„Ne pare rău pentru situația actuală“ Meciul Farul Constanţa - Rapid se va juca, până la urmă, fără spectatori!

 
 
  • Meciul Farul - Rapid se dispută sâmbătă. În clasament, „marinarii“ se află pe locul opt, în timp ce formația giuleșteană ocupă poziția a cincea.   
   
În etapa a 18-a a Ligii 1, Farul Constanța întâlnește Rapid București, sâmbătă, 4 decembrie, cu începere de la ora 21.30. 
 
După ce, pe 28 noiembrie, gruparea constănțeană a informat că accesul spectatorilor la meciurile din Liga 1 este permis și după ora 21.00 (cu participarea fanilor până la 30% din capacitatea maximă a arenei și cu respectarea anumitor condiții din punctul de vedere al pandemiei de coronavirus), joi, Farul Constanța a venit cu noi informaţii pe marginea confruntării cu Rapid.

Cea mai importantă este aceea că, până la urmă, meciul se va disputa fără spectatori!

„Farul Constanța anunță că partida de pe teren propriu cu Rapid București, din etapa a 18-a din Liga 1, programată sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 21.30, se va disputa, din păcate, fără spectatori!

Hotărârea de Guvern nr. 1183/2021 specifică faptul că accesul spectatorilor la competițiile sportive, la 30% din capacitatea stadionului, este posibilă numai pentru partidele care încep mai devreme de ora 21.00!!!

Din acest motiv, nu putem fi împreună la acest meci de pe teren propriu cu Rapid București, care cu siguranță ar fi oferit și spectacolul din tribune dorit și așteptat atât de deținătorii de drepturi TV, cât și de reprezentanții LPF și FRF care susțin de fiecare dată încurajarea activităților prin care suporterii să fie prezenți în număr cât mai mare la stadion.

Ne pare rău pentru situația actuală și sperăm ca lucrurile să se schimbe în beneficiul suporterilor și al sportului în general în cel mai scurt timp!“, a fost mesajul Farului din seara zilei de joi.  

„Avem speranța că vom primi un răspuns favorabil“
 
Pe parcursul zilei, oficialii grupării de pe litoral precizaseră că s-au făcut toate demersurile pentru a se obține, din partea autorităților statului, posibilitatea participării spectatorilor la meciul cu Rapid, până la 30% din capacitatea maximă a stadionului. „Marinarii“ sperau că vor primi undă verde, însă răspunsul a fost nefavorabil.


„Referitor la condițiile de organizare a jocului din etapa a 18-a  a Ligii 1,  dintre Farul Constanța și Rapid București, programat sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 21.30, vă aducem la cunoștință că am depus toate diligențele necesare pentru a obține, din partea autorităților statului, posibilitatea participării spectatorilor la acest eveniment sportiv, până la 30% din capacitatea maximă a stadionului, respectând și celelalte condiții de prevenire impuse de legislația în vigoare.

Așa cum desigur cunoașteți, în acest moment se permite participarea spectatorilor pe stadioane doar la meciurile care se desfășoară în intervalul orar 05 - 21, precum și la cele care se desfășoară după ora 21, dar care încep înainte de această oră.

Avem speranța că vom primi un răspuns favorabil din partea autorităților și vom fi din nou împreună, pe stadion.

Farul suntem toți!“, s-a arătat în primul comunicat al zilei de joi.
 
În clasament, Farul se află pe locul opt, cu 26 de puncte, în timp ce formația giuleșteană, nou promovată, ocupă poziția a cincea, cu 28 de puncte.    
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța

 
Citește și:
 
Fanii, din nou pe stadion
Partida Farul Constanța - Rapid București, cu spectatori în tribune. Toate detaliile

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 533

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 614

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 816

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 905

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 823

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1444

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 617

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 672

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2079

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 831

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719