Farul Constanța, un sezon regular plin de superlative Gică Popescu - „Vrem să repetăm în play-off această evoluție nemaipomenită“

  • În cele 30 de etape din prima parte a Superligii, echipa de pe litoral a fost pe primul loc în 24, în rest necoborând mai jos de poziția a treia.

Campioană (onorifică) a sezonului regular al Superligii, Farul Constanța intră în play-off de pe locul întâi (la egalitate de puncte cu CFR Cluj), la capătul unei prime părți de sezon memorabile a „marinarilor“.

În sezonul regular, echipa de pe litoral a totalizat 64 de puncte (cu unul mai mult decât CFR Cluj, campioana ultimelor cinci sezoane), înregistrând în 30 de meciuri 19 victorii, șapte egaluri și patru eșecuri, golaveraj 54-28. Farul a avut cele mai puține înfrângeri, la numărul de victorii a fost pe locul doi, după CFR (care a câștigat 20 de partide), iar la golaveraj a fost la egalitate cu echipa din Gruia (54-28), cele două formații având cel mai bun atac și a treia apărare din campionat. Nu în ultimul rând, din 30 de etape, Farul a fost pe primul loc în 24, în rest necoborând mai jos de poziția a treia. Pe locul doi s-a clasat de patru ori, iar pe locul trei de două ori. „Marinarii“ au dominat sezonul regular, pe care l-au încheiat meritat pe primul loc.
 

Echipa cu cel mai bune rezultate acasă

„Cred că este cea mai bună poziționare, ca număr de puncte, din întreaga istorie a clubului. Am avut o evoluție namaipomenită în sezonul regular și vrem să o repetăm și în play-off. Va fi poate cel mai interesant play-off de la înființarea acestui nou sistem competițional. Pe teren propriu suntem echipa cu cele mai bune rezultate, pe care dorim să le avem mai departe, în play-off, dacă se poate, și în partidele din deplasare“, a declarat, la Farul TV, Gheorghe Popescu, președintele clubului de pe litoral. În cele 15 meciuri disputate la Ovidiu, Farul a înregistrat 12 victorii, două egaluri și o singură înfrângere (0-3 cu CFR Cluj), golaveraj 32-9. În ce privește cele 12 victorii, sunt două intervale de șapte la rând și patru la rând, după debutul de succes, în prima partidă.
 

Programul primei etape din play-off / play-out este următorul:


Vineri, 17 martie
Ora 17.30 FC Voluntari - FC Hermannstadt (play-out)
Ora 20.30 Petrolul Ploiești - UTA Arad (play-out)


Sâmbătă, 18 martie
Ora 14.30 FC Botoșani - Chindia Târgoviște (play-out)
Ora 20.00 FCSB - Universitatea Craiova (play-off)


Duminică, 19 martie
Ora 16.30 Farul Constanța - FC U Craiova 1948 / Sepsi OSK Sf. Gheorghe (play-off)

Ora 19.00 CFR 1907 Cluj - FC Rapid 1923 (play-off)


Luni, 20 martie
Ora 18.00 Sepsi OSK Sf. Gheorghe / FC U Craiova 1948 - CS Mioveni (play-out)
Ora 21.00 Universitatea Cluj - FC Argeș (play-out).
 

Nici ei nu se așteptau

„La începutul sezonului, nici noi nu ne așteaptam să avem o evoluție atât de bună. Obiectivul nostru principal a fost intrarea în play-off, iar din moment ce am realizat acest prim obiectiv e normal să ne gândim și mai departe. Ne dorim să ne batem în fruntea clasamentului în play-off și să ne clasăm, dacă se poate, pe primul loc, ieșind din nou campioni, iar, dacă nu, pe o poziție de cupă europeană“, a mai spus Gică Popescu, potrivit sursei citate.
 

Fără surprize

Președintele Farului a remarcat că, în acest sezon, nu a mai fost loc de surprize în ce privește echipele care au acces în play-off. „Când te apuci de fotbal, pentru astfel de meciuri o faci, contra echipelor frumoase, importante. Sunt cele mai bune echipe din Superlig. Dacă, în anii anteriori, existau una - două surprize, în acest sezon vor fi cele mai bune echipe, formații care își doresc să facă performanță. Noi dorim să ne păstrăm nivelul de joc din sezonul regular și să ne batem la locurile fruntașe“, a punctat Gică Popescu.


Primul său titlu ca șef în fotbal

Acesta a subliniat că și verdictul TAS în favoarea Farului în ce privește dreptul de a juca în Europa i-a împins de la spate pe „marinari“. „E o motivație în plus să terminăm în fruntea clasamentului. Ne bucurăm de acest lucru, pentru că până la urmă nu s-a făcut decât dreptate, care era de partea noastră, iar TAS a gândit la fel ca noi. Situația ne motivează în plus și sunt convins că jucătorii vor dori să paricipe și într-una dintre competițiile europene“, a arătat Gică Popescu, pentru care titlul de campion cu Farul ar fi primul din postura de conducător. „Ar fi extraordinar, primul al meu în calitate de conducător în fotbal. Am deja un trofeu, Supercupa, eram deja președintele echipei atunci, însă mie mi-a plăcut performanța întotdeauna la nivelul cel mai înalt“, a mai spus Popescu.
 

Construcția noului stadion, din toamnă

Președintele grupării de la țărmul mării a subliniat că, la Farul, toți muncesc pentru a duce clubul la următorul nivel. „Evoluția jucătorilor și susținerea publicului și a partenerilor merg mână în mână. Fanii au fost la un nivel extraordinar în acest an și ne dorim să fie la fel și în play-off. Clubul nostru e într-o continuă dezvoltare, nu ne vom opri, dorim ca, atunci când se va construi noul stadion, Farul să fie una dintre pretendentele la primele trei locuri an de an. Pentru asta muncim, ne antrenăm și facem tot ce ne stă în putință ca să aducem clubul la nivelul pe care îl visăm. În ce privește stadionul, lucrurile sunt deja demarate. Glumind, nici dacă nu am dori să-l mai construim nu se mai poate. Am înțeles că s-a adjudecat și compania care va demola stadionul, același lucru îl face și CNI prin licitația pe care o va face pentru proiectare și execuție. Eu cred că undeva la începutul toamnei va începe construcția noului stadion, pe care-l dorim cu toții de ceva timp“, a menționat Gică Popescu.
 

Evoluția care oferă încredere

„Prima parte a Superligii 2022-2023 s-a încheiat, iar Farul Constanța a fost cea mai bună echipă din campionat! Constănțenii, pregătiți de managerul tehnic Gheorghe Hagi, au avut un parcurs excepțional în primele 30 de etape, încheind sezonul regular pe primul loc după 19 victorii, 7 rezultate de egalitate și numai 4 înfrângeri. O evoluție generală care oferă și mai multă încredere într-un parcurs la fel de bun, la finele căruia Constanța să poată sărbători titlul de campioană!“, este mesajul clubului constănțean.

- Farul are cea mai mică medie de vârstă din Superligă: 22,8 ani;
- 18 jucători au marcat pentru Farul în primele 30 de etape: Alibec – 11 goluri, A. Pitu - 5, Mazilu, Grameni, L. Munteanu, Morar - câte 4, Torje, Artean, Larie - câte 3, Ad. Petre, T. Băluță, Borza - câte 2, Doukoure, Sali, Casap, M. Popescu, Kiki, Moldoveanu, Matricardi (autogol) - câte unul. A. Pitu, Torje, Ad. Petre și Moldoveanu nu mai fac parte din lot.
- cei mai mulți jucători U21 folosiți în cele 30 de etape din sezonul regular: 14;
- echipa cu cele mai multe meciuri fără gol primit: 12;
- Denis Alibec a fost desemnat de cele mai multe ori jucătorul etapei: în 7 meciuri;
- echipa cu cei mai puțini străini folosiți: 6;
- echipa cu cele mai multe goluri marcate din afara careului: 11;
- Gheorghe Hagi, tehnicianul desemnat de cele mai multe ori antrenorul etapei: de 7 ori.
 


Statistica la finalul sezonului regular, conform Instat

- locul 1 la goluri marcate în dinamica meciului: 54 (câte 27 în fiecare repriză);
- locul 1 la numărul mediu de pase în atacuri de gol: 11,1;
- locul 1 la goluri din acțiune: 40;
- locul 1 la mingi recuperate în jumătatea adversă;
- locul 1 la presing în jumătatea adversă;
- locul 1 la recuperări în jumătatea adversă;
- cel mai bun cuplu de fundași centrali la dueluri defensive: Larie - M. Popescu;
- Ionuț Larie, cel mai bun jucător la mingi recuperate în jumătatea adverse;
- Ionuț Larie și Andrei Artean, cei mai bun jucători la recuperări în jumătatea adverse;
- Denis Alibec, Adrian Mazilu și Louis Munteanu - cea mai bună linie de atac a unei echipe din Superligă, conform Instat;
- Adrian Mazilu, cel mai bun tânăr atacant din Superligă conform Instat.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: ZIUA de Constanța


Citește și:

Farul Constanța și CFR Cluj intră în play-off la egalitate de puncte

Superliga
Doi fotbaliști de la Farul Constanța incluși în formația ideală a rundei a 30-a. Gheorghe Hagi, antrenorul etapei

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 555

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 652

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 823

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 907

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 825

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1462

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 617

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 899

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 674

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2080

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 831

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719