FC Farul Constanța Ianis Zicu - ”Putem să rămânem în play-off și să ne batem pentru promovare”

  • În etapa a zecea a Ligii 1, FC Farul a remizat pe teren propriu cu CS Mioveni.
  • ”Marinarii” se află în clasament pe locul șase, cu 17 puncte.
  • Accidentat grav, Cezar Gherghiceanu va reveni peste șase - șapte luni.
 

FC Farul Contanța se menține pe loc de play-off în Liga a 2-a și după etapa a zecea, chiar dacă nu a câștigat meciul disputat, acasă, cu CS Mioveni. Egalul înregistrat (1-1) le permite însă ”marinarilor” să se situeze pe poziția a șasea, cu 17 puncte, după cinci victorii, două egaluri și trei înfrângeri în zece meciuri, golaveraj 13-11.

La finalul partidei, Ianis Zicu, antrenorul principal al FC Farul, și-a felicitat jucătorii pentru atitudine și a menționat că, după aspectul jocului, rezultatul este echitabil. “O partidă terminată la egalitate. A fost, cred eu, rezultatul care trebuia să fie după aspectul jocului. Un rezultat echitabil, după penalty-ul pe care l-au avut în a doua repriză. Până atunci, am fost echipa care a încercat să joace, am controlat jocul. Din păcate, după acel gol, am fost un pic dezordonați în joc, ne-am pierdut un pic reperele și am încercat să câștigăm meciul, dar nu am făcut ceea ce trebuia să facem. Este un rezultat care ne ajută să rămânem pe loc de play-off. Am ținut Mioveni sub noi, pentru că, dacă ar fi câștigat, ne-ar fi depășit și atunci lucrurile ar fi fost mult mai grav. Nu am pregătit meciul pentru un rezultat de egalitate, dar, după aspectul jocului, pot să spun că sunt mulțumit de acest rezultat”, a spus Ianis Zicu, potrivit site-ului oficial al FC Farul.
 

Au jucat șase partide în 17 zile

Echipa de pe litoral a pus capăt unei perioade încărcate, cu partide din trei în trei zile, pe lângă meciurile din campionat disputând și una în Cupa României. “Șase meciuri în 17 zile, patru victorii, un egal și o înfrângere. Printre ele, calificarea în Cupa României, după 120 de minute și penalty-uri. Am folosit 15-16 jucători, este normal să apară oboseală, dar lucrul pozitiv pe care îl apreciez și pe care l-am spus băieților este că nu s-a accidentat nimeni. Este un lucru important și nu am avut niciun fel de problemă musculară în aceste 17 zile, în timp ce alte echipe au astfel de probleme. Lotul nu este mare din punctul de vedere al numărului de jucători, dar acesta este lotul asumat la începutul sezonului. Au mai apărut trei - patru situații, au mai plecat jucători ori s-au accidentat grav, așa cum este cazul lui Gherghiceanu, care va reveni peste șase - șapte luni. Dar nu avem ce face, până în decembrie trebuie să ne luptăm, pentru că sunt convins că putem să rămânem în play-off și să ne batem pentru promovare”, a explicat Ianis Zicu, conform sursei citate.
 

Urmează meciurile cu U Cluj și Rapid

În următoarele două etape, ”marinarii” vor juca în deplasare, la Universitatea Cluj și Rapid București. “Sunt două deplasări frumoase, meciurile acestea cu echipe de tradiție sunt ceea ce așteaptă jucătorii, s-au apucat de fotbal pentru astfel de partide. Abia aștept să mergem la Cluj pentru primul joc. Va fi un meci frumos și plin de intensitate”, a adăugat Ianis Zicu.

Sursa foto: FC Farul Constanța


Citește și:

Egal în meciul de la Constanța dintre FC Farul și CS Mioveni
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 240

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 944

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 585

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 398

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2820

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1674

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 635

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1322

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 790

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 903

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 773

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1476

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1138

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 965

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 683