regulamentele sportive, Comitetul Executiv al FRF a aprobat toată procedura juridică realizată de noi.  Clubul nostru avea una din cele mai importante academii de copii si juniori din Europa, baza sportivă ultramodernă, stadion propriu, un buget anual care ne permitea, așa cum s-a întamplat, să participăm an de an în Liga 1, iar tot ceea ce am făcut în vara anului 2021 a fost, în primul rând, pentru comunitatea locală, pentru ca acest brand, ,,Farul”,  al Constanței, să rămână al acestei regiuni a țării.

Suntem convinși că, în procedurile legale ce le vom urma, se va demonstra că tot ceea ce am făcut a fost legal și doar pentru fotbalul dobrogean.
 
,,Farul suntem toți !”, este mesajul grupării de la malul mării.  

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța, partidă de prezentare cu CSA Steaua București. Cât costă biletele de intrare la meci

30 Jun 2022 1423

Academia Hagi 2012, învingătoare la turneul „Junior Summer Cup“ (GALERIE FOTO)

30 Jun 2022 856

Lupte Florin Tița, Andreea Ana și Răzvan Arnăut, pe podium în Italia, la turneul internațional Ranking Series „Matteo Pellicone“ (GALERIE FOTO)

30 Jun 2022 604

În al doilea amical de azi, Farul Constanța a remizat cu CS Mioveni (GALERIE FOTO)

29 Jun 2022 844

Kiki, primul gol la Farul Constanța. „Marinarii“, victorie cu FC Brașov (GALERIE FOTO)

29 Jun 2022 1122

De astăzi, micile gimnaste se întrec la Constanța pentru medaliile naționale. Programul competițiilor

29 Jun 2022 595

Foști președinți ai Farului Petre Buduru, Paul Peniu și Hacic Garabet își serbează miercuri zilele de naștere. Pentru primii doi, bucurie dublă!

29 Jun 2022 1109

Atletism Medalii și recorduri la Naționale. „Școala săriturilor din Constanța este una de excelență“ (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

29 Jun 2022 933

David Kiki, noua achiziție a Farului Constanța „Sunt un luptător, voi da totul pentru club și pentru fani“

28 Jun 2022 1006

Navomodelism Petrică Vasile, trofeu onorific pentru întreaga-i carieră. Cine e noul antrenor al secției de la CS Farul Constanța (GALERIE FOTO)

28 Jun 2022 550

Scrimerul Mihai Slave, de la CSS1 Constanța, vicecampion național „După o accidentare lungă și dureroasă, ai reușit imposibilul!“ (GALERIE FOTO)

28 Jun 2022 951

Regal național de gimnastică la Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța

27 Jun 2022 859

La Poiana Brașov, Farul Constanța are în pregătire un lot de 31 de jucători (GALERIE FOTO)

27 Jun 2022 1309

Sondaj de opinie Credeți că, în noul sezon al Ligii 1, Farul Constanța se va clasa mai bine decât în stagiunea 2021/2022?

27 Jun 2022 1152

UPDATE. Primele rezultate Luni începe „Trofeul Iosif Bukkosi“, organizat de Academia Hagi. Participă peste 20 de echipe (VIDEO)

27 Jun 2022 1773