Farul Constanța Un alt fotbalist născut în 2004 a debutat în Liga 1. Puncte comune cu Eduard Radaslavescu, omul meciului cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

 

 
  • Începând cu 2012, clubul de pe litoral a debutat pe prima scenă fotbalistică a țării nu mai puțin de 54 de jucători crescuți și formați la Academia Gheorghe Hagi.
  • Cifrele meciului FC Argeș - Farul 0-2 vorbesc de la sine despre dominarea categorică a „marinarilor“.
  • Eduard Radaslavescu a debutat în Liga 1 și a înscris primul său gol în eșalonul de elită în meciuri cu FC Argeș!
 
Un nou tânăr fotbalist lansat din Academia Hagi a debutat în Liga 1. Este vorba de fundașul Emanuel Vlasti Martinovici, în vârstă de 17 ani, care a bifat primele sale minute în prima divizie în tricoul Farului Constanța în victoria din deplasare cu FC Argeș (2-0), din etapa a patra a turneului play-off din Liga 1.
 
Născut pe 20 decembrie 2004, Martinovic a fost trimis pe teren în minutul 82, în locul unui alt tânăr de 17 ani, mijlocașul Eduard Radaslavescu, cel care marcase golul de 1-0, aceasta fiind prima sa reușită în Liga 1! Internaționali de juniori ai României, Radaslavescu și Martinovici sunt născuți în același județ, Mehedinți, iar coincidențele nu se opresc aici. Ambii au venit la Academia Hagi în 2017 și sunt singurii jucători până acum născuți în 2004 care au debutat la Liga 1 cu Farul Constanța. Înalt de 1,85 m, Martinovici joacă stoper dreapta sau stânga ori mijlocaș la închidere, fiind campion național cu echipa Under-17 a echipei de pe litoral.     
 
54 de jucători debutați pe prima scenă
 
Începând cu 2012, clubul de pe litoral a debutat pe prima scenă fotbalistică a țării nu mai puțin de 54 de jucători crescuți și formați la Academia Gheorghe Hagi:
- născut în 1991: Aurelian Chițu
- născuți în 1992: Romario Benzar, Alin Cârstocea
- născuți în 1993: Cristian Gavra, Alexandru Buzbuchi
- născuți în 1994: Ionuț Puțanu, Gabriel Iancu, Bogdan Țîru, Boban Nikolov, Florin Tănase, Bogdan Mitache
- născuți în 1995: Mihai Bălașa, Ionuț Vînă, Alexandru Mitriță, Alexandru Tîrnovan, Robert Hodorogea
- născuți în 1996: Răzvan Marin, Florin Cioablă, Ciprian Perju, Paul Iacob

- născuți în 1997: Cristian Manea, Dragoș Nedelcu, Arpad Tordai, Alexandru Cicâldău, Alexandru Stoica
- născuți în 1998: Ianis Hagi, Florinel Coman, Carlo Casap, Andrei Ciobanu, Doru Dumitrescu, Virgil Ghiță, Tiberiu Căpușă
- născuți în 1999: Tudor Băluță, Alexandru Mățan, Denis Drăguș, Radu Boboc

- născuți în 2000: Marius Leca, Florin Haită
- născuți în 2001: Alexandru Georgescu
- născuți în 2002: Alexi Pitu, Louis Munteanu, Darius Grosu, Constantin Grameni, Gabriel Buta.
- născuți în 2003: Ștefan Bodișteanu, Bogdan Lazăr, Luca Andronache, Roberto Mălăele, Gabriel Dănuleasă, Nicolas Popescu, Dan Sîrbu.
- născuți în 2004: Eduard Radaslavescu, Emanuel Martinovici
- născuți în 2006: Enes Sali.
 
Debut și primul gol, în meciuri cu FC Argeș!
 
Mai bun de la meci la meci, Eduard Radaslavescu a reușit să înscrie și primul gol în Liga 1, relativ repede de la debutul său în primul eșalon, din octombrie 2021, tot într-un meci cu FC Argeș (pierdut cu 1-2 de „marinari“ în deplasare). Luna trecută, înaintea meciului cu FCSB, din debutul turneului play-off, tânărul fotbalist spunea: „Doamne ajută, sper să marchez și primul gol. Nu a fost momentul până acum. Oricum, trebuie să joc foarte bine în continuare, să-mi ajut colegii, nu trebuie neapărat să marchez, ci mai mult să pasez“.
 
„Radaslavescu e unul din cei mai tineri și mai compleți mijlocași. A jucat la cei mai mari de vârsta lui și s-a impus la o echipă din play-off. Are mare calitate și un viitor luminos. Joacă și la Naționala U-19 și a dat golul calificări la U-19. El e numărul 1 din România. Academia Hagi, care e cea mai bună din România, și Farul produc în continuare jucători. La Pitești au jucat și Grameni, și Pitu, și Sali“, a spus Gică Hagi, managerul general al Farului.    
 
Farul a dominat la toate capitolele
 
Grație reușitelor sale din confruntarea de sâmbătă cu FC Argeș, Radaslavescu a fost declarat MVP-ul partidei, una dominată la toate capitolele de Farul: posesie - 64% - 36%, șuturi - 8-7, pase precise - 565 - 274, cornere - 4-2, atacuri - 94-79. Titulari, alături de Radaslavescu, în Trivale, au fost alți doi tineri de mare viitor ai Farului, Alexi Pitu (19 ani) și Constantin Grameni (19 ani). Nu în ultimul rând, din minutul 61 pe teren a intrat și Enes Sali (16 ani).
   
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța, prima victorie în play-off. Tânărul Eduard Radaslavescu a marcat în premieră în Liga 1
 
Gică Hagi, nervos după meciul cu FC Argeș
„Presa, unde e presa la conferință? Niciunul! Până când, nene?“ (VIDEO)

 
„Lipsă de respect“
Farul Constanța, comunicat după ce s-a întâmplat la finele meciului de la Pitești

  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.