FC Farul Constanţa Tiberiu Curt - „Lipsa spectatorilor de la meciurile de acasă s-a simţit”

  • Tiberiu Curt consideră că FC Farul a gestionat în general bine situaţia generată de pandemia de coronavirus.
  • În cursa spre play-off, „marinarii” au în continuare de disputat cinci finale.
  • După reunierea lotului, echipa va merge într-un cantonanent, dar varianta Turcia a căzut.
 

FC Farul Constanţa ocupă locul 12 în clasament, dar cu şanse la accederea în turneul play-off, după prima parte a sezonului 2020/2021 al Ligii a 2-a.

Din pricina pandemiei de coronavirus, 2020 a fost un an complicat, despre care a vorbit Tiberiu Curt, managerul grupării de pe litoral, într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului.
 
Campionatul trecut a fost înghețat pentru formațiile clasate sub locul 6 (categorie în care s-a încadrat şi FC Farul), astfel că, venind după o perioadă foarte lungă în care nu au disputat meciuri oficiale,  „marinarii“ au avut parte de un start de sezon mai deosebit.
 
„Ce s-a întâmplat anul trecut și soluția la care s-a ajuns din partea federației, să se închidă campionatul, este în trecut. Noi considerăm că am fi putut spera la mai mult, însă așa s-a hotărât atunci pentru a putea continua cu fotbalul, în momente foarte dificile. Încă nu știam ce se va întâmpla și cum va evolua acest virus. Am reușit totuși să începem acest campionat. Sigur, a fost destul de dificil pentru că veneam o perioadă atât de lungă de inactivitate, însă am început foarte bine. Am jucat destul de bine în continuare, dar consider că lipsa spectatorilor de la meciurile de acasă s-a simţit. Am reușit să aducem mai multe puncte din deplasare, unde suntem pe primul loc sau al doilea. Cred însă că am fi putut face mai mult”, a spus Tiberiu Curt.
 

„În rest, am făcut față cu brio oricărui adversar”

„În general, suntem mulțumiți de activitatea echipei”, a precizat managerul FC Farul, care a continuat: „În afară de două reprize din toate meciurile disputate, nu cred că a fost echipă care să ne domine. În rest, am făcut față cu brio oricărui adversar, însă am pierdut niște puncte destul de ușor din cauza unor mici greșeli personale, din cauza unor decizii puțin controversate ale arbitrilor. Nu avem decât de analizat aceste lucruri și să le îmbunătățim, pentru că urmează încă cinci meciuri. Cinci finale, din punctul meu de vedere, care trebuie abordate foarte serios și din care trebuie să acumulăm cât mai multe puncte“.
 

Victorie la Ploieşti, după 22 de ani

În campionat, „marinarii” au avut parte şi de momente entuziasmante, ca victoria de la Ploiești, venită după 22 de ani în care Farul nu mai învinse Petrolul în deplasare, dar au fost şi partide în care s-au pierdut puncte, precum cea cu Gloria Buzău. Întrebat despre această inconstanță, dacă a fost dată de problemele cu pandemia, dar și de lipsa spectatorilor, Tiberiu Curt a răspuns:
 
„Cred că toate echipele au fost afectate de această pandemie. Toți au avut cazuri de Covid-19, toți au avut situații mai mult sau mai puțin complicate la nivel de lot, pentru toată lumea a fost dificil să gestioneze aceste teste și rezultatele lor. Dar, cu toate că am avut patru evenimente de acest gen, am reușit să avem un lot destul de bun, cu excepția ultimei perioade, când a fost un număr mai mare de cazuri și am suferit din punct de vedere numeric. Acest lucru a dat posibilitate tinerilor din clubul nostru să debuteze la echipa mare, ceea ce este un lucru îmbucurător, un exemplu pentru cei din Centrul de Copii și Juniori. Am gestionat în general bine situația, dar tot timpul este loc de mai bine, iar la anul, având experiența din acest sezon și a modului de a opera aceste lucruri, cred că va fi un parcurs mult mai bun”.
 

Au scos din Cupă surpriza Ligii 1

Tot în acest sezon, fariştii s-au calificat după mult timp în optimile Cupei României, după ce au eliminat o echipă de Liga 1, Academica Clinceni. Curt a vorbit şi de obiectivele Farului în această competiţie.
 
„Cupa României nu a fost principalul nostru obiectiv. Noi ne-am dorit să avem un parcurs foarte bun și să accedem în play-off-ul Ligii a 2-a, asta este clar. Însă am abordat foarte serios această competiție și am reușit să ajungem după 14 ani în optimi, să jucăm cu o echipă din prima ligă, Academica Cliceni, surpriza campionatului, contra căreia am făcut un meci foarte bun și am obținut o victorie prețioasă. Nu ne rămâne decât să abordăm în continuare jocurile la fel de serios, este un prilej de a ne bate cu adversari puternice, pentru că au rămas în competiție multe echipe din Liga 1. Vrem să arătăm că avem valoare și că avem o forță de joc care ne permite să fim și noi în prima ligă”, a menţionat fostul fotbalist.
 

Reunirea lotului, pe 11 ianuarie

După o pauză destul de scurtă, campionatul se va relua în a doua parte a lunii februarie. Echipa de pe litoral va începe pregătirile pe 11 ianuarie, iar staff-ul a realizat deja programul.
 
„Urmează să analizăm posibilitatea de a merge într-un cantonament. Aveam în gând să mergem în Turcia, însă am abandonat această idee din cauza condițiilor de carantină impuse celor care merg acolo. Este sigur că vom avea o perioadă într-un cadru organizat, cu toată echipa. Avem deja perfectate câteva amicale, dar vom vedea. Deocamdată nu știm cum va fi vremea și nu știm în ce perioadă vom merge în cantonament”, a precizat Tiberiu Curt.
 

Discuţii cu mai mulţi fotbalişti

Managerul Farului a anunţat că, în privinţa lotului de fotbalişti, ca de obicei, nu vor fi mari noutăți.

 
„Încercăm să aducem 2-3 jucători care să-i permită antrenorului să aibă mai multe soluții și să aducă valoare în plus celei existente, să ne ajute să obținem mai mult din jocurile rămase. Sigur că nu este foarte ușor, dar suntem optimiști că vom reuși. Sunt deja discuții cu ei și sunt convins că vom crește valoarea lotului”, a punctat Curt.
 

„Totul este deschis”

Aflată în cursa pentru calificarea în play-off, FC Farul va avea parte de cinci partide, câte mai au de jucat în sezonul regulat, ca nişte finale. Ce calcule au făcut „marinarii“ în privinţa punctajului de care ar fi nevoie pentru accederea în play-off?

 
„După cum am observat și din etapele scurse până acum, orice meci e dificil. Orice echipă îți poate pune probleme, dacă nu abordezi jocul așa cum trebuie. Toate echipele au avut parte de mari surprize cu adversari din subsolul clasamentului, dar au fost și surprize în celălalt sens, să câștige cu echipe din fruntea clasamentului. Totul este deschis, echipele sunt foarte aproape ca nivel valoric. Diferența este făcută de anumite momente din joc, detaliile, agresivitatea, focusul asupra partidei. Există și niște jucători care aduc anumitor echipe un plus de valoare, însă competiția este echilibrată și cele cinci finale vor fi abordate exact ca finale”, a punctat Tiberiu Curt.
 

„Este un efort comun”

„Marinarii” îşi doresc să prindă turneul play-off, acolo unde se poate întâmpla orice.
 
„Trebuie să dăm totul pe teren, să ne sacrificăm. Noi vom sprijini în continuare, așa cum am făcut-o și până acum, prin rezolvarea condițiilor necesare desfășurării antrenamentelor și a cererilor din partea staff-ului tehnic pentru echipă. Vom încerca să dăm totul, așa cum sper că vor da și ei pe teren. Este un efort comun din partea clubului, din partea antrenorilor și a jucătorilor, pentru că vrem ca anul acesta să fim în primele 6, în play-off, pentru că acolo se poate întâmpla orice”, mneţionează managerul FC Farul.
 

„Suntem cu salariile la zi”

Întrebat cum stă Farul din punct de vedere economic, după ce, din princina pandemiei, cluburile au întâmpinat probleme din cauza dispariției unor surse de venit, cum ar fi banii rezultați din vânzarea de bilete, Tiberiu Curt a răspuns:
 
„Pot spune că, în acest moment, financiar suntem un club foarte stabil. Așa cum am spus-o și anul trecut, tot în această perioadă, ne mândrim cu faptul că suntem cu salariile la zi, în aceste timpuri complicate, când, din cauza pandemiei, majoritatea sponsorilor au dispărut. Nu mai sunt încasări din bilete, încasările din marketing și merchandising sunt foarte mici, însă am reușit, cumva prin reducerea lotului din punct de vedere numeric și concentrarea pe reducerea anumiror costuri, să păstrăm clubul pe linia de plutire și, în acest moment, suntem cu salariile la zi, toată lumea este plătită, totul este OK și abordăm anul viitor foarte optimiști din punctul acesta de vedere. Aș vrea să mulțumesc pe această cale Primăriei Municipiului Constanța, care ne-a susținut de când am început acest proiect, în continuare avem discuții cu reprezentații Primăriei și avem certitudinea că vom fi sprijiniți și pe viitor. Farul este echipa orașului și constănțenii, 80 la sută dintre ei ca să fiu mai precis, se identifică cu această echipă și cu acest brand care merită dus mai departe”.
 

Debut la echipa mare pentru trei tineri din Academie

Tot în acest sezon, trei jucători din Centrul de Copii și Juniori al clubului, Pelivan (16 ani), Ciolacu (17 ani) și Rus (18 ani), au debutat la echipa mare în meciuri oficiale.
 
Ei fac parte din strategia pe care o avem, de a promova tineri din propria pepinieră. Fac antrenamente cu echipa mare de aproape un an, nu a fost un proces foarte rapid. Am încercat să-i familiarizăm mai întâi cu cerințele de la echipa mare, să facem o analiză la nivelul tactic și tehnic pe care îl au. Au reușit să facă față cerințelor staff-ului tehnic și au debutat. Ne mândrim cu acest lucru. După doar un an, am reușit să debutăm în Liga a 2-a jucători din propria Academie. Vor urma și alții, îi monitorizăm pe toți foarte atent, avem discuții cu toți antrenorii, știm foarte bine ce se întâmplă și, cu siguranță, veți auzi și de alte nume în perioada următoare”, a spus Curt.
 

În sectorul juvenil, numărul de copii a crescut

Chiar dacă, la nivel de copii și juniori, întrecerile sunt oprite din cauza pandemiei, sectorul juvenil de la Farul şi-a continuat activitatea.
 
„Noi, în continuare, ne-am făcut treaba. Au continuat antrenamentele, am beneficiat și de acest teren sintetic nou pe care îl avem în cadrul bazei și copiii au fost foarte fericiți să se antreneze acolo. Condițiile la nivelul Centrului de Copii și Juniori au crescut. Ne pare rău că nu avem competiții, este cel mai mare impediment, dar ei în continuare și-au văzut de treabă. Cu toate că a venit pandemia și este carantină la Constanța, numărul de copii prezenți în clubul nostru nu a scăzut, nici nu a rămas la fel, ci, din contră, a crescut cu încă 100 de copii. Ceea ce pentru noi este o mare mândrie, un semn că mulți constănțeni au încredere să-i aducă pe copiii lor la noi la Academie, să facă sport la Farul”, a punctat oficialul farist.
 

„Să aibă încredere!”

Acesta a avut şi un mesaj pentru fanii FC Farul cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi pentru ce va urma în 2021.
 
„Mesajul pentru ei este să aibă încredere. Să știe că aici toți ne punem în slujba clubului. Toți, clubul, staff-ul tehnic, jucătorii, avem același obiectiv. Sperăm să ne susțină în continuare, așa cum au făcut-o și până acum, și îi așteptăm cu mare drag la stadion, atunci când autoritățile ne vor permite să avem spectatori în tribune. Le doresc Sărbători fericite și să ne vedem cu bine în anul următor, sănătoși și în Liga 1”, a mai spus Tiberiu Curt.
 
Sursa foto: FC Farul Constanţa
 

Citeşte şi:

Ce se întâmplă cu meciul Universitatea Cluj - FC Farul Constanţa? Speţa, amânată
 
Farul Constanța. Ianis Zicu, nemulțumit de arbitraj
„Dacă aș fi câștigat, aș fi fost și mai vehement. E greu de jucat 11 contra 14”

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surpriză pentru fotbalistele de la Farul Constanța. Tiberiu Curt - „Le urăm o primăvară frumoasă și le dorim mult succes” (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 Mar 2024 929

O nouă societate de dezvoltare imobiliară și-a pus bazele la Constanța

04 Jan 2024 1085

Tiberiu Curt modifică numele firmei pe care o controlează și îi schimbă sediul social

02 Sep 2023 2186

Campioana Farul Constanța. Alexandru Mățel, team manager „Am simțit cea mai mare bucurie din toată cariera mea“

27 May 2023 2390

#Dobrogea144 Tiberiu Curt, vicepreședinte Farul Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

17 Nov 2022 1150

Echipă feminină, în premieră, la Farul Constanța. Cine este antrenor. Preparator fizic, o participantă la Jocurile Olimpice

22 Aug 2022 2877

Noi jucători prezentați de Farul Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)

07 Jul 2022 2299

Ambasadorul Republicii Bolivariene Venezuela în România, vizită la Academia Hagi (GALERIE FOTO)

18 May 2022 1784

S-au marcat șase goluri în meciul amical de la Ovidiu dintre o formație NATO și o echipă a clubului Farul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2022 4494

Teresa Macedo, ambasadorul Portugaliei în România, a vizitat baza Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“

07 Apr 2022 2191

Cortes Inox SRL, firma controlată de Tiberiu Curt, a obținut un nou document de urbanism pentru o investiție imobiliară

02 Feb 2022 2015

#Dobrogea143 Tiberiu Cristian Curt, vicepreședintele Farul Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

15 Nov 2021 1453

Tiberiu Cristian Curt continuă investițiile imobiliare din Constanța. Vicepreședintele Farul Constanța ridică alte cinci imobile

11 Nov 2021 1660

Vicepreședintele Farul Constanța, Tiberiu Cristian Curt, investește în imobiliare. A primit autorizația de la Primărie

30 Sep 2021 4447

„O după-amiază de suflet“ Reprezentanţi ai Farului Constanţa, în vizită la Centrul de Tip Familial „Decebal“

08 Aug 2021 4208