FC Farul Constanţa Ianis Zicu - „Când a început acest sezon, nu mă gândeam că în iarnă vom fi la şase puncte de locul de baraj“


FC Farul Constanţa a încheiat meciurile din 2019 în Liga a 2-a pe locul nouă în clasament, cu 29 de puncte şi +2 la „adevăr“, înregistrând în cele 20 de partide disputate opt victorii, cinci egaluri şi şapte eşecuri, golaveraj 24-18.  
 
La finalul acestui an, antrenorul principal al FC Farul, Ianis Zicu a făcut o analiză a primei părţi a sezonului şi a dezvăluit care sunt planurile şi obiectivele pentru partea a doua a campionatului Ligii a 2-a, într-un interviu acordat site-ul oficial al clubului constănţean.
 
„Per total, lucrurile pozitive sunt mai multe decât cele negative, iar de aici trebuie să construim şi să fim pregătiţi pentru a doua parte din acest campionat. Am reuşit, cred eu, să facem câteva lucruri foarte bune, faptul că nu am pierdut acasă niciun meci, am primit foarte puţine goluri şi suntem a patra apărarea din campionat, am obţinut rezultate bune cu echipele de tradiţie din fotbalul românesc şi putem să construim lucruri frumoase în continuare. A fost un sezon bun până acum. Nu pot să spun extraordinar, pentru că mi-aş fi dorit să fim în primele trei, să fim cât mai aproape de un obiectiv pe care mi l-am propus eu, personal. Nu cred că era un lucru sută la sută realizabil când am început şi nici acum nu suntem siguri că putem să terminăm în primele trei, dar este important că suntem aproape. Avem primul meci cu Chiajna, acasă, şi toate gândurile se îndreaptă către această partidă. Dacă vom reuşi să câştigăm, sunt convins că la Petrolul vom face un meci foarte bun“, a spus Zicu.
 

„Acum sunt puţin trist“

 
În etapa a 21-a, FC Farul a remizat în deplasare cu Dunărea Călăraşi, după ce „marinarii“ au condus până în minutul 82. Cu o victorie, echipa constănţeană s-ar fi apropiat şi mai mult de baraj. „Când a început acest sezon, nu mă gândeam că în iarnă vom fi la şase puncte de locul de baraj. Dacă mi-ar fi spus cineva asta, aş fi fost foarte fericit. Acum sunt puţin trist, pentru că puteam să fim mai aproape, dacă la Călăraşi am fi fost mai atenţi şi am fi reuşit să câştigăm două puncte importante în lupta pentru locul trei, pentru că locurile unu şi doi sunt destul de departe“, a arătat antrenorul de 36 de ani.
 

Minirecord pe teren propriu

 
Dacă, pe teren propriu, a realizat un adevărat tur de forţă, fiind neînvinsă, după opt victorii şi un egal în nouă partide, pe teren străin Farul a realizat numai patru puncte (în urma a patru egaluri), nereuşind încă să câştige în deplasare în acest sezon. „Este un lucru important că am reuşit acest minirecord pe teren propriu. Echipa a arătat în toate meciurile de acasă că este motivată pentru a câştiga, poate că în deplasare trebuia să existe mai mult curaj, să reuşim să fim mai concentraţi în anumite momente, pentru că nu am pierdut la diferenţă mare de scor decât în două meciuri, la Buzău şi la Măgurele. În rest, toate meciurile puteau fi cu un rezultat pozitiv. Am fost aproape, şi la Călăraşi, şi la Piteşti să câştigăm, chiar şi la Reşiţa, unde am pierdut, dar am controlat jocul cea mai mare parte din timp. Este un lucru care nu-mi place. Normal că-mi doresc să câştig fiecare meci, nu mă gândesc niciodată că joc acasă sau în deplasare. Din păcate, până acum aşa au fost lucrurile. Sper ca din retur să se schimbe şi primul meci din deplasare, cel de la Petrolul să fie şi prima victorie. Dar până atunci avem meciul cu Chiajna, cel mai important, pentru că jucăm cu o echipă aflată prima sub linia retrogradării, iar dacă vom câştiga ne vom distanţa la 11 puncte şi primul obiectiv pentru orice echipă aflată în Liga a 2-a este să acumuleze 45 de puncte ca să fie relaxată”, a punctat Ianis Zicu.
 

Suporterii, alături de echipă 

 
Principalul FC Farul a remarcat a remarcat şi sprijinul primirt de echipă din partea fanilor. „Este important pentru noi că sunt suporterii alături de echipă, au fost de două-trei ori şi alături de jucători la vestiar, au vorbit cu ei, le-au explicat ce vor de la ei şi lucrul acesta s-a văzut. Băieţii merg să-i salute de fiecare dată, se înţeleg foarte bine cu suporterii, să sperăm că în momentele grele vor fi alături de noi, aşa cum au fost la cele din deplasare. Pentru că s-ar putea să fie momente grele şi la meciurile jucate acasă”, a spus Zicu.
 

Speră să mai aducă trei - patru jucători

 
Antrenorul constănţean este de părere că motivaţia jucătorilor tineri poate fi decisivă la o echipă care priveşte spre Liga 1. „Sunt foarte mulţi jucători tineri, eu mi-am dorit să lucrez în Liga 2-a cu astfel de jucători pentru că motivaţia lor trebuie să fie foarte mare, să reuşească să treacă către prima ligă. Este important ca ei să-şi dorească să promoveze cu Farul. Dacă vom reuşi să promovăm, au posibilitatea să fie văzuţi de toată lumea.
 
Dacă aduci jucători din prima ligă, cu experienţă mare, dar care sunt trecuţi de 30 de ani, cred că motivaţia nu poate să fie la fel. De aceea, cred în jucători tinerii şi sper să reuşesc să mai aduc trei - patru jucători în această iarnă, pentru că vor şi pleca. Petre a reziliat deja, Doumbia, care este pus în afara lotului de către mine pentru comportamentul pe care l-a avut în ultima perioadă faţă de program şi nu pot trece peste acest lucru, şi sunt alţi trei - patru jucători tineri care nu au fost soluţii sută la sută pentru un post de titular şi este bine pentru ei să joace. Vom încerca să aducem alţi trei jucători care să întărească lotul şi să reuşim să facem cât mai multe puncte în ultimele 16 etape”, a detaliat antrenorul Farului.

 

Minimum patru puncte în primele două etape


Zicu a mai spus că primele două etape din 2020 sunt foarte importante „pentru că atunci vom şti cele cinci - şase echipe care vor avea puncte suficiente astfel încât să deţină şanse mari. Dacă nu vom obţine minimum patru puncte, lucrurile vor fi clare şi atunci trebuie să ne reorganizăm ca să putem pregăti sezonul viitor. Sper ca 2020 să fie un an mult mai bun pentru fani, să fie sănătoşi şi să-şi îndeplinească fiecare dorinţă pe care o au!”.
 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
FC Farul, una dintre cele mai tinere echipe din Liga a 2-a. Un singur jucător a depăşit graniţa de 30 de ani!

FC Farul şi-a stabilit programul de pregătire de iarnă. Amicale cu echipe din Bulgaria şi Coreea de Sud

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.