Faţă de ultimul meci, Gică Hagi a schimbat zece fotbalişti FC Viitorul a folosit contra Concordiei opt jucători crescuţi în Academie

În meciul de campionat din etapa a doua a Ligii 1, 1-1 în deplasare contra Concordiei Chiajna, managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi, a decis să joace cu o echipă schimbată aproape în totalitate faţă de confruntarea precedentă.
În condiţiile în care, în această perioadă, fosta campioană a României joacă din trei în trei zile, atât în campionat, cât şi în preliminariile Europa League, Hagi a folosit la Chiajna o formulă de echipă în care s-a regăsit un singur jucător, Măţan, faţă de partida anterioară, cu Vitesse Arnhem. Urmează, joi, confruntarea de pe terenul echipei olandeze, iar „Regele“ a vrut să-şi odihnească echipa de bază pentru această confruntare, din manşa secundă a turului doi preliminar al Europa League. În tur, la Ovidiu, scorul a fost egal, 2-2.
 
Contra Concordiei, FC Viitorul a jucat cu: Buzbuchi - Ghiţă, Luchin, Hodorogea, Boboc - Ciobanu, Artean, Iacob - Stoica (76 Drăguş), Voduţ (71 Houri), Măţan (76 Pitu). Rezerve neutilizate au fost: Cojocaru - Mladen, De Nooijer şi Vînă (Ianis Hagi nu a fost oprit în lot). De cealaltă parte, echipa Concordiei Chiajna (antrenor, Ionuţ Badea) a fost: Caparco - G. Matei, Leca (84 Albu), Marc, Panait - Gorobsov, Deaconu, Prepeliţă (76 Balgiu) - Grădinaru, Guessan (73 Măzărache), Ivanovici.
 
„Două meciuri bune din partea noastră în Liga 1, chiar dacă am luat puţine puncte (nr. unul). Dar creştem şi mergem înainte. Am jucat fotbalul nostru şi am avut multe ocazii. Probabil, uşor-uşor, vom fi şi mai lucizi în faţa porţii şi vom marca mai mult. În rest, sunt mulţumit. Înainte de meci, în condiţiile în care jucăm din trei în trei zile, am luat o decizie importantă, să schimb toată formaţia care a jucat cu Vitesse şi să vin cu alta nouă, cu un sistem nou, ca să dau minute şi ritm şi jucătorilor care au evoluat mai puţin în ultimul timp. Joi, am nevoie de prospeţime, de o echipă puternică, care să încerce imposibilul în deplasare, contra unei echipe foarte bune. A fost o decizie bună, toţi care au intrat în teren au trecut testul, unul important, şi sunt bucuros, că au avut randament, au jucat un fotbal bun şi merită să fie cu noi“, a declarat Gică Hagi.
 

Paul Iacob, debut în Liga 1

 
La Chiajna, Viitorul a început meciul cu opt jucători crescuţi la Academia Gheorghe Hagi. În echipa de start a fost prezent şi Paul Iacob. La 22 de ani, pe care i-a împlinit luna trecută, mijlocaşul Viitorului s-a aflat la primul său meci în Liga 1 şi a evoluat pe parcursul întregii partide. Paul Iacob devine astfel al 37-lea jucător crescut şi format la Academia Gheorghe Hagi pe care FC Viitorul îl promovează în primul eşalon valoric al ţării. „Felicitări, Paul Iacob, şi cât mai multe reuşite în tricoul negru-albastru!“, este mesajul FC Viitorul.
 

Următorul adversar, FC Voluntari

 
Ceilalţi jucătorii crescuţi de Academia Hagi care au debutat la FC Viitorul în Liga 1 sunt: născut în 1991 - Aurelian Chiţu;
- născuţi în 1992 - Romario Benzar, Alin Cârstocea; născuţi în 1993 - Cristian Gavra, Alexandru Buzbuchi; născuţi în 1994 - Ionuţ Puţanu, Gabriel Iancu, Bogdan Țîru, Boban Nikolov, Florin Tănase, Bogdan Mitache; născuţi în 1995 - Mihai Bălaşa, Ionuţ Vînă, Alexandru Mitriţă, Alexandru Tîrnovan, Robert Hodoroge; născuţi în 1996 - Răzvan Marin, Florin Cioablă, Ciprian Perju; născuţi în 1997 - Cristian Manea, Dragoş Nedelcu, Arpad Tordai, Alexandru Cicâldău, Alexandru Stoica;
- născuţi în 1998: Ianis Hagi, Florinel Coman, Carlo Casap, Andrei Ciobanu, Doru Dumitrescu, Virgil Ghiţă, Tiberiu Căpuşă; născuţi în 1999 - Tudor Băluţă, Alexandru Măţan, Denis Drăguş, Radu Boboc; născut în 2002 - Alexi Pitu. În etapa următoare din Liga 1, FC Vitorul va întâlni, luni, 6 august, pe teren propriu, de la ora 18.00, FC Voluntari.
 

„De-acum o să mă duc în tribună“

 
În minutul 38 al confruntării de la Chiajna, Gică Hagi a fost eliminat de pe banca tehnică a FC Viitorul, fiind trimis de arbitru în tribună, după ce a protestat la o fază, reclamând penalty la Marc (henţ în careu). „Sunt manifestările pe care fiecare antrenor la are. Îi las pe alţii să analizeze şi să comenteze, dacă e ceva de comentat. Dacă nu, mergem înainte. Eu trebuie să vorbesc de meseria mea de antrenor. Ştiţi că după meci mă liniştesc şi nu mai comentez, chiar dacă în timpul partidei am făcut-o“, a spus Gică Hagi, care a şi glumit: „De sus, din tribună, jocul se vede mult mai bine. Am transformat un lucru negativ, eliminarea de pe bancă, într-unul pozitiv. De-acum o să mă duc în tribună, comunic bine şi cu suporterii, stau cu ei, vorbim, aşa mai învaţă şi ei fotbal şi e bine“.

„Mi-a fost puţin teamă“

 
Confruntarea Concordia Chiajna - FC Viitorul a fost urmărită din tribună de mulţi oameni celebri din fotbalul românesc, printre care şi antrenori precum Mircea Lucescu, Victor Piţurcă, Mirel Rădoi sau Florin Constantinovici. „Îmi pare rău că au venit şi nu i-au văzut pe cei adevăraţi (n.r. jucătorii din primul 11). Am schimbat toată echipa. M-am văzut cu nea Mircea. Mă bucur că a venit la meci, şi Piţi, şi toţi ceilalţi. În faţa atâtor oameni, mi-a fost puţină teamă, că nu jucam cu prima echipă, dar decizia o luasem. Am schimbat şi sistemul (adaptându-mă la jucătorii pe care-i aveam), A fost însă un meci frumos. S-a văzut că nu avem numai 11 jucători, sunt şi alţii, chiar dacă tineri. A debutat Iacob, Stoica a venit iar cu noi, alţi copii au intrat. Propunem jucători în continuare“, a punctat Gică Hagi.
 

Sursa foto: FC Viitorul
 
Citeşte şi:

 
Gică Hagi, eliminat de pe banca tehnică FC Viitorul, remiză în meciul contra Concordiei Chiajna din Liga 1
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3117

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 837

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1389

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1709

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2071

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2343

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6124

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2236

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2915

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2654

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11174

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2155

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1767

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2137

Tricou din partea Farului Constanța, pentru Ivan Duque Marquez, fostul președinte al Columbiei, la final de mandat (GALERIE FOTO)

28 Aug 2022 1910