Farul Constanța Victima preferată a golgeterului Jefte Betancor este Academica Clinceni. I-a dat cinci goluri (GALERIE FOTO + VIDEO)

 
  • Jefte Betancor a marcat de 14 ori până acum în acest sezon, fiind lider solitar în clasamentul golgeterilor Ligii 1.
  • Al doilea marcator al Farului, cu opt goluri, este un alt atacant, Adrian Petre, care a înscris o dată în victoria cu 8-2 din restanța cu Academica Clinceni.
  • După acest scor-fluviu, echipa de pe litoral are golaverajul 38-19, fiind pe locul trei între echipele din Liga 1 la capitolele atac și apărare.
 
Farul Constanța a câștigat restanța din etapa a 23-a a Ligii 1, în deplasare cu Academica Clinceni, ultima clasată, cu scorul campionatului, 8-2, iar golgeterul „marinarilor“ și al Ligii 1, Jefte Betancor, a înscris de două ori în acest meci.
 
Grație acestei duble, atacantul spaniol s-a detașat în fruntea clasamentului „tunarilor“ primei divizii, Jefte ajungând la 14 goluri. El este urmat pe podium de Florin Tănase (FCSB) și Andrei Ivan (U Craiova), care au câte 11 goluri. Academica Clinceni este victima preferată a lui Betancor până acum în sezonul de față, faristul înscriind cinci goluri în dubla din sezonul regular, trei în tur (când „marinarii“ au câștigat cu 5-0) și două în retur. Desemnat omul meciului în victoria cu 8-2, Jefte a marcat cele 14 goluri de până acum astfel: unul în Farul - Gaz Metan 2-0, unul în Farul - Sepsi 1-0, două în Farul - Dinamo 3-0, trei în Farul - Academica 5-0, unul în Farul - Mioveni 2-1, unul în FC Argeș - Farul 2-1, unul în Gaz Metan - Farul 1-1, unul în Dinamo - Farul 0-2, unul în Farul - FCU Craiova 3-2 și două în Academica - Farul 2-8. De subliniat că, în două partide, Betancor nu a jucat, fiind suspendat. 
 
Pas important către play-off
 
„Sunt foarte fericit atât pentru mine, cât și pentru echipă. Am jucat ce trebuia și ne-am făcut meciul ușor, înscriind repede. Chiar dacă Academica e ultima în clasament, era genul de meci dificil. Nu ne-am gândit că ne vom impune cu 8-2, e important că am cucerit trei puncte, pentru aceasta ne pregătim. Am făcut un pas important în direcția calificării în play-off. Îmi doresc să devin golgeterul campionatului, dar primordial e să câștige echipa“, a spus Jefte Betancor, la Digi Sport, după meciul cu Academica.
 
„Fiecare merită să joace“
 
Al doilea marcator al Farului, cu opt goluri, este un alt atacant, Adrian Petre, care a înscris o dată în victoria cu 8-2. Fie că a intrat pe teren pe parcursul meciurilor, fie că a fost titular, Petre și-a făcut de fiecare dată datoria. „Nu sunt în competiție cu niciunul dintre colegi. Sunt la fel de fericit fie că marchez eu, fie că înscrie Adi Petre ori altcineva“, a spus Jefte, potrivit sursei citate. Întrebat, la flash-interviul de după partidă, dacă, în continuare, Betancor și Petre ar putea juca împreună de la începetul meciurilor, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, a răspuns: „Nu știu, vom vedea, depinde de partidă, de ce vom avea nevoie, de moment. Sunt jucători buni și fiecare merită să joace. E un lucru bun că se simt bine și că sunt fericiți la Farul“. 
 
Al treilea atac și a treia apărare
 
După 8-2 cu Academica Clinceni, echipa de pe litoral are golaverajul 38-19, fiind pe locul trei între echipele din Liga 1 la capitolele atac și apărare. „Am pregătit meciul bine, am analizat bine. Antrenorul era nou, i-am studiat ideile de joc pe când era la Astra, de la meciul din deplasare cu U Cluj, ultimul din an, când au făcut o partidă foarte bună, câștigând în deplasare. Am făcut ce trebuie, am fost serioși și am făcut un meci bun. În consecință, au venit și golurile, și rezultatul. Sunt mulțumit că ne-am impus principiile încă o dată. De la meci la meci jucăm mai bine. Trebuie să avem aceeași mentalitate tot meciul. Încercăm să ne facem jocul nostru, să ne impunem posesia și presiunea. Mă bucur pentru jucători, și ei sunt fericiți. I-am felicitat pe băieți că au fost serioși. Creștem foarte bine în acest an“, a menționat Gheorghe Hagi, la Digi Sport.

 
Premieră pentru Iancu și Nedelcu
 

În afară de Betancor și Petre, pentru Farul au mai înscris până acum în acest sezon Omoh (2 goluri), Ciobanu, G. Ganea, Moldoveanu (câte două), E. Sali, Dussaut, V. Ghiță, Purece, Grameni, G. Iancu, D. Nedelcu și Boboc (câte unul). Omoh are trei goluri marcate până acum în sezonul de față, înscriind o dată și pentru fosta lui echipă, Academica Clinceni. În succesul zdrobitor cu 8-2 Iancu și Nedelcu au punctat în premieră de la revenirea lor la echipa de pe litoral. „Ambilor le lipsește deocamdată ritmul, ca oricărui jucător care evoluează mai puțin. Își doresc foarte mult, sunt serioși, arată bine, cresc de la meci la meci, le dăm spațiu. Îi cunoaștem foarte bine, sunt copii de-ai noștri pe care i-am crescut, se simt bine cu noi și încercăm să-i ajutăm pe cât putem“, a spus Gheorghe Hagi.   
 
Finala cu FC Argeș
 
Aflată pe locul șase, ultimul care duce în play-off, cu 42 de puncte, Farul întâlnește în meciul următor, foarte important în ce privește calificarea între primele șase, FC Argeș, echipa care ocupă poziția a șaptea, cu 38 de puncte. Meciul se joacă la Ovidiu, luni, 21 septembrie, de la ora 17.30.   
 
„Ne așteaptă o partidă foarte grea. E o finală, vor veni să câștige, va fi un meci frumos. Avem avantajul că jucăm acasă și trebuie să ne impunem și să câștigăm. Să arătăm fotbalul nostru, așa cum jucăm cu toate echipele. Tuturor formațiilor care au venit la Constanța le-a fost greu. Creștem de la meci la meci, ceea ce e un lucru foarte bun. Lotul arată bine, avem alternative“, a punctat Gheorghe Hagi.

„Asta a fost singura noastră bubă“
 
La conferința de presă de după partida cu Academica, Gică Hagi a subliniat că echipa de pe litoral a trecut peste problemele pe care le avea la un moment dat în ofensivă, iar acum e și eficientă.

„Ce lucrăm la antrenamente se vede, ce le spun jucătorilor se întâmplă. Îi conving, e atuul meu acesta, de multe ori ce le zic se cam întâmplă. Facem un fotbal bun de jos, de construcție și circulație. Am început să combinăm în atac mai bine, să atacăm poarta mai bine. Progresăm, ceea ce e bine. După unirea din vara trecută, suntem o echipă nouă, construită de la început cu scopul de a face un fotbal bun. Jucătorii care au venit au adus un plus, fiecare în modul lui. Cei din atac marchează, iar asta ne-a lipsit în tur. A fost o perioadă în care jucam bine, dar nu marcam. Asta a fost singura noastră bubă și am lucrat la acest aspect, de la mijloc în sus, iar acum lucrurile merg bine. Avem foarte mulți tineri valoroși în pepinieră, îi veți vedea. Important este să-i ocrotim, să avem grijă de ei, să știm cum să-i dezvoltăm“, a spus Hagi.
 
Farul, echipa tuturor

„Regele“ va continua la Constanța, dedicându-se în totalitate proiectului pornit în vară.

„Am început un proiect la Constanța și e foarte greu să mă despart de el. Suntem echipa comunității, a județului, unul foarte important, în primele patru din România și sper ca și echipa să fie la fel. În viitorul apropiat, să devină o echipă puternică a țării. Să fie echipa tuturor, nu doar a cuiva. Aceasta e concluzia la care am ajuns și dorința noastră. Toți trebuie să muncim pentru Farul și să fie o onoare. Dobrogea e o regiune frumoasă, orașul e puternic, iar portul e în primele patru din Europa. Cum eu îmi doresc să fim cei mai buni, probabil va trebui să ne unim și mai bine, să facem o echipă mare, care să se lupte sus. De aceea am coborât pe bancă. Singura mea strategie e să încerc să devin cel mai bun. Am avut un an de pauză, în care am reflectat și am făcut anumite analize. Le-am dat ca etalon jucătorilor meciul cu CFR Cluj. Am jucat foarte bine și cu Academica, și cu FC Voluntari. Dacă jucăm așa, cu siguranță vom câștiga toate partidele“, a mai spus Gică Hagi.           
  
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Ploaie de goluri
Farul Constanţa a câştigat cu 8-2 restanţa cu Academica Clinceni. Scorul campionatului!

 
Farul Constanța întâlnește la Ovidiu FC Argeș. Cât costă biletele de intrare la meci

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 739

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 449

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 351

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2691

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1499

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 619

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1311

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 768

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 899

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 770

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1474

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1135

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 958

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 666

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 980