FC Farul Constanța Declarațiile antrenorului Ianis Zicu și ale fundașului Marius Leca, înaintea meciului cu FC Rapid București

  • Antrenorul Ianis Zicu a precizat că se joacă pe un teren neutru, nu este meci acasă pentru nimeni, dar este un teren de Liga 1, iar acest lucru va avantaja jocul pentru că este convins că gazonul va arăta bine la ora partidei.
Declarațiile antrenorului , Ianis Zicu, și fundașului echipei FC Farul Constanța, Marius Leca, înaintea meciului cu FC Rapid București, programat duminică, de la ora 14.30, pe stadionul “Arena 1 Clinceni”, în etapa a 12-a a Ligii a 2-a.

Ianis Zicu: “Suntem pregătiți mental și fizic să obținem victoria!”

  • Ianis, un meci cu Rapid, un derby clasic pentru fotbalul românesc. Cum crezi că o să fie?
  • Este un meci important pentru noi, avem nevoie de cele trei puncte pentru a rămâne în partea superioară a clasamentului. Ei nu trec printr-o perioadă bună, dar acest lucru, cu siguranță, îi va motiva, fiind ultima șansă pentru a încerca să se bată la play-off. Dacă nu vor câștiga, cred că sunt excluși din șansele la promovare. Trebuie să fim concentrați din primul minut pentru că întâlnim un adversar rănit, care-și va da viața pe teren, ținând cont că toată lumea i-a criticat, au presiune din toate părțile, iar în acest moment probabil că vor reacționa. Dar, cu toate că vor să câștige această partidă, noi suntem pregătiți mental și fizic ca să facem față și să reușim să obținem victoria.
  • Se joacă la Clinceni, un teren destul de bun.
  • Se joacă pe un teren neutru, nu este meci acasă pentru nimeni, dar este un teren de Liga 1, iar acesta lucru va avantaja jocul pentru că sunt convins că gazonul va arăta bine la ora partidei.
  • Contează pauza pe care am făcut-o pentru că nu s-a jucat meciul cu U Cluj?
  • Este o pauză pe care am avut-o după o serie incredibilă de meciuri, foarte multe partide într-un timp foarte scurt. Nici nu avem un lot foarte numeros, din păcate este și un jucător accidentat, să vedem la ora partidei cu câți jucători vom face deplasarea.
  • Sezonul trecut, Rapid a fost una dintre puținele echipe cu care am jucat de două ori. Am obținut un egal în deplasare și o victorie clară acasă.
  • Au fost meciuri frumoase, pentru că s-au desfășurat cu suporteri în tribune. Sezonul acesta, din păcate, nu va fi la fel, dar intensitatea și dorința jucătorilor trebuie să rămână la aceleași cote, pentru că din interior trebuie să vină pasiunea pentru fotbal și pentru a le oferi suporterilor noștri care sunt acasă o victorie în partida de duminică.
  • Spuneai că va conta și felul în care fiecare club va gestiona criza din cauza pandemiei. Sunt foarte multe meciuri amânate, reprogramate. Dă peste cap clasamentul această situație?
  • Da, nu este ok, pentru că sunt multe momente în care echipele se află în situații bune, când au rezultate pozitive și își doresc să joace.Un moment de acest gen, de a amâna o partidă, poate să te tragă puțin în jos din punct de vedere mental, pentru că vezi clasamentul. Ai două restanțe, ești pe locul 14, dacă ai câștiga ai fi pe 2. Dar este mai bine să ai punctele în clasament și să aibă altcineva restanțe.
  • Pentru suporterii constănțeni, meciurile cu Rapid sunt foarte importante. Ce le transmiți înainte de acest joc?
  • Că vom face tot ce putem pentru a câștiga această partidă, așa cum am făcut și la Petrolul, pentru că-și doreau și ei acea victorie istorică după foarte mulți ani. Cu siguranță, și acum vom face același lucru și sperăm ca după partidă să fie fericiți și mulțumiți de felul în care băieții se dăruiesc pe teren.

Marius Leca: “Vrem să fim cei care se bucură la final!”

  • Marius, un meci important, dar și frumos cu Rapid, un derby de tradiție pentru fotbalul românesc. Cum crezi că o să fie?
  • Este un meci foarte greu, ținând cont că ei nu au mai câștigat de 2-3 etape și o să-și dorească foarte mult victoria, dar noi suntem într-o formă bună, sperăm să continuăm pe aceeași linie, să ne facem jocul ușor, să facem un meci bun și la final să fim cei care se bucură.
  • Ați avut o serie de meciuri din 3 în 3 zile, apoi a venit această pauză de două săptămâni. A fost benefică pentru voi, v-ați încărcat bateriile?
  • A fost o perioadă aglomerată, cu foarte mult meciuri într-un timp scurt, dar ne bucurăm că echipa a trecut cu bine peste ele. Ne-a prins bine această pauză și sperăm să fim sută la sută și să dăm totul pe teren cu Rapid.
  • Rapid este una dintre rivalele tradiționale ale fotbalului constănțean.
  • Tocmai de aceea este un meci frumos, putem spune un derby. Tuturor fotbaliștilor le place să joace asemenea meciuri.
  • În sezonul trecut, o victorie acasă și un egal în deplasare cu Rapid. Putem continua această serie pozitivă?
  • Ne dorim acest lucru, să câștigăm fiecare meci. Cu echipele care se bat la promovare, ne dorim să învingem, să aratăm că și noi suntem acolo sus și ne putem bate cu oricine.
  • Clasamentul este foarte strâns, distanța este mică între echipa de pe primul loc și cea de pe locul 10. Cum ți se pare lupta pentru play-off?
  • Fiecare echipă care leagă 2-3 victorii poate să urce foarte repede în clasament. Totodată, dacă nu câștigi 2-3 meciuri poți să cazi foarte repede. De aceea, luăm fiecare meci în parte, vrem să dăm totul, să încercăm să câștigăm, să ne meținem poziția sus, în play-off.
  • Care este mesajul tău pentru suporteri înainte de acest joc?
  • Ne dorim să fie alături de noi. Suntem foarte fericiți că, indiferent dacă pierdem sau câștigăm, ne încurajează, sunt alături de noi, și cred că nu-i vom dezamăgi la acest meci.


Sursa foto-video: fcfarulconstanta.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Ce avere are Roxana Nadolu, secretarul general al comunei Costinești. Soțul său e funcționar public la Primăria Mangalia (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 484

Declarații avere Constanța Averea și interesele lui Corinei-Alina Trăilă-Gârbacea, secretar general, UAT Cobadin (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 531

Declarații de avere Constanța Ce avere are Silvica Olteanu, secretarul general al Orașului Cernavodă? Soțul său este șef serviciu în Primăria Cernavodă (DOCUMENTE)

08 Apr 2024 593

Averea și interesele secretarului general al UAT Oraș Ovidiu, Laura Elena Antonie (DOCUMENTE)

08 Apr 2024 478

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Luminiței Gheorghe din cadrul ABADL (DOCUMENTE)

06 Apr 2024 464

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 789

Oficial de la IPJ Constanța despre cazul adolescentului prăbușit de la etajul unei clădiri în construcție (VIDEO)

04 Apr 2024 770

Declarații de avere Constanța Doinița Cristian, secretar general al orașului Hârșova (DOCUMENT)

03 Apr 2024 543

Achiziții publice în județul Constanța, nemenționate în declarațiile de interese. Consilierul local și „mecanismul” de succes (DOCUMENTE)

03 Apr 2024 1361

Declarații de Avere Constanța Mihai Dusu, șef formație la ABADL deține un apartament (DOCUMENT)

02 Apr 2024 639

Declarații de Avere Averea și interesele Georgetei Duduta, șef compartiment la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (DOCUMENTE)

02 Apr 2024 511

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Ionel Gherase, șef formație la ABADL (DOCUMENTE)

31 Mar 2024 476

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Gabriel Dorbica, șef compartiment la ABADL (DOCUMENTE)

30 Mar 2024 576

Declarații de avere Constanța Viorel Iacob, șef birou la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 441

LIVE Conferință de presă a CLM. Chițac vrea să construiască un sediu nou pentru Primărie, dacă va câștiga un nou mandat. Unde va fi acesta? (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1032