Farul Constanța Portarul Marian Aioani, joc psihologic la penalty-ul din meciul cu UTA. Atacantul a ratat (GALERIE FOTO)


 
  • Farul Constanța a învins cu 2-0 UTA și e lider solitar în clasamentul Superligii.
  • La 0-1 însă, echipa din Arad a beneficiat de un penalty, fază la care „marinarii“ au rămas în zece oameni.
  • Cu golul din acest meci, Denis Alibec a ajuns la cota 5 în campionat și se află pe locul trei în clasamentul „tunarilor“ Superligii. 
 
Un moment important al meciului Farul Constanța - UTA 2-0, din etapa a 12-a a Superligii, s-a petrecut în minutul 56, când, la scorul de 1-0, echipa oaspete a beneficiat de un penalty. Mai mult, la acea fază, „marinarii“ au rămas în zece, după ce fundașul Corinus, cel care comisese lovitura de la 11 m, a primit cartonașul roșu și a fost eliminat.
 
Scorul a rămas însă tot 1-0, după ce atacantul Postolachi a ratat de la punctul cu var, trăgând peste. În poarta Farului, Marian Aioani, care a povestit pentru Farul TV cum a gestionat acel moment. „La faza penalty-ului, am încercat un joc psihologic cu el (n.r. cu executantul). Pe tot parcursul verificării, eu m-am uitat în ochii atacantului, încercând să-l intimidez. Nu știu dacă a funcționat sau nu, dar mă bucur că nu a marcat și că am reușit să luăm cele trei puncte. Muncim să câștigăm fiecare meci. A fost o victorie foarte frumoasă, am luptat pentru ea 90 de minute. Ne bucurăm pentru succes, dar o luăm de la capăt. Am demonstrat că suntem caractere, am luptat, am marcat și am reușit să câștigăm, ceea ce e cel mai important“, a spus Marian Aioani.
 
Se părea că va bate Larie
 
În timpul partidei, și Farul a beneficiat de un penalty, dar Denis Alibec (golgeterul echipei), cel care și obținuse lovitura de la 11 m, nu a greșit și a deschis scorul, în minutul 19. Inițial, în condițiile în care Alibec fusese faultat, se părea că va bate Ionuț Larie (și el un bun executant), dar Denis și-a asumat responsabilitatea și a marcat.   
 
„Larie m-a văzut pe jos și a crezut că nu pot să bat. Important e că am dat gol și mă bucur. Puteam să ne facem însă meciul mult mai ușor, am avut multe faze la care am greșit ultima pasă, dar sperăm la următorul meci să nu mai greșim. Atât timp cât reușim să ne facem jocul, să alergăm și să dăm totul pe teren, cu calitatea pe care o avem cred că putem bate pe oricine. Ne bucurăm că ne susține publicul și sperăm să fie alături de noi la toate meciurile, și la bine, și la rău. Cu UTA am avut o partidă foarte grea, contra unei echipe care pune presiune pe tine. În plus, am rămas și în zece oameni, dar am avut noroc că au ratat acel penalty, iar apoi nu au mai avut nicio ocazie. S-a văzut că toți tragem la aceeași căruță, ne-am dat viața pentru acest rezultat și suntem mândri de noi“, a precizat Denis Alibec, potrivit sursei citate.
 
Al treilea „tunar“ al campionatului   
 
Cu acest gol, vârful Farului a ajuns la cota 5 în campionat și se află pe locul trei în clasamentul „tunarilor“ Superligii, la egalitate cu Mario Rondon (Sepsi OSK), Baba Alhassan (FC Hermannstadt) și Antonio Sefer (Rapid). Pe primele două locuri se află Andrea Compagno (FCSB) - 8 goluri și Daniel Paraschiv (FC Hermannstadt) - 6 goluri.
 

Carlo Casap, gol după o lungă perioadă
 
Al doilea gol al „marinarilor“ cu UTA, care a risipit emoțiile în tabăra „alb-albastră“, i-a aparținut mijlocașului Carlo Casap, în minutul 90. „A fost un meci greu, am rămas în zece, dar am demonstrat că suntem o echipă puternică. La Farul, am creat o familie, ceea ce s-a văzut pe teren. Mă bucur că am reușit să înscriu și am închis jocul, făcându-ne mai ușoare ultimele minute ale partidei. Sunt foarte fericit că am câștigat și am reușit să marchez după mult timp în campionat. La Constanța este entuziasm, ne bucurăm că vine lumea alături de noi și sperăm să fie la fel și pe mai departe, chiar și pe perioada de iarnă. Fanii ne împing de la spate. E bine că am înregistrat o victorie după pauza din Superligă“, a spus Carlo Casap.  

 
În echipa etapei
 
Succesul cu UTA a propulsat un jucător de la Farul, căpitanul Ionuț Larie (35 de ani), în echipa etapei. „Din postura de căpitan, Larie şi-a condus echipa spre un nou succes, unul care o distanţează pe Farul în clasament“, se arată pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, cea care prezintă la finalul fiecărei runde cel mai bun unsprezece. Echipa ideală a etapei a 12-a îi cuprinde pe: M. Popa (FC Voluntari) - Cr Manea (CFR Cluj), D. Ciobotariu (Sepsi OSK), Larie (Farul), Pantea (FCSB) - Edjouma (FCSB), Vl. Achim (FC U 1948), Popadiuc (Chindia) - D. Popa (Chindia), Compagno (FCSB), Buziuc (CS Mioveni). Antrenor, Toni Petrea (Chindia).    
 
Lider solitar
 
În urma succesului cu UTA și a înfrângerii viceliderei Rapid (1-2 în deplasare contra Chindiei Târgoviște, ultima clasată), Farul a rămas lider solitar în clasament, cu trei puncte peste echipa din Giulești (27-24). În etapa viitoare, Farul va juca pe terenul formației de pe locul cinci, cu 19 puncte, Sepsi OSK, meciul fiind programat duminică, 9 octombrie, de la ora 15.30. „Mergem la victorie, așa cum jucăm mereu, iar la sfârșit de an vom vedea unde ne vom clasa“, a spus Carlo Casap. „Orice meci îl jucăm la trei puncte, mergem acolo să ne facem jocul nostru și să ne impunem“, a arătat și Denis Alibec.  
        
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța         
 
Citește și:
 
Luca Banu. Debut în Superligă la 17 ani, neconvocat la Națională!
Hagi - „Dacă nu iei căpitanii, pe cine să iei atunci?“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1291

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 905

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1166

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 884

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 623

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1089

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 551

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 765

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 707

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 841

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1041

Farul Constanța Ionuț Cojocaru - două goluri, iar „marinarii“ câștigă la Craiova și urcă în clasament

12 Apr 2024 1342

Superliga 2023/2024. Duminică, 14 aprilie 2024 Liderul FCSB vrea să scape și de CFR Cluj din bătălia pentru titlu

12 Apr 2024 766

Superliga 2023/2024 Cine va da lovitura simbolică de start la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța. Duel pentru Europa

11 Apr 2024 1622

Gheorghe Hagi - „În România s-a pierdut noțiunea de profesor, de antrenor, de manager“

10 Apr 2024 680