Farul Constanța Prezentarea noilor achiziții. „Marinarii“, primul antrenament din perioada de pregătire (GALERIE FOTO +VIDEO)

Imagine de la eveniment, foto: ZIUA de Constanța
 
  • Echipa de pe litoral va rămâne în pregătire la baza proprie, de la Ovidiu, până la 25 iunie, inclusive, după care, în perioada 26 iunie - 6 iulie, este programat stagiul de pregătire de la Poiana Brașov.

Farul Constanța și-a prezentat astăzi jucătorii achiziționați, până în prezent, pentru noul sezon, într-o conferință de presă desfășurată la baza sportivă a Academiei Hagi, de la Ovidiu.

E vorba de opt fotbaliști: Jeremy Corinus, Ayrton Mboko, Romario Benzar, Gabriel Torje, Kevin Doukoure, Alexandru Buzbuchi, Vlad Morar și Dragoș Nedelcu. Alături de aceștia a participat și Tiberiu Curt, vicepreședinte Farul Constanța.
   

Jeremy Corrinus este francez, are 25 de ani, 1.84 m și evoluează ca fundaș central.

Mă bucur că am ajuns la Farul. Aștept cu nerăbdare întâlnirea cu suporterii. Vrem să ne îndeplinim obiectivele, a spus apărătorul. 


Ayrton Mboko este un belgian de origine congoleză în vârstă de 24 ani, are 1,79 m și joacă fundaș dreapta. Ambii au semnat contracte valabile pentru următorii trei ani.

Cred că este foarte bun pentru mine că am ales Farul, a menționat Mboko.  

 
Romario Benzar
(30 ani), fundaș dreapta, este un produs al Academiei Gheorghe Hagi, are 19 selecții pentru naționala României, iar în ultimul sezon a fost legitimat la formația italiană Lecce.

Momentele grele prin care am trecut în ultimul timp mă motivează să dau ce am mai bun în min și să devin cel mai bun fundaș dreapta din România. Mi-am dorit mult să fiu antrenat din nou de Gheorghe Hagi , a menționat Benzar.    


Mijlocașul Gabriel Torje (32 ani) are 57 de selecții și 12 goluri pentru naționala României, iar în sezonul recent încheiat al Ligii 1 a reușit șase goluri și trei pase decisive pentru Dinamo. Cu ani în urmă, Torje a fost promovat în Liga 1 de Gică Hagi, la Poli Timișoara.

Domnul Hagi m-a debutat la 16 ani în Liga 1 și a avut mereu încredere în mine, astfel că am acceptat să vin la Farul și să arăt că nu s-a înșelat. A fost primul care m-a sunat și nu am ezitat să semnez. Obiectivele clubului sunt importante și privesc calificarea în play-off și clasare mai sus decât în sezonul trecut. Vreau să ajut cât mai mult echipa cu experiența mea, a declarat Gabriel Torje.  


Kevin Doukoure este un ivorian în vârstă de 23 de ani, are 1,78 m, evoluează ca mijlocaș central, iar în ultimii ani a jucat în Slovenia, la Tabor Sezana.

Farul este un club ambițios și voi face totul pentru a ajuta echipa, a spus mijlocașul.

 
Cu Alexandru Buzbuchi și Vlad Morar Farul a încheiat contracte pe câte doi ani.

În vârstă de 28 de ani, Alexandru Buzbuchi este născut la Constanța, este un portar format la Academia Gheorghe Hagi, iar ultima oară a evoluat pentru Gaz Metan Mediaș.

Concurența pentru postul de titular în poartă cu Marian Aioani, internațional al României, și cu tinerii care vin din spate este benefică, ne va face să avem evoluții cât mai bune, a arătat Alexandru.


Născut la Crișeni (județul Sălaj), Vlad Morar are tot 28 de ani, este atacant central, iar în carieră a mai jucat pentru Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj, Beitar Ietusalim (Israel), Rapid București, ASA Tg. Mureș, Viitorul Constanța, Panetolikos (Grecia), FC Voluntari, UTA, Gaz Metan Mediaș și, în ultima parte a sezonului trecut, la Dinamo.

Sper să îl depășesc pe Jefte Betancor în noul sezon la numărul de goluri, a punctat atacantul. 


Născut la 16 februarie 1997, constănțeanul Dragoș Nedelcu este un produs al Academiei Hagi, unde a ajuns încă din 2009. A evoluat pentru clubul de pe litoral până în august 2017, când s-a transferat la FCSB. În prima parte a sezonului trecut, a jucat în Germania, la Fortuna Dusseldorf, după care a venit sub formă de împrumut la Farul, iar acum clubul de pe litoral și FCSB au ajuns la un acord privind transferul. Nedelcu a semnat un contract pe trei ani cu Farul. În palmaresul jucătorului figurează un titlu de campion cu FC Viitorul (actuala Farul) în 2017 și o Cupă a României în 2020 cu FCSB. Fost internațional de juniori, are până în prezent și două selecții la naționala de seniori. Este și semifinalist cu România U21 la Campionatul European din 2019.

Am rămas la Farul pentru că mi-am dorit să am continuitate, aici am jucat pe postul meu, cel de mijlocaș, a precizat Nedelcu. 

 

În același timp, Farul a anunțat că mijlocașii Florin Purece, Michael Omoh și Andrei Ciobanu și portarul Laurențiu Brănescu nu mai continuă la formația alb-albastră în sezonul 2022-2023, Ciobanu fiind transferat de Rapid București.


Din lotul actual, vor mai fi plecări, dar vor mai și veni jucători. Unul dintre cei care ar putea pleca este și atacantul spaniol Jefte Betancor, golgeterul echipei în sezonul trecut și al doilea golgeter al Ligii 1, cu 16 goluri.  

Avem multe noutăți. Sunt jucători în care noi avem încredere, unii consacrați. Cei mai mulți cunosc foarte bine metodologia și stilul clubului nostru. Sperăm ca împreună cu toții sî facem o figură foarte frumoasă și să jucăm un fotbal cât mai frumos, pentru specatori. Obiectivul Farului va fi în continuare accederea în play-off. Știm că va fi un sezon mult mai dificil decât cel trecut. Contracandidatele noastre s-au întărit și ele și o fac în continuare. Și la noi vor mai fi însă noutăți, plecări și veniri, a menționat Tiberiu Curt.  


După ce, în această dimineață, „marinarii“au efectuat obișnuita vizită medicală de după vacanță, în această după-amiază, la baza AGH, fotbaliștii au luat parte la primul antrenament din perioada de pregătire, condus de managerul tehnic Gheorghe Hagi și de staff-ul său.
 
Echipa de pe litoral va rămâne pentru antrenamente la baza proprie până la 25 iunie, inclusiv. În perioada 26 iunie - 6 iulie, este programat stagiul de pregătire de la Poiana Brașov. Fariștii vor disputa cinci jocuri amicale, pentru ca înaintea primei etape să fie programat la Baza AGH un nou meci de pregătire. Noul sezon al Ligii 1 va începe pe 16 iulie.

Programul partidelor amicale este următorul:
 
- 29 iunie: Farul - FC Brașov
- 29 iunie: Farul - CS Mioveni
- 2 iulie: Farul - Csikszereda
- 2 iulie: Farul - Chindia Târgoviște
- 6 iulie: Petrolul - Farul (stadion Ilie Oană, Ploiești)
- 8 iulie: Farul - CSA Steaua (baza AGH).

Citește și:

Mijlocașul Andrei Ciobanu, transferat de la Farul Constanța la Rapid București

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 587

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 681

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 882

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 878

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 616

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1080

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 534

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 765

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 702

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 833

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1035

Farul Constanța Ionuț Cojocaru - două goluri, iar „marinarii“ câștigă la Craiova și urcă în clasament

12 Apr 2024 1340

Superliga 2023/2024. Duminică, 14 aprilie 2024 Liderul FCSB vrea să scape și de CFR Cluj din bătălia pentru titlu

12 Apr 2024 764

Superliga 2023/2024 Cine va da lovitura simbolică de start la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța. Duel pentru Europa

11 Apr 2024 1621

Gheorghe Hagi - „În România s-a pierdut noțiunea de profesor, de antrenor, de manager“

10 Apr 2024 671