FC Farul a câştigat al treilea meci la rând şi a ieşit de la retrogradare Ion Răuţă i-a atins pe „marinari” cu bagheta magică (galerie foto)

Echipa constănţeană a renăscut sub conducerea noii echipe tehnice. Farul bate tot de trei meciuri, având golaverajul 11-4

5-2 acasă cu Dinamo II, 2-1 în deplasare cu ACS Buftea şi 4-1, sâmbătă, contra Chindiei Târgovişte. Farul este într-o revenire spectaculoasă de formă, ceea ce i-a adus rezultate perfecte şi a urcat-o de pe ultimul loc, 13, pe zece, cu 22 de puncte, în afara zonei retrogradării.

FC Farul s-a trezit la fix, reuşind să câştige seria decisivă de trei meciuri cu echipele contracandidate la evitarea retrogradării. Şi a făcut-o în mod strălucit, două victorii cu goluri multe şi un succes în deplasare în care a punctat în minutele 87 şi 90+4, crezând în victorie până la sfârşit! Sâmbătă, la Constanţa, i-a venit rândul Chindiei Târgovişte să plece cu plasa plină de pe litoral. Un 4-1 (S. Chiţu 5, 58, Călinţaru 60, Băjan 90 / Honciu 22) pentru FC Farul, în care golgeterul „marinarilor”, Sorin Chiţu, şi-a continuat evoluţiile de clasă, tânărul fundaş dreapta Robert Băjan a închis tabela cu un trasor de la distanţă, iar toată echipa a luptat exemplar, trecând peste problemele de lot şi peste momentul greu când a fost egalată. „Am avut mari probleme în alcătuirea echipei. După meciul cu ACS Buftea, patru jucători s-au confruntat cu diferite probleme. Nu l-am putut recupera pe Ovidiu Stoianof, fiind nevoit să evoluez contra Chindiei cu un singur vârf. Astfel că nu am putut trimite în teren o formulă de mare forţă ofensivă, pe care aş fi dorit-o la o partidă de acasă şi de asemenea importanţă.

Colac peste pupăză, în timpul partidei, i-am pierdut şi pe George Curcă, accidentat, şi pe Nicolae Buzea, eliminat. Însă ne-a ajutat Dumnezeu şi am obţinut o victorie foarte importantă, care ne creşte la peste 50% şansele de evitare a retrogradării. A fost un succes eroic, băieţii au dat dovadă de o dăruire extraordinară. Unii au fost accidentaţi, alţii răciţi. Vlad Neagu a avut aproape comoţie. A jucat cu un dinte spart şi buza pe interior spartă şi ea”, a declarat antrenorul principal al Farului, Ion Răuţă. Portarul titular, George Curcă, nu a rezistat pe teren decât 19 minute, fiind înlocuit cu rezerva sa, Vlad Neagu. Acesta s-a lovit şi el serios, peste trei minute, la faza golului Chindiei, fiind în pericol de a nu mai putea continua meciul. În cele din urmă, după 12 minute în care partida a fost oprită pentru a i se acorda îngrijiri medicale lui Neagu, goal-keeper-ul a revenit în poartă şi a dus meciul la bun sfârşit. În minutul 68, din nou clipe dificile pentru Farul, care a rămas în zece oameni, stoperul Nicolae Buzea primind cartonaşul roşu. Scorul era 3-1 în favoarea gazdelor, însă Chindia nu a fructificat avantajul numeric, care, oricum, nu a durat decât 12 minute, întrucât în minutul 80 a luat calea vestiarelor mai devreme şi târgovişteanul Ionuţ Serban. Cele două echipe au fost: FC Farul (antrenori, Ion Răuţă şi Bănică Oprea) - G. Curcă (cpt.) (19 Vl. Neagu) - Băjan, Buzea, I. Popescu, Niţescu - B. Nicola, Săceanu (69 Ţabără) - Ivanovici, Sg. Popescu, Călinţaru - S. Chiţu (90+2 Igiroşanu); Chindia (antrenori, Silviu Dumitrescu şi Sică Bârdeş) - Perianu - Şeran, Costache, C. Dinu, Buşu - Băluţă, I. Şerban, Mihăescu (75 Cherchez), Honciu - Văduva (58 Dobre), B. Verdeş (cpt.) (33 Voduţ). La meci a asistat şi fostul căpitan al echipei naţionale, Gică Popescu, finanţatorul Chindiei.  

Secretul Farului

„A fost o partidă foarte grea. De altfel, ne aşteptam la aşa ceva, ţinând cont că schimbarea antrenorului a produs un şoc pozitiv la Chindia, cea care, în etapa precedentă, câştigase cu 3-0 cu Dunărea Galaţi, o echipă foarte bună. În plus, să fim realişti, scorul de 4-1 este destul de mare faţă de realitatea din teren. Am câştigat trei meciuri la rând, am ieşit de la retrogradare, dar nu avem timp acum de felicitări. O vom face după ce evităm definitiv Liga a III-a”, a mai spus Ion Răuţă. Întrebat care este secretul revirimentului spectaculos al Farului, echipă pe care o pregăteşte în tandem cu Bănică Oprea, Răuţă a arătat: „Cred că au contat discuţiile individuale. Nu vorbim de ce facem la antrenamente, că ar însemna să ne lăudăm prea mult. Am încercat să umblăm la psihicul jucătorilor. Să aibă încredere în ei că pot mai mult decât până acum”. Exemplul cel mai fidel al descătuşării fariştilor este cel al vârfului Sorin Chiţu, autor a şapte goluri în cele trei meciuri! Practic, Chiţu a tras echipa după el, a fost motorul ei, aducând din nou cu atacantul de rasă care făcea furori la Săgeata Năvodari, unde a fost două sezoane la rând golgeterul Ligii a 2-a. În trei partide, Chiţu a marcat de şapte ori, mai mult decât înscrisese în precedentele 18 confruntări (cinci goluri)! Sorin a ajuns la cota 12 în acest sezon, urcând pe locul doi în topul bomberilor seriei, după Clement Pălimaru (16 goluri). Revirimentul Farului se explică şi prin motivaţia financiară pe care au avut-o jucătorii la cele trei meciuri. Patronul Giani Nedelcu le-a promis fotbaliștilor o primă de 3.500 de lei de om în cazul a trei victorii la rând, cu Dinamo II, cu ACS Buftea și cu Chindia Târgoviște. Cum obiectivul a fost realizat, „marinarii” se bucură că ies câștigați și la puncte, și la bani din cele trei partide. Bonusurile sunt - 500 lei pentru Dinamo II, 1.000 lei pentru ACS Buftea și 2.000 lei pentru Chindia. „Băieţii merită cu prisosinţă banii. S-au luptat ca nişte lei”, a declarat antrenorul Farului, Ion Răuţă.

Cu cine joacă în etapa viitoare

În celelalte meciuri ale etapei s-au înregistrat rezultatele: Delta Tulcea - Sportul Studenţesc 6-0, FC Botoşani - Săgeata Năvodari 4-0, Rapid CFR Suceava - CF Brăila 0-1, Dunărea Galaţi - Unirea Slobozia 2-0 şi Dinamo II - ACS Buftea 0-1. CS Otopeni a avut etapă liberă. Clasament: 1. FC Botoşani - 47p, 2. Săgeata - 40p, 3. Delta - 39p, 4. CS Otopeni - 38p, 5. CF Brăila - 36p, 6. Unirea Slobozia - 25p, 7. Dunărea Galaţi - 25p,  8. ACS Buftea - 25p, 9. Sportul - 25p, 10. FC Farul - 22p, 11. Rapid CFR - 21p, 12. Chindia - 20p, 13. Dinamo II - 19p. În etapa viitoare, FC Farul va juca în deplasare cu Unirea Slobozia, sâmbătă, 18 mai, de la ora 11.00.  

Sursa foto: www.suporterul-constantean.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a jucat barajul pentru Euro 2024 Ucraina a completat grupa României

29 Mar 2024 246

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 550

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1069

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 507

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 642

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 465

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1646

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 470

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 359

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 449

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 306

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 459

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 650

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 500