FC Farul Constanța Tiberiu Curt - „Urmărim și suntem în discuții cu mai mulți jucători“

  • FC Farul Constanța a demarat pregătirea pentru noul sezon al Ligii a 2-a.
  • S-a trecut cu bine peste testele pentru depistarea COVID-19.
  • Echipa se antrenează din nou pe terenul secund din complexul sportiv, care a fost refăcut.

Tiberiu Curt, managerul FC Farul Constanța, vorbește într-un interviu pentru site-ul oficial al clubului despre situația echipei, lotul de jucători, infrastructură și obiective pentru noul sezon, „marinarii“ demarând pregătirea pentru noul sezon.


Cum a resimțit FC Farul Constanța aceste patru luni de pauză?

Aceeași situație a fost pentru toată lumea, toată societatea și economia au avut de suferit de pe urma acestui lucru, deci implicit și noi. Ne-a fost greu fără fotbal. A trebuit să respectăm cu toții măsurile impuse de către guvern pentru a trece cu bine de această perioadă, sper din tot sufletul că nu ne vom reîntoarce la ce a fost și ușor, ușor, vom intra în normal, cu ritmul pe care l-am avut înainte.


Din fericire, a revenit fotbalul și am văzut băieții cu zâmbetul pe buze la antrenamente. Începe o perioadă grea, mai ales pentru ei, pentru că este perioada de pregătire fizică, dar și pentru club, pentru că se pregătește pentru noul sezon. Ce urmează până la startul campionatului?
Suntem cu toții bucuroși pentru că am putut începe pregătirile. Bineînțeles că am urmat o serie de reguli impuse de către Ministrul Tineretului și Sportului, mă bucur că toată lumea a trecut cu bine peste testele pentru depistarea COVID-19 și am putut să ne apucăm de antrenamentele pe care le așteptam de foarte mult timp. Urmează o perioadă grea, o perioadă foarte dificilă, atât pentru noi, cât și pentru componenții lotului și staffului tehnic, dar este un lucru pe care trebuie să-l facem. Și nu ne gândim decât că este ceva benefic pentru a ne afla în cea mai bună formă la începerea campionatului.
 

Nucleul de bază a rămas

Destule schimbări în lot în această pauză competițională. Ce se prevedere pe viitor în privința jucătorilor?
În primul rând, aș vrea să mă declar mulțumit pentru că majoritatea celor care au dus greul în campionatul trecut, nucleul de bază al echipei, a rămas să-și continue activitatea la FC Farul Constanța. Suntem convinși că anul acesta vom face o figură mai frumoasă decât anul trecut. A venit și un jucător nou, mă refer la Chindriș, și urmează să mai fie câteva nume noi, dar le vom anunța la momentul oportun.
 

Mai este destul timp până la startul campionatului, probabil la finalul lunii august.

Deocamdată nu știm nimic exact, așteptăm să se încheie campionatul. Vedeți că încă se întâmplă lucruri neprevăzute, ca situația de la Petrolul. Vom vedea pe parcurs ce informații vom primi de la federație referitor la data începerii campionatului. Din punctul meu de vedere, noi suntem pregătiți. Am început pregătirea la momentul oportun, așa că nu au cum să ne surprindă, decât să nu se înceapă la data estimată de noi, care este 15-20 august.
 

Pe terenul doi am crescut și eu“

Echipa se antrenează acasă, în baza sportivă din strada Primăverii, pe terenul secund, care nu a mai fost de aproape un deceniu atât de verde. S-au produs multe schimbări pe planul infrastructurii în această perioadă.
Schimbările nu au venit dintr-odată, noi muncim la ele de aproape un an. Am știut de la început pe ce fronturi să ne orientăm, atât în privința echipei, cât și față de condițiile pe care le oferim. Lucrăm la ele de ceva timp și nu pot decât să mă declar fericit că echipa s-a întors acasă, la locul ei de pregătire, pe terenul doi, unde am crescut și eu, și o întreagă generație de jucători. Mă bucur foarte mult că terenul este foarte bun, băieții se antrenează cu mare plăcere și sperăm că acest lucru le va aduce o mai mare pofta de fotbal și o mai mare satisfacție la antrenamente.
Am văzut schimbări și pe terenul principal, unde a apărut iarba în fața porților, un nou teren cu gazon sintetic. Se simte un ajutor în privința infrastructurii?
În principiu, baza sportivă unde ne antrenăm acum și în care ne desfășurăm activitatea, cred că nu a mai arătat de multă vreme așa. Este unul dintre marile noastre motive de bucurie. Într-adevăr, terenul principal arată foarte bine. Într-un fel, ne-a ajutat această perioadă nefastă, pentru că nu a mai intrat nimeni pe el și am avut timp să ne ocupăm în detaliu de fiecare aspect. De asemenea, a apărut și terenul sintetic. Vreau să menționez că toate aceste lucruri le-am făcut împreună cu Primăria Municipiului Constanța, cu care lucrăm zi de zi și ne consultăm ce este mai bine de făcut pentru ca lucrurile să evolueze la nivel de infrastructură. Le mulțumim pe această cale pentru suportul acordat. Așa cum spuneam, avem și terenul sintetic nou, unde își va desfășura activitatea Academia de juniori. Așteptăm copiii să revină și să se pregătească în condiții optime pentru sportul de performanță.


„Ianis a făcut o treabă foarte bună“

Jucătorii, stafful tehnic, suporterii, toată lumea se gândește la mai mult decât ce s-a întâmplat în sezonul trecut, înghețat din cauza pandemiei. Care este ținta pentru sezonul următor din partea conducerii clubului?

Urmărim, ca și în sezonul trecut, să avem o activitate stabilă din punct de vedere financiar. Este primul lucru pe care ni-l dorim. Și să asigurăm echipei cele mai bune condiții de pregătire, să aducem fotbaliști de calitate. Noi am avut ambiții mult mai mari și anul trecut. Consider că programul pe care-l aveam ne permitea să ne gândim la mai mult. Din păcate, asta a fost situația, a trebuit să ne conformăm pentru a putea începe un nou campionat. Este clar că pentru acest an ne dorim mai mult. Așa cum am spus, mă bucur că a rămas nucleul de jucători care a făcut un sezon foarte bun. A rămas și stafful tehnic, în totalitate, Ianis a făcut o treabă foarte bună și consider că anul acesta are multe să arate pe terenul de fotbal. Nu ne rămâne decât să vedem ce se va întâmpla în următoarea perioadă, avem mai multe ținte pentru lotul nostru, urmărim și suntem în discuții cu mai mulți jucători. Vom vedea ce ne rezervă următoarea perioadă, dar chiar ne dorim mai mult și vrem să fim acolo unde ne este locul, în prima ligă.

Sursa foto: FC Farul Constanța



Citește și:

FC Farul Constanța Tiberiu Curt - „Sperăm ca începutul de sezon să ne prindă în cea mai bună formă“

FC Farul Constanța Tiberiu Curt - „Situația noastră financiară este de departe cea mai bună din ultimii 12 ani“

Farul Constanța Tiberiu Curt - „Situația excepțională cu care ne confruntăm a impus măsuri excepționale“

Interviu online cu Tiberiu Curt, managerul FC Farul Constanţa „Am demonstrat că ne putem bate de la egal la egal cu oricine“ (video)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 486

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 561

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 805

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 896

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 819

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1442

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 615

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 670

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2078

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 831

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719