Farul Constanța Povestea lui Marian Aioani. Cum a devenit din atacant portar, la Libertatea Urziceanca. De la Ronaldo la Neuer

 

 
  • După Libertatea Urziceanca, Marian Aioani a mers la Chindia Târgoviște, cu care a ajuns până în Liga 1.
  • În acest sezon al Ligii 1, portarul Farului a fost inclus în echipa ideală a etapei a patra.
  • Marian Aioani a fost convocat în premieră și la selecționata de seniori, pentru cele trei meciuri din luna septembrie.
 
Talentatului portar de la Farul Constanța, Marian Aioani (21 de ani), convocat recent și la echipa națională de seniori a României, i se prevede un viitor strălucit. Transferat pe litoral în vara acestui an, Aioani este apreciat în mod deosebit de Gică Hagi. Tânărul goal-keeper nu a jucat însă mereu portar, a început fotbalul pe un alt post.
 
Originar dintr-un sat din județul Dâmbovița, Urziceanca (comuna Ciocănești), Marian Aioani evolua în echipa locală, Libertatea Urziceanca, și o făcea ca vârf de atac. Ulterior, a trecut în poartă. „Când eram mic, jucam atacant, dar nu-mi plăcea să alerg, așa că m-am băgat în poartă și noul post mi-a plăcut mai mult. Eram jucător la echipa din satul meu natal, Urziceanca, iar, când n-au mai avut portar, cei de acolo mi-au spus mie să intru. La 13 ani, jucam atacant, iar idolul meu era Ronaldo. Ca portar, îl admir pe Manuel Neuer, în timp ce preferatul meu român este Tătărușanu“, a povestit Marian Aioani pentru Farul TV.
 
Debut la seniori la 16 ani
 
La Libertatea Urziceanca a fost remarcat de un arbitru, Ionuț Iugulescu, iar Marian a ajuns la Chindia Târgoviște. La această echipă a debutat la seniori, în Liga a 2-a, la vârsta de 16 ani, pe 9 martie 2016, într-o victorie cu 7-0 contra CSM Reșița. Cu echipa târgovișteană a ajuns până în Liga 1 și, într-o continuă ascensiune, a fost convocat și la loturile naționale, inclusiv la cel de tineret. Impresionat de calitățile sale, Gică Hagi, managerul tehnic al Farului Constanța, l-a adus în această vară pe litoral, ca număr 1 în poarta „marinarilor“. „Am luat cel mai bun portar, după părerea mea, Aioani, are 21 de ani. În cel puţin doi ani, cred că va fi unul dintre portarii echipei naţionale. Trebuie să-l aducem acolo. Avem încredere mare în el. De aceea i-am şi lăsat să plece pe ceilalţi doi“, spunea Hagi, în luna iunie, la prezentarea proiectului unirii dintre FC Viitorul și FC Farul. 
   
În echipa etapei 
 
După meciul pe care Farul Constanța l-a câștigat cu 1-0 pe teren propriu cu Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a patra a Ligii 1, doi jucători ai „marinarilor“, portarul Marian Aioani și fundașul stânga Bradley De Nooijer, au fost incluși în echipa ideală a rundei, prezentată de Liga Profesionistă de Fotbal. „A închis excelent poarta, asigurându-le constănţenilor trei puncte. A fost declarat şi «Jucătorul meciului»“, s-a arătat despre Aioani pe site-ul oficial al LPF. După Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a participat cu Naționala Under-23 a României, Marian Aioani a fost convocat în premieră și la selecționata de seniori, pentru cele trei meciuri din luna septembrie, contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022, cu Islanda (2-0), Liechtenstein (2-0) și Macedonia de Nord (0-0).
 
„Experiență deosebită“

 
Pentru ultima partidă, Marian a devenit însă indisponibil, din pricina unei accidentări. „A fost o perioadă destul de plăcută, ținând cont că am reușit și două victorii în acest timp. Băieții au fost extraordinari, m-au primit cum nu se poate mai bine. E un grup frumos și țin să le mulțumesc pentru această experiență deosebită. Îmi doresc să am cât mai multe apariții la echipa națională, să-mi fac debutul și să joc cât mai multe meciuri“, a precizat portarul Farului, la Farul TV, unde a dezvăluit că, în afara terenului, printre pasiunile sale se numără filmele și jocul FIFA. Mâncărurile sale preferate sunt pastele și pizza.
 

„Să nu iau niciun gol“
  
Marian Aioani a suferit o entorsă, sperând să se întoarcă cât mai repede pe gazon. „Acum mai simt durere la unele mișcări, dar sper ca până la primul meci oficial să fiu pregătit. Nimeni nu voia să se ajungă aici. Sper să revin cât mai repede. Cu Farul, vrem să continuăm pe linia performanței, iar din următoarele trei meciuri să obținem maximum de puncte. Trebuie să abordăm cu încredere ce va urma. În evoluția mea de până acum de la Farul au fost și lucruri bune, și mai puțin bune. Contează că echipa a și câștigat, acumulând puncte, ceea ce ne oferă o oarecare liniște, ca să putem munci în continuare, pentru a avea rezultate cât mai bune. Până la finele turului, îmi propun să fiu cel mai bun în poarta Farului, bineînțeles, și, dacă se poate, să nu iau niciun gol“, a mai spus Marian Aioani, potrivit sursei citate.
 
În următoarele trei etape de campionat, formația de pe litoral va întâlni Academica Clinceni (acasă, luni, 13 septembrie, de la ora 18.00), Chindia Târgoviște (în deplasare) și CS Mioveni (acasă). 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța

 
Citește și:
 
„Suntem o echipă, muncim cu toții“
La primul meci oficial pentru Farul, Marian Aioani a ferecat poarta. Jefte Betancor, un nou gol (galerie foto)

 
Doi fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa etapei în Liga 1

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Contra FCSB, Alexandru Buzbuchi a bifat meciul 100 în prima ligă. Hagi - „Meritam victoria“ (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 824

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța, victorie uriașă cu Rapid în deplasare, la debutul în play-off. Louis Munteanu, dublă de senzație! (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Mar 2024 1030

Farul Constanța. Alexandru Buzbuchi a devenit goal-keeper-ul titular „Revenirea în poartă mi-a adus o bucurie imensă“ (GALERIE FOTO)

29 Jan 2024 1364

UPDATE. Farul Constanța Portarul Alexandru Buzbuchi și-a prelungit contractul. Când se va juca meciul cu FCSB

24 Jan 2024 7362

Portarul Marian Aioani, transferat de la Farul Constanța la Rapid București

23 Jan 2024 1586

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa rundei. Gheorghe Hagi, antrenorul etapei

23 Jan 2024 1082

Farul Constanța, reunire 2024. Ce jucători au efectuat vizita medicală (GALERIE FOTO + VIDEO)

04 Jan 2024 1225

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid București Hagi - „Contează foarte mult cum încheiem anul“ (VIDEO)

19 Dec 2023 1438

Farul Constanța a învins Petrolul Ploiești și a urcat pe loc de play-off în Superligă

10 Dec 2023 1905

Farul Constanța, remiză acasă cu UTA. „Marinarii“ au urcat pe loc de play-off (GALERIE FOTO)

26 Oct 2023 1358

Superliga 2023/2024 Farul Constanța a învins Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Ionuț Larie și Constantin Budescu, marcatorii „marinarilor“

30 Sep 2023 1722

Farul Constanța Constantin Budescu se lipește la gol, dar are „lipici“ și la pește. „Budi“ a marcat al 80-lea gol în prima ligă

25 Sep 2023 1648

UPDATE Cine transmite meciul România - Kosovo. Se joacă marți, 12 septembrie 2023

12 Sep 2023 1740

Calificări pentru Campionatul European 2024 Denis Alibec, marcator pentru România în egalul cu Israel

10 Sep 2023 1302

Farul Constanța În septembrie 2023, aproape 40 de jucători și jucătoare participă la acțiuni ale echipelor naționale

06 Sep 2023 1420