FC Farul eSports are un obiectiv clar, promovarea. Cum a luat naştere echipa


FC Farul are reprezentare şi în mediul competiţional virtual, eSports, urmând a începe campionatul din Liga a 2-a, cu un obiectiv clar: promovarea.

„eSports este o formă de competiţie sportivă pentru jocurile video aflată într-o expansiune incredibilă în întreaga lume. Și cum fotbalul este sportul-rege, celebrul FIFA jucat în faţa monitorului, pe calculator, cu controllerul în mână, a cucerit inimile a sute de milioane de fani, ajungându-se chiar la organizarea de Campionate Mondiale. Nici ţara noastră nu a fost ocolită de entuziasmul iubitorilor acestui nou fel de a juca fotbalul. Virtual Pro Gaming din modul Pro Clubs al seriei FIFA are o ligă la care participă echipe din toată România, alcătuite din câte 20 de jucători. Un «11» de start, plus rezerve, fiecare gamer controlând din faţa monitorului, câte un jucător de pe teren. Echipele reprezintă cluburile din fotbalul românesc, iar FC Farul Constanţa, una dintre grupările de tradiţie, nu avea cum să lipsească. Mai mult, la ultima ediţie, băieţii în alb şi albastru au reuşit eventul, câştigând titlul de campioni şi Cupa României“, se arată pe site-ul official al FC Farul Constanţa.
 
Managerul clubului constănţean, Tiberiu Curt, s-a întâlnit la sediul grupării cu doi dintre reprezentaţii FC Farul eSports, Alin Bulică şi Sebastian Ivan, scopul fiind întărirea colaborării înaintea debutului noii ediţii, care va avea loc pe 10 februarie, cu 25 de echipe la start. Reînfiinţată în această iarnă, FC Farul eSports va începe campionatul din Liga a 2-a, iar obiectivul este clar: promovarea. Gamerii „alb-albaştri“ au primit tricoul oficial al FC Farul, invitaţii la meciurile pe care echipa de pe litoral le dispute pe teren propriu şi tot sprijinul clubului pentru a-şi îndeplini obiectivul.
 
„Echipa noastră a luat naştere deoarece eram mai mulţi băieţi din Constanţa care jucam acest joc. Descoperind aceasta ligă, Virtual Pro Gaming din modul Pro Clubs al seriei FIFA, ne-am dat seama că putem face o echipă care să ducă numele Farul mai departe şi prin intermediul online. Am ales acest nume pentru că majoritatea evoluau la Academia Farul şi suntem suporterii echipei”, a spus cel care joacă pe postul de portar, Alin Bulică, potrivit sursei citate. Meciurile se dispută online, pe ps4, 11 v 11, fiecare de acasă.
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanța)
 
Citeşte şi:
 
Interviu online cu Tiberiu Curt, managerul FC Farul Constanţa „Am demonstrat că ne putem bate de la egal la egal cu oricine“ (video)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FC Farul Constanța a ratat calificarea în semifinalele SuperCupei #jucămdeacasă

07 May 2020 2908

Fotbal virtual FC Farul Constanța a câștigat primul meci cu Dinamo, din sferturile SuperCupei #jucămdeacasă

06 May 2020 3184

FC Farul Constanța, duel atractiv în sferturile SuperCupei #jucămdeacasă

05 May 2020 3417