FC Farul Constanţa Ianis Zicu - „Am reușit să aducem trei jucători cu experiență. Sperăm să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele“


7
  • FC Farul a susţinut până acum în pregătirea de iarnă două partide de verificare.
  • „Marinarii” au înscris în aceste partide 14 goluri, fără a primi vreunul.
  • Ultimul adversar din seria confruntărilor-test este FC Viitorul II.

FC Farul Constanţa susţine sâmbătă, 23 ianuarie, de la ora 12.00, al doilea meci amical din cadrul stagiului de pregătire de la Bucureşti, întâlnind o colegă din Liga a 2-a, Unirea Slobozia.

Această confruntare este a treia din perioada de iarnă, după 9-0 cu FC Farul Under-19 (meci disputat la Cumpăna) şi 5-0 cu FC Voluntari II (Liga a 3-a), în prima partidă din capitală. În afară de meciul de sâmbătă, „marinarii“ mai au fixate alte trei partide: pe 26 ianuarie - cu Dinamo II (Liga a 3-a), pe 28 ianuarie - din nou cu FC Voluntari II (ambele meciuri la Bucureşti), iar pe 3 februarie, după revenirea la Constanţa - cu FC Viitorul II (Liga a 3-a).

 

„Încercăm să găsim cea mai bună formulă“

„Până la urmă, este un joc de pregătire. Încercăm să găsim cea mai bună formulă. Este important că am reușit să marcăm. Trebuia să facem lucrul acesta și în prima repriză, dar, per total, sunt mulțumit de implicare. Sunt fericit că nu sunt probleme mari de sănătate și lucrul ăsta mă bucură”, a declarat după victoria cu FC Voluntari II, Ianis Zicu, antrenorul principal al FC Farul, potrivit site-ului oficial al FC Farul. 
 


Tot timpul a fost implicat

Dintre cele cinci goluri marcate de „marinari“ în confruntarea cu formaţia ilfoveană, patru i-au aparţinut lui Andrei Banyoi, fapt subliniat de Ianis Zicu. „Andrei este un jucător cu o calitate foarte bună, un jucător tânăr, are 20 de ani. Trebuie să fie mereu concentrat și pregătit, iar de când a venit la Constanța a făcut lucrurile acestea, chiar dacă a fost câteodată rezervă. Tot timpul a fost implicat. Așa trebuie să fie toți jucătorii în lotul pe care îl antrenez, să fie pregătiți și profesioniști”, a spus Ianis Zicu, conform sursei citate.

 

„În mare, cam acesta este lotul“

Tehnicianul constănţean a vorbit și despre transferurile realizate de clubul de pe litoral în această iarnă. „În mare, cam acesta este lotul. Am reușit să aducem trei jucători cu experiență. Sperăm să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele și cred eu că lotul poate să facă lucrurile acestea, pentru că mulți au jucat foarte bine anul trecut și i-am păstrat, iar cei care au venit au calitatea necesară“, a punctat Zicu. Farul i-a înregimentat până acum pentru retur pe Liviu Mihai (mijlocaş central, 32 de ani), Vlad Rusu (atacant central, 30 de ani), Ilie Damaşcan (atacant stânga, 25 de ani) şi David-Marius Savu (fundaş central, 19 ani).
 

„Trebuie să primim acele puncte“

Aflată în cursa pentru calificarea în play-off, FC Farul mai are de jucat cinci partide din sezonul regulat. „Noi nu trebuie să ne gândim la ce fac celelalte echipe, pentru că ați văzut că azi se retrag, iar după aceea nu se mai retrag. Nu trebuie să ne facem calcule, trebuie doar să ne gândim că mai sunt doar cinci partide și trebuie să facem minimum 12 puncte ca să reușim să intrăm în play-off. Nu mă gândesc nici la cele trei puncte din meciul cu U Cluj, pentru că nu sunt în mâinile mele, sunt în mâinile comisiilor și acolo lucrurile sunt clare, din punctul meu de vedere, și trebuie să primim acele puncte”, a declarat Ianis Zicu.

Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)Citeşte şi:

Noua aventură a lui Liviu Mihai la Farul. A plecat tinerel, s-a întors „veteran“. De ce redebut oficial ar putea avea parte!

FC Farul Constanţa continuă seria meciurilor de verificare. Următorul adversar, o divizionară secundă
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FC Farul şi cursa pentru play-off Ianis Zicu - „Totul este încă în mâinile noastre. Depindem doar de noi”

22 Feb 2021 2214

Meci cu Dunărea Călăraşi FC Farul Constanţa vrea prima victorie din 2012 în Liga a 2-a

20 Feb 2021 2343

Dunărea Călăraşi - FC Farul Constanţa Ianis Zicu - „Este o partidă de şase puncte”

19 Feb 2021 2073

Suporterii, alături de FC Farul Constanţa „Noi nu te vom lăsa la greu, cu tine vom fi mereu!”

12 Feb 2021 2963

Meci, miercuri, la Constanţa FC Farul joacă pentru calificarea în sferturile Cupei României

10 Feb 2021 2477

FC Farul Constanţa Paul Antoche - „Sperăm să obţinem o calificare istorică”

09 Feb 2021 1946

FC Farul şi FC Viitorul II au încheiat la egalitate amicalul de astăzi

03 Feb 2021 2846

Andrei Banyoi, golgeterul FC Farul Constanţa din amicale. Miercuri, „marinarii“ întâlnesc FC Viitorul II

03 Feb 2021 2462

Poarta FC Farul Constanţa, neperforată până acum în amicale Ianis Zicu - „Sunt mulțumit că nu am primit niciun gol“

30 Jan 2021 2407

FC Farul Constanţa, egal în ultimul meci din stagiul de pregătire de la Bucureşti

28 Jan 2021 2022

Antrenorul de portari al FC Farul Mihai Moraru, nominalizat pentru titlul de „Fotbalistul Deceniului“ la Milsami Orhei

23 Jan 2021 2934

Farul Constanța. Ianis Zicu, nemulțumit de arbitraj „Dacă aș fi câștigat, aș fi fost și mai vehement. E greu de jucat 11 contra 14”

16 Dec 2020 2722

FC Farul Constanța, învinsă de Ripensia Timișoara în ultimul meci din 2020 în Liga a 2-a

14 Dec 2020 2532

FC Farul Constanța susține luni ultimul meci oficial al anului Ianis Zicu și Robert Silaghi, mesaje pentru fanii „marinarilor”

14 Dec 2020 2139

Ripensia Timișoara - FC Farul Ianis Zicu - „O partidă foarte grea, întâlnim un adversar disperat”

12 Dec 2020 2034