FC Farul Constanţa Cosmin Bîrnoi - „Dacă am reușit să batem Clinceni, de ce să nu învingem şi Chindia?“

  • Farul Constanţa efectuează în această perioadă un stagiu de pregătire la Bucureşti, în care dispută şi partide de verificare.
  • „Marinarii“ au câştigat toate amicalele de până acum din acest an, fără a primi gol.
  • Prima partidă oficială din 2021 este programată pe 10 februarie, în Cupa României, contra Chindiei Târgovişte.
 

FC Farul Constanţa susţine marţi, 26 ianuarie, de la ora 12.30, al treilea meci amical al stagiului de pregătire de la Bucureşti, întâlnind echipa de Liga a 3-a Dinamo II.

Primele două partide din capitală s-au încheiat cu victorii clare ale „marinarilor“, 5-0 cu FC Voluntari II (Liga a 3-a) și 3-0 cu Unirea Slobozia (Liga a 2-a), fomaţia de pe litoral câştigând la scor şi primul amical al anului, jucat la Cumpăna, 9-0 cu FC Farul Under-19. Fariştii au început, luni, 25 ianuarie, a doua săptămână de pregătire în capitală.


E important şi că nu au luat gol

„Au fost şapte zile destul de grele din punct de vedere fizic, am avut aproape în fiecare zi câte două antrenamente. Ne bucurăm că reușim să marcăm în meciurile amicale, dar și că nu am primit gol, pentru că este important și acest aspect. Pentru noi, portarii, acesta este obiectivul la fiecare meci. Sperăm să o ținem așa și în meciurile oficiale. Mai avem o săptămână în care trebuie să ne pregătim foarte bine și să legăm relațiile de joc cu cei nou veniți. Cred că se vor acomoda repede. De fapt, cred că au făcut-o deja, i-am primit pe toți foarte bine, și cred că ne vor ajuta”, a spus portarul Cosmin Dur-Bozonacă, potrivit site-ului oficial al FC Farul.
 

„Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche“

„Sunt foarte fericit că am câștigat în meciurile amicale. Am avut un cantonament destul de greu până acum, cu antrenamente foarte intense. Toți suntem sănătoși și mergem înainte. Rezultatele ne dau o anumită încredere, însă nu trebuie să ne culcăm pe o ureche pentru că nu am primit gol în amicale, pentru că va urma o perioadă foarte dificilă, cu meciuri tari în campionat”, a declarat, conform sursei citate, şi mijlocașul Cosmin Bîrnoi.

„Prima săptămână a trecut cu bine, suntem fericiți că nu avem accidentați și ne-am pregătit foarte bine. Mă bucur că am câștigat în amicale, mă bucur și că am marcat și mi-am ajutat echipa. Sper să o fac și în oficiale“, a menţionat atacantul Andrei Banyoi.
 

Ultimul amical, cu FC Viitorul II

După meciul cu Dinamo II, Farul mai dispută un amical la Bucureşti, cu FC Voluntari II, pe 28 ianuarie, urmând ca, la revenirea la Constanța, „marinarii“ să susţină un ultim test, cu FC Viitorul II (Liga a 3-a), pe 3 februarie, înaintea debutului oficial din 2021, cu Chindia Târgoviște, pe 10 februarie, în optimile Cupa României, de la ora 14.30.

„Sunt foarte încrezător, la fel toți băieții și toți stafful, că putem să mergem mai departe și să fim o surpriză plăcută în această competiție”, a spus Cosmin Dur-Bozoancă. „Suntem foarte ambițioși și vrem să mergem mai departe. Dacă am reușit să batem Clinceni, de ce să nu învingem şi Chindia? Este o echipă bună, cu jucători cu experiență, însă într-un meci de fotbal se poate întâmpla orice“, a arătat Cosmin Bîrnoi. „Chindia este o echipă bună din Liga 1, dar sper să trecem de ei, să batem cum am făcut-o cu Clinceni și să mergem mai departe“, a completat Andrei Banyoi.
 

Meciuri care pe care

Echipa constănţeană mai are cinci meciuri de jucat în sistemul regulat şi îşi propune să acumuleze cât mai multe puncte, pentru a reuşi calificarea în turneul play-off.

„Nu prea avem voie să facem pași greșiți. Cel mai important este să fim uniți, pentru că așa vor veni și rezultatele. Sper și sunt aproape sigur că vom fi în play-off”, a precizat Cosmin Dur-Bozoancă. „Mai avem cinci meciuri foarte grele, cu trei dintre ocupantele locurilor de play-off. Sunt meciuri care pe care și cine va câștiga 3-4 dintre ele va fi sută la sută în play-off”, a menţionat Cosmin Bîrnoi. „Și noi așteptăm campionatul, să avem jocuri, pentru că este o perioadă foarte frumoasă. O să fie meciuri tari și sper ca la final să ieșim câștigători”, a declarat Andrei Banyoi.

Sursa foto: FC Farul Constanţa


Citeşte şi:


FC Farul Constanţa a câştigat şi amicalul cu Unirea Slobozia

Antrenorul de portari al FC Farul
Mihai Moraru, nominalizat pentru titlul de „Fotbalistul Deceniului“ la Milsami Orhei


FC Farul Constanţa
Ianis Zicu - „Am reușit să aducem trei jucători cu experiență. Sperăm să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele“

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1887

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1090

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1590

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 908

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 640

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1105

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 575

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 776

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 714

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 845

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1046

Farul Constanța Ionuț Cojocaru - două goluri, iar „marinarii“ câștigă la Craiova și urcă în clasament

12 Apr 2024 1348

Superliga 2023/2024. Duminică, 14 aprilie 2024 Liderul FCSB vrea să scape și de CFR Cluj din bătălia pentru titlu

12 Apr 2024 771

Superliga 2023/2024 Cine va da lovitura simbolică de start la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța. Duel pentru Europa

11 Apr 2024 1630

Gheorghe Hagi - „În România s-a pierdut noțiunea de profesor, de antrenor, de manager“

10 Apr 2024 688