FC Farul Constanța, în ”16”-imile Cupei României Tiberiu Curt - ”Ne măsurăm forțele cu o echipă bună din prima ligă”


 
FC Farul Constanța va întâlni Academica Clinceni în 16-imile Cupei României.
În etapa viitoare de campionat, ”marinarii” vor întâlni în deplasare Rapid București.
S-a stabilit și când se va disputa restanța U Cluj - FC Farul.
 
Calificată în 16-mile Cupei României după ce a eliminat la penalty-uri Axiopolis Cernavodă (Liga a 3-a), FC Farul va avea parte în faza primelor 32 de echipe de un adversar din Liga 1, Academica Clinceni (locul cinci în clasamentul primei divizii).
 
Partida va avea loc la Constanța, cel mai probabil sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 13.30. Ianis Zicu, antrenorul principal al FC Farul, s-a declarat mulțumit de tragerea la sorți, mai ales că echipa de litoral va evolua pe teren propriu și va întâlni o formație de prim eșalon. Partida FC Farul - Academica Clinceni a fost prima stabilită la tragerea la sorți dintre cele 16 ale acestei etape! 
 

”Să vedem la ce nivel suntem”

 
“Este o tragere bună, pentru că jucăm acasă, într-o perioadă foarte aglomerată. Până atunci, sunt meciurile din campionat, iar din cauza reprogramării jocului cu Universitatea Cluj, avem un program extrem de încărcat. Vor fi cinci meciuri într-un timp foarte scurt. Jucăm acasă cu Reșița, mergem la Timișoara pentru disputa cu Ripensia, venim la Constanța să jucăm în Cupă, apoi vine restanța cu Universitatea Cluj și, din nou acasă, pentru partida cu Csikszereda. Este o tragere bună și pentru că întâlnim un adversar din Liga 1. Prefer acest lucru decât un joc cu o echipă din liga secundă, pentru că vreau să vedem la ce nivel suntem și sunt convins că putem să mergem în optimi”, a declarat Ianis Zicu, potrivit site-ului oficial al clubului.
 

”Ne-am fi dorit să-i avem pe suporteri în tribune”

 
Meciul contra Academicii Clinceni este prima după o lungă perioadă de timp în care Farul se  confruntă cu o echipă de Liga 1 într-o partidă oficială, fapt subliniat de managerul echipei de pe litoral, Tiberiu Curt.
“Este un meci foarte important pentru clubul nostru, cu o însemnătate specială, pentru că nu am mai jucat de foarte mulți ani o partidă oficială cu o formație din Liga 1. Este un prilej de bucurie și abordăm jocul cu speranța că vom accede în turul următor, pentru a demonstra că putem să fim la acest nivel. Avem ocazia să ne măsurăm forțele cu o echipă bună din prima ligă, una dintre revelațiile actualului sezon. Ne-am fi dorit să-i avem pe suporteri în tribune. Știu că sunt alături de noi, dar le lipsim lipsa de pe stadion. Îmi doresc să le oferim satisfacția unei calificări în optimile Cupei României” , a spus Tiberiu Curt, conform sursei citate.
 

Restanța cu U Cluj, pe 2 decembrie

 
Aflată pe locul opt în clasamentul Ligii a 2-a, cu 17 puncte (din zece meciuri), FC Farul susține meciul din etapa a 12-a, în deplasare cu Rapid București (locul 14, cu 13 puncte, din nouă meciuri), duminică, 15 noiembrie, de la ora 14.30. Totodată, amânată din cauza cazurilor de COVID-19 depistate la Universitatea Cluj (locul 6, cu 17 puncte, din nouă meciuri), partida U Cluj - FC Farul Constanța, din cadrul etapei a 11-a, a fost reprogramată pentru miercuri, 2 decembrie, de la ora 14.00.

 
Sursa foto: FC Farul Constanța
 

Citește și:

FC Viitorul și FC Farul și-au aflat adversarele din 16-imile Cupei României

FC Farul Constanța avansează în Cupa României, după ce a eliminat la penalty-uri Axiopolis Cernavodă

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Naționala Under-19 a României începe meciurile de la Campionatul European. În lot sunt opt fotbaliști de la Farul Constanța (VIDEO)

18 Jun 2022 1753