FC Farul. Ianis Zicu, intransigent „Nu pot permite nimănui din acest colectiv să pună în pericol liniştea şi confortul echipei“

Ianis Zicu, antrenorul FC Farul, a operat prima schimbare de jucători în jocul cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, din etapa a şasea a Ligii a 2-a, de timpuriu, încă din minutul 31. A ieşit Baudouin Kanda şi a intrat Patrick Petre, care a debutat cu acest prilej în echipa constănţeană. După meci, Zicu a explicat de ce l-a înlocuit pe Kanda. 
 
„Nu sunt dezamăgit de jocul său, ci de gest (n.r. îndreptat către tribună). Nu pot permite nimănui din acest colectiv să pună în pericol liniştea şi confortul echipei. E un gest pe care nu trebuia să-l facă, indiferent de ce strigă cei din tribună. El este un jucător experimentat. Mă aşteptam poate de la un tânăr să reacţioneze aşa, dar de la unul rutinat sub nicio formă. Vom vedea consecinţele acestei fapte. Voi discuta cu cei din conducere şi cu jucătorul şi vom vedea“, a spus tehnicianul constănţean.

Situația creată a fost analizată luni, într-o ședință la care au participat managerul clubului, Tiberiu Curt, Ianis Zicu și jucătorul Baudouin Kanda, după cum informează FC Farul. În urma acestei întâlniri, s-a luat decizia ca Baudouin Kanda să fie sancționat pecuniar și să fie exclus din lot pentru următoarele trei meciuri. „Îmi cer scuze tuturor pentru gestul necugetat pe care l-am făcut într-un moment tensionat și promit că nu se va mai repeta. Sper să demonstrez prin comportamentul și atitudinea mea că merit să revin în lot și prin evoluțiile mele pe viitor să mă revanșez în fața suporterilor”, a transmis Baudouin Kanda.

„Clubul dezavuează orice gest de acest fel și le solicită tuturor jucătorilor să respecte spectatorii, orice derapaj urmând să fie drastic sancționat“, se arată pe site-ul oficial al FC Farul.

 
Patru meciuri din şase fără gol primit


FC Farul a învins cu 2-0 (Lică 37, I. Stoica 73) Csikszereda , realizând astfel a doua victorie în cele şase meciuri jucate până acum în campionat. Totodată, a fost a patra partidă din cele şase încheiată de „marinari“ fără gol primit, după cele cu Rapid Bucureşti (0-0 în deplasare), Dunărea Călăraşi (1-0 acasă) şi Petrolul Ploieşti 0-0 acasă). „Aşa cum am spus şi înainte de partida cu AFK Csikszereda, era un moment foarte important, un meci pe care nu trebuia să-l ratăm sub nicio formă. Şi, din fericire, am reuşit să câştigăm. A fost însă o partidă grea, contra unei echipe periculoase la fazele fixe.
 
Este o victorie pe care eu şi jucătorii ne-o doream foarte mult. Cred că s-a văzut acest lucru în atitudinea lor. Nu am primit iar gol, a patra partidă din cele şase. Băieţii fac un lucru extraordinar, înţeleg şi pun în practică ce lucrăm la antrenament. Când nu primeşte gol, e mai uşor să câştigi“, a arătat Zicu. Contra AFK Csikszereda, Farul a interpretat un alt sistem de joc, 4-2-3-1, după ce până acum jucase 4-3-3.   
 

„Destul de greu de promovat în acest sezon“

 
În acest moment, echipa de pe litoral se află pe locul 11, cu două victorii, două egaluri şi două înfrângeri, opt puncte şi golaveraj 4-4. Ianis Zicu este de părere că e destul de greu ca Farul să promoveze la finele acestui sezon. „Nu avem de ce să nu avem linişte. Sunt convins că, după implicarea autorităţilor locale, echipa va avea linişte din toate punctele de vedere, iar în cel mai scurt timp să reuşească să revină în prima ligă. Dacă nu va fi anul acesta, căci este destul de greu, ţinând cont de bugetul mic pe care îl avem faţă de celelalte echipe care trag la promovare (neputând astfel să aducem jucători cu mare experienţă), la anul sunt convins că lucrurile se pot schimba foarte uşor“, a menţionat antrenorul Farului.
 

Prima reuşită pentru Ionuţ Stoica

 
În disputa cu AFK Csikszereda, vârful Ionuţ Stoica a marcat primul său gol la Farul, după ce în prima parte ratase o mare situaţie, unu la unu cu portarul. „Îmi doresc să avem situaţii de gol, aş vrea ca la prima să şi marcăm. Cred că va veni şi acel moment în care vom înscrie foarte devreme. Mă bucur pentru atacantul nostru central, Ionuţ Stoica. De când a venit, face partide foarte bune, îşi ajută colegii, creează oportunităţi pentru cei din spate. Acum a şI marcat. La pauză, era foarte trist, cu capul în pământ. Am vorbit cu el şi i-am explicat cum trebuie să fie din punct de vedere mental. Un gol va veni cu siguranţă, din moment ce tu crezi în el şi eşti relaxat, dar în acelaşi timp concentrat“, a punctat Ianis Zicu.
 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:

 
Imagini de la eveniment FC Farul a învins la Constanța AFK Csikszereda Miercurea Ciuc în Liga a 2-a (galerie foto)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Se vorbește deja frumos despre acești copii“ Unirea Constanța are patru meciuri amicale până la startul Ligii a 2-a

13 Jan 2022 2263

Sâmbătă, este ziua de naştere a antrenorului Ianis Zicu. Ultima dată, a pregătit-o pe Unirea Constanţa

23 Oct 2021 3872

UPDATE. Leonard Strizu, antrenor Unirea Constanța, meci cu Dunărea Călărași. Schimbări la echipa de pe litoral

11 Sep 2021 4154

Unirea Constanța, fără niciun punct după primele trei etape Ianis Zicu - „Sunt multe lucruri care au afectat acest început de sezon“

14 Aug 2021 3524

Unirea Constanţa a pierdut cu Universitatea Cluj, dar a fost aproape de un rezultat pozitiv

12 Aug 2021 3078

Liga a 2-a Unirea Constanţa, meci dificil în fieful liderului Universitatea Cluj

12 Aug 2021 3005

Unirea Constanța Ianis Zicu - „Trebuie să începem să facem puncte cât mai repede“ (galerie foto)

07 Aug 2021 3390

Unirea Constanţa, înfrângere şi cu FC Hermannstadt, care s-a impus la Techirghiol

05 Aug 2021 2970

Unirea Constanța - FC Hermannstadt Ianis Zicu - „Va fi o partidă dificilă, dar și noi trebuie să arătăm altfel“

05 Aug 2021 4478

Joi, Unirea Constanța susține primul meci din acest campionat pe teren propriu, la Techirghiol

05 Aug 2021 2166

Unirea Constanţa În meciul de la Chiajna, Ionuţ Cioinac şi Liviu Mihai, înlocuiţi din pricina problemelor medicale

02 Aug 2021 3280

Unirea Constanţa, înfrângere în meciul contra Concordiei Chiajna

31 Jul 2021 5538

Concordia Chiajna - Unirea Constanţa Ianis Zicu - „Va fi un început de sezon foarte dificil“

30 Jul 2021 3775

Unirea Constanța, debut în Liga a 2-a Reprezintă județul, joacă la Techirghiol, dar inima îi bate pentru Mangalia

30 Jul 2021 7665

Schimbarea denumirii AFC Farul Constanța în AFC Unirea Constanța, aprobată

28 Jul 2021 4727