Farul Constanța Sebastian Mladen a ajuns la meciul 200. Ionuț Larie a salvat „onoarea“ camerei fără goluri

 

 
  • Sebastian Mladen a debutat pe prima scenă a fotbalului românesc în urmă cu zece ani, pe 30 iulie 2012, în meciul Concordia Chiajna - FC Viitorul 1-1.
  • Unicul gol al meciului cu FC Argeș a fost marcat de căpitanul echipei constănțene, Ionuț Larie, aflat la prima reușită din acest sezon.
  • MVP-ul victoriei cu FC Argeș a fost desemnat Enes Sali, tânărul „giuvaier“ al Farului, în vârstă de 16 ani.
 
În partida câștigată de Farul Constanța cu FC Argeș (1-0), fundașul „marinarilor“ Sebastian Mladen a disputat meciul 200 în toate competițiile pentru gruparea de la malul mării. Experimentatul jucător poate evolua fundaș central, fundaș dreapta sau mijlocaș la închidere.
 
În vârstă de 30 de ani, Sebastian Mladen e născut la Calafat, în județul Dolj, iar debutul pe prima scenă a fotbalului românesc și l-a făcut în urmă cu zece ani, pe 30 iulie 2012, în meciul Concordia Chiajna - FC Viitorul 1-1. De atunci a strâns 200 de partide în Liga 1. „Sunt foarte fericit că am atins acest număr de meciuri. Sunt momente frumoase, pentru că am jucat doar pentru Farul în Liga 1. Sper ca pe viitor să disput cât mai multe partide și să fie totul bine. Cei zece ani au trecut destul de repede, dar sunt încă tânăr și mai am mult de jucat“, a declarat Sebastian, la Farul TV.
 
„Era un lucru pe care, în trecut, nu-l aveam“
 
Fotbalistul constănțean a subliniat sprijinul pe care „marinarii“ l-au avut din partea fanilor. „Farul a avut un sezon bun, veneam după două stagiuni în care nu reușisem să ne calificăm în play-off. Acum ne-am îndeplinit acest obiectiv, am făcut meciuri bune. Dar e loc și de mai bine, trebuie să vedem ce putem corecta și îmbunătăți în noul campionat, cu forțe proaspete. Cei tineri se integrează destul de bine la noi in echipă, ei se antrenează pe stilul nostru de la copii și juniori, ceea ce-i ajută atunci când fac pasul către echipa mare și, în mare parte, știu ce au de făcut. Susținerea fanilor a contat foarte mult în acest sezon. Era un lucru pe care, în trecut, nu-l aveam. A fost ceva nou și pentru noi, suntem fericiți că avem aproape suporterii. Au fost alături de noi și la bine, și la rău, pe toată durata sezonului. Le mulțumim și sperăm ca și în noua ediție să fie în număr mare alături de noi și să ne putem bucura împreună. Și în noul campionat, obiectivul nostru va fi să câștigăm fiecare meci. Va fi un an greu, dar suntem pregătiți. Avem un lot bun și toate condițiile să îmbunătățim performanța din acest an“, a precizat jucătorul, potrivit sursei citate.
 
„Mergem la Craiova să învingem“
 
Unicul gol al meciului cu FC Argeș a fost marcat de căpitanul echipei constănțene, Ionuț Larie, aflat la prima reușită din acest sezon. Ionuț se bucură pentru victorie, dar și pentru faptul că a salvat „onoarea“ camerei fără goluri din cantonamentul Farului, ocupată de el și de Alexi Pitu, jucători care nu marcaseră până acum în acest sezon, după cum a subliniat, râzând, fundașul constănțean.
 
„Era foarte important să terminăm seria meciurilor de pe teren propriu cu o victorie, să lăsăm o impresie bună la finalul sezonului. Am făcut un campionat bun, iar fanii meritau o victorie acum. Speram totuși ca meciul să fie mai ușor și să marcăm mai mult, dar e bine că am câștigat. Ne-am bucurat că am putut să-i facem fericiți pe fani. Mai avem un meci și sperăm să realizăm un rezultat pozitiv, pentru a putea termina pe locul patru. Eu sunt coleg de cameră cu Alexi Pitu și era singura cameră ai cărei ocupanți cu marcaseră. Am vorbit între noi și am zis că, în ultimele etape, trebuie să înscriem și noi. Sunt mulțumit în primul rând că am câștigat și, cu această victorie, e posibil să terminăm pe locul patru. Nu era important cine dădea gol, eu, Alexi sau altcineva, dar așa e și mai mare fericirea pentru mine. Mergem la Craiova să învingem. Cu un joc bun, putem obține punctele“, a declarat Ionuț Larie, pentru Farul TV.      

 
Enes Sali, MVP
 

MVP-ul victoriei cu FC Argeș a fost desemnat Enes Sali, tânărul „giuvaier“ al Farului, în vârstă de 16 ani. „A fost un meci greu, și din cauza căldurii, și a adversarului, dar foarte bun al nostru. Ne-am făcut treaba, am luat cele trei puncte și Doamne ajută să terminăm pe locul patru. Duelurile mele cu fundașii lui FC Argeș au fost dure, m-au lovit, dar mi-am făcut datoria și mi-am ajutat echipa cât de mult am putut. Pentru mine a fost un sezon de vis, debutând și la echipa națională, unde sper să am cât mai multe partide. Nu mă puteam aștepta la mai mult decât atât. Orice copil își dorește să realizeze așa ceva. Am avut un sezon foarte bun, sigur, și cu urcușuri, și cu coborâșuri. Vreau să termin campionatul cât mai bine. Trebuie să mergem cu toate forțele la Craiova, să câștigăm și să putem termina pe poziția a patra“, a punctat Eners Sali.
 
Mentalitatea de a câștiga fiecare meci
 
Portarul Marian Aioani a încheiat confruntarea cu FC Argeș fără gol primit. „Obiectivul pentru acets meci era să reușim să câștigăm cele trei puncte. Vrem să terminăm campionatul pe locul patru. Mergem la Craiova să învingem, pentru că aceasta e mentalitatea noastră, de a câștiga fiecare meci. Vom vedea ce va fi. Mergem în Bănie să dăm tot ce avem mai bun. În play-off nu a fost neapărat o scădere de formă, și calitatea echipelor pe care le-am întâlnit a fost mai mare, față de sezonul regulat. Am avut o perioadă mai dificilă, când am primit șapte goluri în două meciuri la rând, ceea ce nu se întâmpla în mod normal. Vrem să ștergem tot ce a fost mai puțin reușit printr-o victorie în Bănie“, a spus și goalkeeper-ul fartist la Farul TV.
 
Dragoș Nedelcu, în echipa ideală a etapei
 
În echipa ideală a etapei a noua din turneul play-off / play-out ale Ligii 1, formație prezentată de Liga Profesionistă de Fotbal, a fost inclus și un jucător de la Farul, mijlocașul Dragoș Nedelcu (25 de ani). „Conform Instat, a avut un procent de 90% pase reuşite (43 din 48) şi a câştigat 10 dintre cele 14 dueluri în care a fost implicat“, se aratyă pe site-ul oficial al LPF. Cel mai bun „11“ din runda a noua a fost: M. Popa (FC Voluntari) - Cr. Costin (FC Voluntari), Burcă (CFR Cluj), Armaș (FC Voluntari), Țigănașu (FC Botoșani) - Boateng (CFR Cluj), Nedelcu (Farul), I. Fulop (Sepsi) - Sanoh (CS Mioveni), M. Roman II (FC Botoșani), Debeljuh (CFR Cluj). Antrenori, Alexandru Pelici (CS Mioveni) și Liviu Ciobotariu (FC Voluntari). 
 
Ultima rundă
 
Înaintea ultimei etape, clasamentul în play-off se prezintă astfel: 1. CFR Cluj (campioană deja) - 57p, 2. FCSB - 53p, 3. CS Universitatea - 45p, 4. FC Voluntari - 32p, 5. Farul - 32p, 6. FC Argeș - 27p. În ultima rundă, se dispute partidele: vineri, 20 mai, de la ora 20.30 - CSU Craiova - Farul; duminică, 22 mai, de la ora 20.30 - FCSB - CFR Cluj; luni, 23 mai, de la ora 17.30 - FC Argeș - FC Voluntari.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
       
Citește și:

Farul Constanța
Gică Hagi - „Ne vom lupta pentru dreptate. Totul a fost făcut așa cum trebuie și e păcat că a venit acea știre“ (GALERIE FOTO)

 
Comunicat Gică Hagi - „Gigi Becali a demonstrat, încă o dată, că nu știe să piardă“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 496

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 567

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 807

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 897

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 819

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1443

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 616

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 670

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2078

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 831

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719