FC Farul a învins cu mari emoţii ultima clasată Ianis Zicu - „Băieţii n-au înţeles semnalul meu din săptămâna meciului“ (galerie foto)

FC Farul Constanţa şi-a păstrat invincibilitatea pe teren propriu (fără gol primit) şi după etapa a zecea a Ligii a 2-a, în care a întâlnit pe litoral ultima clasată, Sportul Snagov, de care a trecut însă cu mari emoţii. Contra unei formaţii care obţinuse un singur punct în nouă meciuri, „marinarii“ au înscris golul victoriei cu 1-0 abia în minutul 90+1, din penalty!
 
Cu cele trei puncte acumulate sâmbătă, FC Farul a ajuns la cota 15 şi a urcat un loc în clasament, de pe nouă pe opt. „O victorie importantă. Din păcate, băieţii n-au înţeles semnalul meu din săptămâna meciului. Le-am spus foarte clar că, dacă nu vor fi concentraţi în fiecare moment al jocului şi vor aborda meciul relaxaţi, se va întâmpla ce s-a întâmplat în prima repriză, când adversarul a fost mult mai bun decât noi şi nu meritam absolut nimic. Însă dorinţa din finalul partidei, atunci când toţi băieţii aveau în interior această stare de a câştiga partida, ne-a fost răsplătită. Dumnezeu ne-a ajutat să obţinem cele trei puncte, după un joc modest. Nu meritam victoria în această partidă“, a punctat Ianis Zicu, antrenorul Farului.
 
Singura din Liga a 2-a fără gol primit acasă!
FC Farul nu a pierdut niciun meci dintre cele cinci de pe teren propriu de până acum din acest sezon, având patru victorii şi un egal. Totodată, formaţia constănţeană este singura din Liga a 2-a care nu a primit gol acasă! „Echipa continuă drumul bun de pe teren propriu, cu patru victorii şi un egal şi nici un gol primit. Eu cred că acest lucru trebuie să mulţumească pe foarte mulţi oameni din oraş, întrucât, până acum, nu cred că au mai fost situaţii în care echipa să nu primească gol în atâtea partide“, a menţionat Zicu. 
 

Lucrurile scârţâie în atac

 
Dacă în ce priveşte faza defensivă Farul stă foarte bine, în atac lucrurile încă nu merg potrivit aşteptărilor, dovadă şi partida cu ultima clasată. „Mulţi oameni vor să vadă echipa marcând multe goluri. Sunt multe ocazii, nu reuşim să marcăm, dar nu avem ce să facem decât să ne antrenăm în fiecare zi, să ne pregătim fizic foarte bine, iar lucrurile, dacă le faci aşa cum trebuie la antrenament, vor veni şi la meci. Cred că putem arăta mult mai bine. La Reşiţa, când am jucat bine, nu am obţinut puncte. Astăzi (n.r. sâmbătă), am evoluat mai puţin bine şi am câştigat. Eu vreau să marcăm mult, dar este greu să reuşeşti acest lucru la fiecare partidă. Ceea ce trebuie să ţinem cont după meciul cu Snagov este strict de atitudine şi de modul în care trebuie să abordăm fiecare partidă, cu seriozitate maximă, pentru că altfel nu se poate câştiga niciun meci“, a mai spus Zicu. După zece meciuri, FC Farul are golaveraj 7-6.
 

Cu Lică în careul advers

 
„Marinarii“ au început meciul de sâmbătă într-un sistem 4-2-3-1, cu Patrick Petre în spatele vârfului Dimciu Halep, însă apoi Ianis Zicu a schimbat aşezarea. „Nu a mers aşa cum trebuie, astfel că am schimbat, jucând după aceea cu trei. Spre final, l-am trimis în careu şi pe Lică (n.r. fundaş central), folosind mai multe mingi lungi, să punem presiune pe adversari. Iar, până la urmă, ne-a ieşit, am reuşit să obţinem un penalty, din care am câştigat“, a explicat tehnicianul farist.

A avut emoţii la penalti

 
Zicu a dezvăluit că a avut ceva emoţii la penalty-ul din minutul 90+1, prin prisma stării terenului din zona de la 11 m. „Eu am încredere mare în cei care execută şi ştiu ce calitate au, dar m-am uitat la penalty puţin cu emoţii, din cauza suprafeţei de joc din zona respectivă, acel loc fiind cu foarte multă apă. Însă doar acolo au fost probleme, în rest terenul a arătat foarte bine. Cred că a fost cel mai bun teren pe care l-am avut în acest campionat până acum“, a precizat Zicu.
 

Îşi dorea 20 de puncte 

 
Cele 15 puncte obţinute de Farul în zece meciuri de campionat nu se înscriu în ce plănuise antrenorul, care şi-ar fi dorit cu cinci mai multe. „Eu îmi doream după zece partide să am 20 de puncte, o medie de două puncte pe meci. Din păcate, nu le avem pe toate, dar cred că putem urca în clasament, unde am spus că putem sta fără niciun fel de problemă, între locurile 1 şi 8. Îmi doresc să fim aproape de promovare, toată lumea vrea, dar este un lot format acum, îmi dau şi eu seama de ce jucători am şi ce putem să mai aducem în iarnă, ca să fim mai puternici. Sunt mulţumit de 90% dintre jucătorii pe care îi am aici şi cred că împreună putem face lucruri bune“, a arătat Zicu. În etapa următoare, FC Farul va întâlni în deplasare ACS Viitorul Pandurii Tg. Jiu, formaţie cu 14 puncte câştigate până acum. Meciul a fost programat sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 11.00. 
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)
 

Citeşte şi:
 
FC Farul, victorie dramatică în meciul cu Sportul Snagov
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 360

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 396

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 799

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 886

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 815

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1428

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 612

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1129

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 669

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 801

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2077

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 829

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719