Farul Constanța, parcurs perfect pe teren propriu. Cinci victorii din cinci, cu 13 goluri marcate și unul singur primit! (galerie foto)

 

 
  • După victoria cu CS Mioveni, Farul Constanța a urcat pe locul trei în Liga 1.
  • În cele cinci partide jucate până acum pe teren propriu, „marinarii“ au golaveraj 13-1.
  • În primele patru meciuri din propriul fief echipe de pe litoral nu a primit gol. 
 
Farul Constanța a învins nou promovata CS Mioveni la Ovidiu, în etapa a zecea a Ligii 1, scor 2-1, iar „marinarii“ își continuă parcursul perfect în propriul fief, unde au câștigat toate cele cinci meciuri jucate până acum în campionat, golaveraj 13-1.
 
2-0 cu Gaz Metan Mediaș, 1-0 cu Sepsi Sfântu Gheorghe, 3-0 cu Dinamo, 5-0 cu Academica Clinceni și 2-1 cu CS Mioveni sunt meciurile disputate de Farul pe teren propriu în primele zece etape. Din partidele disputate acasă „marinarii“ au obținut 15 dintre cele 18 puncte acumulate în clasament, cotă care a urcat Farul pe locul trei în clasament, cu cinci victorii, trei egaluri și două înfrângeri în zece păartide, golaveraj 14-5. Echipa de pe litoral e la trei lungimi în spatele viceliderei FC Botoșani și la egalitate de puncte cu alte două echipe, FCSB și FC Voluntari, în fața cărora are avantajul golaverajului, +9 față de +8, respectiv +2. După zece etape, „marinarii“ au al treilea atac din Liga 1 (la egalitate cu FC Voluntari) și cea mai bună apărare a campionatului (la egalitate cu CFR Cluj, campioana en-titre și liderul actual al ierarhiei)! Iar, cu golul din partida cu CS Mioveni, spaniolul Jefte Betancor a ajuns la opt reușite, continuând să fie lider solitar în clasamentul golgeterilor, urmat de dinamovistul Deian Sorescu, cu cinci goluri.
 
„Am luptat până la ultima secundă“
 
Victoria cu CS Mioveni a venit cu emoții, Andrei Ciobanu marcând golul victoriei în minutul 90+2, după ce oaspeții reușiseră să egaleze în minutul 86. A fost prima dată când defensiva Farului a cedat pe teren propriu în acest sezon. „Am luptat până la ultima secundă, ne-am bucurat împreună pentru o nouă victorie!“, a fost mesajul Farului.
 
Nu-i place jocul pe contre
        
„Suntem fericiți, am obținut trei puncte importante, frumoase și muncite. Am făcut o primă repriză foarte bună, în care puteam să marcăm mai multe goluri. Partea secundă a fost mai slabă de partea noastră. Trebuie să fim însă obișnuiți cu trei meciuri într-o săptămână. Per total, sunt însă mulțumit. E bine și când vine câte un gol în această situație, în ultimul minut. E bine pentru Ciobi, pentru moralul lui. S-a întors de la Națională, e în creștere, sperăm să ajungă și el la forma pe care a avut-o anul trecut. Să câștigăm un jucător mare, iar echipa să arate mai bine. Cred că toți cei din stadion, în repriza a doua, am fost nemulțumiți și am avut emoții. N-am avut controlul, ca în prima parte, când am dictat ritmul și intensitatea. A fost un joc pe contre, care mie nu-mi place. După pauză, am depins în anumite momente de adversar, ceea ce ne-a făcut să suferim și să stăm cu inima strânsă. Dar la final a ieșit bine“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al Farului.
 
„E mai dulce victoria așa“

 
Mijlocașul Andrei Artean a subliniat că„marinarii“ puteau tranșa victoria mai repede, dacă înscriau mai multe goluri în prima repriză. „E o victorie foarte importantă, pentru că ne-a dus pe locul trei și ne doream foarte mult acest lucru. Știam că ne va aștepta un meci greu, cu o echipă bine organizată. Ne bucurăm că am câștigat. Nici nu mai știu de când nu ne-am mai impus în ultimul minut. E mai dulce victoria așa. Puteam tranșa meciul mai repede, dacă mai marcam în prima repriză. Apoi am suferit. Cred că noi ne-am făcut meciul greu. Dacă mai înscriam în prima parte, ne era mult mai ușor. Am crezut până la final în victorie. Asta ne spune mereu Mister: nu contează când câștigăm, în minutul 1, în minutul 5 sau 90. Principalul nostru obiectiv e să intrăm în play-off“, a punctat Artean.
 

În etapa viitoare, Farul se va duela în deplasare cu FC Voluntari, duminică, 3 octombrie, de la lra 16.00. „Va fi o partidă foarte grea, în Liga 1 nu mai există adversari slabi. E un nivel bun în campionat și sperăm să obținem cât mai multe victorii“, a mai spus Andrei Artean.
 
Sunt pe drumul cel bun
 
Gică Hagi a menționat că Farul e pe un drum bun și că așteaptă ca echipa să mai crească în joc. „E încă un început, noi suntem în situația de a construi o echipă competitivă, o mentalitate foarte bună și un grup important, care să creadă în ce face și să aibă curaj. Cu cât vin rezultatele mai multe, cu atât e mai bine. Suntem pe drumul cel bun, iar în octombrie și noiembrie sperăm să facem și mai bine. Se joacă multe în aceste două luni“, a punctat „Regele“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanţa, pe locul trei în Liga 1. Golul victoriei cu CS Mioveni, marcat în minutul 90+2!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 784

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 884

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 813

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1411

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 612

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1125

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 665

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 797

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2075

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 829

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719

Amical Dunărea Călărași - Farul Constanța cu șapte goluri, toate marcate în repriza a doua! Au învins gazdele (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 1522

CS Farul Constanța Surorile Anda Mihaela și Denisa Nicoleta Vâlvoi, aur și argint la Naționalele de Sambo

19 Mar 2024 409