FC Farul Constanța Ionuț Pelivan a debutat într-un meci oficial la seniori, la numai 16 ani și trei luni

  • Atacant central, Ionuț Lefter Pelivan a fost cooptat la antrenamentele primei echipe, din Academia „marinarilor”, în vara acestui an.
  • În meciul din Cupa României cu Academica Clinceni, tânărul fotbalist a debutat la seniori.
  • Încă dinainte de a împlini 16 ani, el a făcut saltul către echipa Under-19 a Farului! 
 
FC Farul Constanța a încheiat meciul din 16-imile Cupei României, 2-1 cu Academica Clinceni (echipă de Liga 1) cu doi jucători sub 18 ani în teren, Ionuț Pelivan disputând cu această ocazie primul său meci oficial la seniori, la numai 16 ani și trei luni!
 
„Din lotul nostru de astăzi (n.r. sâmbătă), nouă jucători sunt născuți după anul 2000. Sunt jucători tineri, care muncesc. Sper să-și dorească să reușească în fotbal, dar lucrul acesta vine treptat, nu trebuie să se grăbească. Să aibă răbdare și să fie preocupați doar de fotbal”, a menționat Ianis Zicu, antrenorul FC Farul.
 
Atacant central, Ionuț Lefter Pelivan a fost cooptat la antrenamentele primei echipe, din Academia „marinarilor”, în vara acestui an. Încă dinainte de a împlini 16 ani, el a făcut saltul către echipa Under-19 a Farului! 
 

Îl admiră pe Kylian Mbappe

 
„Mă simt foarte bine la echipa mare, m-am adaptat destul de ușor, colegii ne ajută și ne sfătuiesc, iar domnul antrenor se ocupă de noi. Mulțumesc că mi s-a oferit această șansă, mi-o doream de mult timp. Am fost un sezon la U17, al doilea la U19 și acum am primit ocazia de a mă pregăti cu seniorii. Este un nivel de dificultate puțin mai ridicat decât la juniori, dar m-am obișnuit destul de rapid. Obiectivul este să mă concentrez cât mai bine la antrenamente, să dau tot ce am mai bun și să-l mulțumesc pe domnul antrenor prin realizările mele. Sper să progresez cât mai mult, îmi doresc foarte mult să debutez în curând la liga secundă, pentru că este șansa mea în cariera fotbalistică”, declara Pelivan, pentru site-ul oficial al clubului, în vară, în momentul promovării la seniorii Farului.
 
Tânărului jucător îi place ca stil de joc atacantul francez Kylian Mbappe.
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul)

Citește și:

FC Farul Constanța a eliminat din Cupa României Academica Clinceni, echipă de Liga 1


Un alt jucător din Centrul de copii și juniori al FC Farul a debutat la echipa mare, în Liga a 2-a
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FC Farul Constanţa Andrei Banyoi, desemnat cel mai bun jucător din partea secundă a sezonului

26 May 2021 4057

Ionuț Pelivan „Este un sentiment extraordinar să debutez la această vârstă în tricoul Farului”

02 Dec 2020 2694