FC Farul Constanța Ianis Zicu - ”Suntem obligați să câștigăm, ținând cont de situația din clasament”

  • Ianis Zicu și Paul Antoche, de la FC Farul, au vorbit despre meciul cu Unirea Slobozia.

FC Farul Constanța dispută miercuri, 14 octombrie, de la ora 15.00, meciul din deplasare cu Unirea Slobozia, o restanță din Liga a 2-a.
”Marinarii” au prefațat disputa prin antrenorul principal Ianis Zicu și prin căpitanul echipei, Paul Antoche,

Declarațiile celor doi sunt prezentate pe site-ul oficial al FC Farul și le prezentăm în cele ce urmează.

Ianis, deplasare la Slobozia, într-un moment, așa cum spuneai, al adevărului.

O deplasare foarte grea. Din păcate, nu am putut să jucăm în etapa în care eram programați, este considerată o restanță. Ținând cont de situația pe care o avem în clasament, suntem obligați să câștigăm. Pregătim acest meci cu maximă seriozitate și, cred eu, băieții trebuie să dea dovadă de profesionalism, de seriozitate și să conștientizeze momentul, pentru că nu ne permitem niciun pas greșit.

Duminică nu am jucat. Contează această pauză de 10 zile?

Din păcate, în ultimele trei săptămâni, am avut o perioadă nefastă cu situația celor infectați cu COVID și nu am jucat în etapa respectivă. Apoi am jucat acasă, iar nu am jucat acum, așa că avem o lipsă de meciuri oficiale, dar trebuie să o transformăm în dorința de a juca și a ne bucura de moment pentru a obține victoria.

Unirea Slobozia este nou promovată și totuși a avut rezultate foarte bune.

Din punctul meu de vedere, Slobozia este favorită mâine, pentru că a arătat foarte bine în ultimele meciuri, are mai multe puncte decât noi în clasament și trebuie să fim pregătiți de o partidă foarte grea, pentru că ei își doresc să continue seria aceasta bună și să arate că se pot bate pentru locurile din față.

Clasamentul este un pic buversat de aceste amânări și neprogramări. Cum ți se pare ceea ce se întâmplă în Liga a 2-a?


Am spus de când a început sezonul că va fi complicat pentru orice echipă, o să apară tot felul de probleme. Important este ca fiecare jucător să dea maximum, să fie pregătit să intre atunci când va fi titular și să arate că are valoare. În această perioadă, toți jucătorii sunt foarte importanți și cred că jucătorii mei au înțeles acest lucru și mâine vor fi pregătiți să arate că merită să îmbrace tricoul Farului și își doresc să obțină rezultate bune.

Paul Antoche: ”Avem nevoie mare de trei puncte”  

Paul, o deplasare la Slobozia, un meci important ținând cont de situația din clasament. Cum crezi că o să fie?

Avem această restanță, un meci care nu s-a disputat din motivele știute. Am trecut peste ele, toți băieții sunt sănătoși. Am avut o perioadă de zece zile, pentru că s-a amânat și meciul de la Târgu Jiu, am avut timp să ne punem la punct cu pregătirea și cu tot ce ne trebuie și mergem la Slobozia să câștigăm pentru că avem nevoie mare de trei puncte, să revenim acolo, în față.

Ianis a spus că este un moment al adevărului, că să știți unde vă aflați.

Este un moment foarte important, pe care trebuie să-l gestionăm neapărat în favoarea noastră. Ați văzut rezultatele din ultima perioadă, au fost tot felul de surprize. Trebuie să facem neapărat 10 puncte, iar cu 10 puncte vom fi din nou în față. Avem și un meci mai puțin disputat și cred că dacă legăm două victorii vom fi din nou în primele șase locuri.

Unirea Slobozia a început bine acest sezon, chiar dacă este o nou promovată.

Anul trecut, Turris, care venise din Liga a 3-a, a fost la trei secunde promovare. Nu cred că acest factor influențează rezultatul sau constanța unei echipe, ci felul în care te pregătești și tratezi meciurile. Știm că vom avea un adversar dificil, care nu a pierdut niciun meci acasă și care ne va pune probleme Dar, suntem pregătiți și ne dorim foarte mult victoria.

Cum ți se pare până acum acest sezon de Liga a 2-a?

Situația care este, cu acest virus, face ca multe meciuri să se amâne, să fie dat clasamentul peste cap. Sunt echipe cu două sau trei meciuri mai puține, dar am văzut că s-au reprogramat toate partidele și, probabil că la final, în iarnă, când se termină acest tur vom avea toți același număr de meciuri și clasamentul va fi cel real.

Ești căpitanul echipei, este un moment mai delicat. Ce le transmiți suporterilor?

Am avut trei meciuri în care nu am reușit să adunăm decât un punct, știm cu toții că nu am avut o perioadă foarte bună, dar suntem conștienți că trebuie să strângem rândurile și să adunăm victoriile, pentru că timpul trece, etape se vor împuțina și ne va fi din ce în ce mai greu să prindem play-off-ul.

Sursa: FC Farul


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța - CFR Cluj, în etapa a cincea din play-off. „Marinarii“, două goluri în prima repriză! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 340

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 333

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 275

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 410

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2061

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1130

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1665

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 917

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 648

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1115

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 578

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 777

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 715

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 847

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1046